Høstens viktigste forestilling

Forestillingen "Drømmebyen" er rettet mot ungdom. Men ungdom har ikke bare rollen som publikum. Drømmebyen forteller gode historier, basert på eller inspirert av innsendte tekster fra byens ungdom. Og Bergens ungdom har ikke skuffet. De sterkeste scenene er gjenkjennelige, vittige, sårbare, tøffe og vonde, mye takket være gode tekster. Kontraster, ironi, teknomusikk, og nymotens ord,- i det hele tatt ungdommens eget språk og kultur - er på plass. 

Noen av scenene er svøpt i vakker drøm og magi, og vi kastes hodestups ut i realisme hos en sint ung mann som vil langt bort fra byen: "Bergen! Bergen! Bergen! Det burde ikke vært lov å bo her engang!" Forestillingen er bygget opp som en collage, en reise gjennom Bergen sett fra ungdommens sted. Vi får høre om fester, sex, fanasossen, de mest populære og slitsomme folkene, men også om den grå, vanlige og kjedelige ungdommen. Oss? 

Vel. DNS har riktig nok enda noe å gå på før dette blir helt fullstendig strålende. Jeg savner en edge, en spiss, en råskap i spillet som finnes i tekstene. Skuespillerne eier ikke alltid forestillingen. Det blir en del lek og forestillelse...Drømmebyen- kanskje en litt klein tittel?- hadde tjent på stødigere dialoger og mer slitte jeans.

Men det er kjempebra at DNS satser på ungdommen. Og hvorfor ikke med ungdommer også på scenen? For dette vil gå seg til og bli enda bedre etter hvert. Særlig hvis du...du ja, logger av en kveld og heller legger turen til teateret på Engen. Sier du fra at pengene skal gå til TEATERBILLETT, så får du kanskje litt ekstra fra de gamle der hjemme i stuen.

Do it. Gå og se en forestilling om deg selv og ditt, om gjengen og om alle de andre. Både forestillingen, øvrig publikum og du selv fortjener at du stiller. 

 

Drømmebyen spilles på Lille Scene frem til 20.oktober. 

Regi: Jon Tombre

Skuespillere: Sulekha Ali Omar, Frode Bjorøy, Haakon Mustafa A. Smestad og Siri Astrid Kristensen

Trykk her for å kjøpe billetter!

Stikkord:

4 kommentarer

Tine

17.09.2012 kl.14:07

Nå gleder jeg meg til å se Drømmebyen. Har egentlig hatt lave forventninger til stykket, for jeg synes ofte ungdommer er sytete og lite villig til å "lide" litt.

Gleder meg til å se Sulekha igjen, hun har vært fantastisk når jeg har sett henne før.

skraatak85

17.09.2012 kl.14:32

Tine: Det er bare å glede seg! Denne forestillingen passer fint for voksne også;)

Lovelyliller.com

18.09.2012 kl.00:36

er ikke noen teater eller forestilling gåer,men denne hørtes ikke værst ut :D

Marie Antoinette

18.09.2012 kl.20:20

Åhh, synd den ikke er i Oslo. :)

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits