Sunnhetshysteriet

Vi er fanget av sunnhetshysteriet. Blader, aviser, blogger og Internett sier det samme. Vi må spise så infernalsk sunt. Vi er utsatt for slankepress, treningsplaner og ernæringsråd. Unge jenter helt ned i fjorten års alderen blogger om at dagen er ødelagt når de spiser over 1300 kalorier. Da har det gått for langt.

 

 Det er ikke fjortisenes feil. Forbildet deres, den populære Fotballfruen, har lenge blogget om lavkarbo, sitt daglige treningsregime og syklige fascinasjon for kosthold. Med over 90 000 lesere burde hun vært mer kritisk til hva hun legger ut på bloggen. I innlegget: «Welcome to the family» forteller hun om sine fire (!) nye par sko fra Zara som hun allerede elsker. Gjesp. Det samme gjelder Tone Damli Aaberge som fronter supermat og treningskolleksjonen Bavac. Lurer på hvor mye hun tjener på det? TV-Programmet «Puls» på NRK1 er ikke bedre. Her skal vi følge en gjeng supermosjonister i trening til ekstrem-triatlon. Skal det liksom være oppbyggende og inspirerende? Hva er det vi skal oppnå? Det perfekte? Boring!

 

Selv (27) må kjempe for og ikke bli overbevist om at brød er usunt og at jeg må trene hver eneste dag. Jeg  nekter å la meg lokke inn i dette fangehullet. La oss heller ta boksehanskene på og sloss imot. Hvordan? Gjør som meg. Ta deg en bolle, legg deg i sofaen og kos deg! 

Stikkord:

7 kommentarer

fin blogg <3

Helene

07.10.2012 kl.00:43

Fotballfruen og Tone Damli kan ta seg en bolle.

June

07.10.2012 kl.10:44

Takk!

Christine - Reiselykken

10.10.2012 kl.12:10

Kunne ikke vært mer enig!

skraatak85

10.10.2012 kl.16:11

Christine: :D

Mia

09.01.2013 kl.14:59

Er enig med deg, men synes det er forskjell på fotballfrue idealet og det idealet som frontes i Puls. I triatlon trener man hard, spiser sunt, masse karbohydrater og overgir seg til sporten for prestasjonens skyld og ikke for utseendets skyld. Synes vi burde hatt flere treningsidealer som trener og lever sunt for prestasjonene skyld, for jeg synes disse er sunne forbilder. Det er jo ikke treningen i seg selv som er usunn, men målet med treningen som fort kan bikke over:)

skraatak85

09.01.2013 kl.15:02

Mia: Ja, det er sant. Men tror det er skremmende mange som trener for idealets skyld og ikke prestasjonen. Uansett synes jeg det ofte blir hysterisk. Men dette er jo et komplekst tema:) Viktig å diskutere!

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits