Mannen

Et avsnitt i serien: "Jeg, en gråblogger"

Det skjedde det som måtte skje. Ondskapen krøp frem i lyset og mørkla lokalet. Det var ikke rom for å se noe som helst. En kunne bare følge instinktet. Og det gjorde jeg fullt ut. Jeg ropte når jeg ville si noe. Jeg grep fast i mennesker som luktet interessant. Puttet dem i lommen og la dem under sengen. Men det var krevende. Mennesker har en tendens til å ta bena fatt. Sette det ene foran det andre og bevege seg framover. Ut av livet mitt. Men de var der en gang. Tilstede i mitt såkalte liv.

Jeg husker best den gangen alt gikk galt. Det var jul og jeg var naiv. I en mørk bakgård ga du meg et pledd. Da var det alt skjedd. Var jeg betatt? Din røde manke fikk mitt hjerte til å banke. På en brun bar drakk vi sjamponert juletre. Du fortalte om din mørke fremtid. Om nettene når du skrev poesi drømte jeg om et vi. Om en mørk skyggeside i ditt nærvær. Du så på meg selv om du var nesten blind. Feelbad på kino blir aldri det samme igjen. Dine morsomme kommentarer er dypt savnet. Vi møttes. Det var godt. Det var for sant til å være virkelig. For godt til å vare. Var det bare en drøm? Jeg vil aldri våkne. Jeg dyrker det mørke. Stenger meg inne i fantasien hvor du finnes. Du var mitt levende lik. Nå er du gravlagt inni kroppen min. Jeg oppsøker deg natt og dag. Hører du meg?

Takket være deg kan jeg aldri mer sitte i min egen sofa. Den bare står der og tar opp all gulvplass. Flere ganger har jeg vurdert å gi den til Fretex, men det blir med tanken. Da hadde du vunnet. Den grå sofaen reflekterer din saftige rygg. Den hvilte blant putene. Jeg så det på deg. Du likte deg. Og hvis jeg lå oppå deg var du i min makt. Jeg kunne gjøre hva jeg ville. Kunne si hva jeg ville. Du tok imot med et skjevt smil. Rygget lengre inn i sofaputene og ga meg den beste plassen. Ba meg om å bli, holdt meg fast og stoppet tiden. Hvorfor sa du ikke den gangen at du skulle forsvinne? At du en dag ville gå ned trappene. Ut av ytterdøren og etterlate deg en tomhet som ingen mennesker kan holde ut?

Stikkord:

3 kommentarer

Tine

21.09.2012 kl.17:10

Utrolig bra skrevet! Gjenkjennelsen gjorde meg helt stum.

Kan du fortelle hva serien"Jeg, en gråblogger"er? Skal du skrive bok? Henger det sammen,eller er det bare snutter fra en travel hverdag?

skraatak85

21.09.2012 kl.17:18

Tine: Takk! Serien er små snutter fra min hverdag. Om det blir bok? Vi får se...Du kan lese mer om serien her: http://skraatak85.blogg.no/1347551680_fra_ungkul_til_skraat.html

Guro

21.09.2012 kl.18:24

Sv: ja, det gjør jeg :)

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits