Rastløs? Javisst!

Et avsnitt i serien: "Jeg, en gråblogger"

Rastløsheten min både lindrer og forverrer. Jeg flykter inn i effektiviteten i et forsøk på å glemme meg selv. Sist jeg satt rolig med en bok var trolig på barneskolen. Jeg leser fortsatt, men da flere bøker samtidig som jeg er pålogget et nettverk, har en brødblings i kjeften og prøver å lytte til nyhetene på radioen. Nettleseren min viser 32 faner oppe. (Jeg oppdaterer nettsidene hvert 10. sekund). Alle må leses, det har jeg bestemt. Radioen står på full guffe (P2 såklart). Smarttelefonen min laster ned et par podcaster som jeg MÅ få hørt på i løpet av dagen.

Avisen ligger åpen og lyser mot meg med store fete bokstaver «Disse matvarene må du spise nå» og «Så mye har det regnet denne sommeren». Foreløpig har jeg kun lest tegneseriene. Kaffen min holder på å bli kald, jeg må nesten drikken den snart! Jeg må for all del ikke glemme å vaske klær i dag, jeg har jo ingenting rent å gå med. Regninger må betales, telefonsamtaler venter, kjøleskapet må fylles opp med supermat og kvelden bør tilbringes på en hipp pub i lystig lag. Alt dette er så klart bare humbug, sånt jetsett liv har jeg gitt opp for lenge siden.

Jeg må bare løpe fortere. Jeg går utendørs. Piler opp fløiensvingene med blikket festet mot bakken. På toppen skrur jeg på 3G og sjekker epost og Twitter. Løper hjem igjen uten å ha viet ett sekund til utsikten. Føler jeg allerede at jeg henger etter. Tilbake i byen stikker jeg innom nærbutikken og kjøper tomatsuppe full av tilsetningsstoffer. Herregud jeg kommer til å forfalle.

ps. Jeg har oppsummert Litteratursymposiet i Odda for NRK. Les bokbloggen her!

Stikkord:

5 kommentarer

Susanne

16.10.2012 kl.15:07

Kjenner meg igjen i det meste, men bøker klarer jeg heldigvis å roe meg ned med :)

skraatak85

16.10.2012 kl.15:08

Susanne: Så bra! Bøker er beroligende:)

Tine

16.10.2012 kl.20:56

For meg er det motsatt. Jeg må rive meg løs fra lesingen, for å få gjort noe innimellom.

Flott sammendrag!

Mostly

24.10.2012 kl.23:15

Jeg lever og ånder for bøker! Nå når jeg begynner å bli godt voksen angrer jeg meg på at jeg i mange år nesten bare leste skjønnlitteratur, og fortrinnsvis på norsk. Nå er jeg inne i en historie- og religionsfase, hvor mye aktuell litteratur ikke er oversatt til norsk. En stor favoritt er kirke- og religionskritikeren Karlheinz Deschner. Dessverre er bare én av hans mangfoldige bøker oversatt til norsk, og jeg har heller ikke funnet noe av ham på engelsk. Så nå sitter jeg her med en Deschner-murstein PÅ TYSK!! Jeg vet jeg skal klare det, jeg var flink i tysk en gang i urtiden - men foreløpig SER jeg bare på mursteinen og er glad for at jeg har såpass mye på norsk og engelsk å ferdiggjøre mens jeg samler mot! An-auf-hinter-in-neben-über-unter-vor-zwischen . . .

Lykke til i jobben (du også)!!!

skraatak85

25.10.2012 kl.08:55

Mostly: Takk gode du! Skal si du har gjort tysk-leksen din. Som dyslektiker er jeg ikke så belest som deg, dessverre. Men leser mye aviser og blader og ting på internett.
Håper du får mot nok til å koste deg over mursteinen etterhvert. Men alt til sin tid:) Og takk for kommentaren, det varmer opp kommentarfeltet mitt.

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits