Studentlivet

Her kommer et avsnitt i serien "Jeg, en gråblogger".

 

Jeg sitter på lesesalen på Nygårdshaugen og ser på alle studentene som sitter og leser i tykke bøker. De ser så konsentrerte ut, med markeringspenn i hånden og kritiske blikk. Jeg gjemmer meg bak pc-skjermen i frykt for og bli avslørt. Av og til kikker jeg forsiktig opp og spionerer på sidemannen. En kjekk student med hipster skjorte, iPad og kaffekrus. Lurer på hva han leser, sikkert noe viktig. Jeg tror alle på lesesalen gjør noe viktig og spennende. Selv sitter jeg her klamret til tastaturet og skriver et blogginnlegg. Alt for å unngå pensum. Jeg liker å være student, problemet er at jeg ikke er noe særlig god til det. Hver gang jeg føler at jeg har lært noe, så skjønner jeg hvor mye jeg ikke vet. Det jeg er flink til er å kjøpe kaffe i kantinen, ta pauser og lese avisene i lesekroken. Og gå meg vill på Internett.


 Hvordan takler du studentlivet?

Stikkord:

8 kommentarer

Mona

14.09.2012 kl.12:36

Er du her nå? Det er eg også! Treng du ein pause? :)

JM

14.09.2012 kl.12:38

Mona! Jeg skal straks på veiledning ellers skulle jeg gjerne ha møtt deg:) For jeg hadde virkelig trengt en pause.

Renate

14.09.2012 kl.12:58

Premierer meg sjølv med internettpause, kvar gong eg har lest 10 sider i monsterkompendiet mitt.

skraatak85

14.09.2012 kl.13:02

Det synes jeg absolutt du fortjener, Renate! Veldig hyggelig med kommentar fra deg, her på den splitter nye bloggen:)

Andrea

14.09.2012 kl.17:57

Kjekt å lese bloggen som vanlig og jeg liker GODT den nye grå serien din. Og her er det litt enklere å kommentere, så da blir det nok litt flere kommentarer her enn på ungkul. Visste ikke at du hadde dysleksi forresten. Fikk lyst til å ta en test selv, liker å tro at jeg lider av samme diagnose;)

skraatak85

14.09.2012 kl.18:03

Flere kommentarer er hjertelig velkommen! Flott med tilbakemeldinger fra leserne mine. Dysleksien er ganske ny for meg også, fikk den påvist i mai. Synes absolutt du bør få testet deg. Har du dysleksi, har du krav på hjelpemidler som kan gjøre studiehverdagen enklere. La meg høre hvordan det går!

14.09.2012 kl.18:47

Hei Johanne.

Dette sitatet kjenner jeg meg veldig igjen i. "Hver gang jeg føler at jeg har lært noe, så skjønner jeg hvor mye jeg ikke vet." Men jeg tror det rett og slett er sånn det er å være student. Selv når man en vakker dag blir ferdig med å studere og forlater universitetets porter for siste gang, vil man bare kunne en milliondel av alt som finnes av kunnskap i verden. Sånn er det bare. I mellomtiden tror jeg det er bra å være flink til å ta kaffepauser og lese aviser og gå seg vill på internett. Jeg tror det er noe de fleste studenter er flinke til.

Anders

skraatak85

14.09.2012 kl.18:59

Takk for kommentaren, Anders! Det var fornuftige ord som jeg skal huske på. ps. tenk om vi ikke hadde Internett, da?!

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits