Bak lukkede dører

I går var det åpen dag hos min nærmeste nabo i Bergen sentrum, Gulating Lagmannsrett. Jeg benyttet anledningen, til ikke å gå forbi som jeg pleier, men gå inn. Med en viss rettssak frisk i minne forventet jeg  lange køer, sikkerhetskontroll og inngående kroppsundersøkelse. Men neida,  her var det bare å gå rett inn!

Publikum kunne bevege seg fritt i korridorene, helt uten tilsyn av vakter. Jeg stoppet opp ved den første døren og hørte lyder av en stygg krangel. Tror det dreide deg om en langvarig familiekonflikt. Men teksten på døren gjorde meg trygg på at det ville løse seg tilslutt.Men så fant jeg endelig en åpen dør. Rettsal 205 var åpen. Jeg satte meg i stolen der fagdommeren pleier å sitte. Etter 10 minutters grubling var jeg fortsatt usikker på hvem jeg skulle straffe ; Skulle jeg gi en kollektiv straff til alle Rosabloggerne eller skulle jeg begrense meg til personen som stjal lørdagsavisen min? Eller skulle jeg overprøve dommen av Pussy Riots? (Sakene er foreløpig satt på vent.)

Dessuten rakk jeg å tenke meg om. Jeg fant ut at dommer yrket ikke er noe for meg. Den lille stunden jeg satt der tynget meg. Minner dukket frem om alle dropsene jeg har stjålet i banken og alle de gangene jeg har skulket skolen. Slike ting kan vel fortsatt bli brukt mot meg?Det var klinisk ryddig i rettsalen, trolig grunnet dyktig innleid rengjøringspersonalet. Ellers kan man jo tro at meddommerne har tvangslidelser etter manisk ryddet pult. Ikke en eneste kaffeflekk, papirfly eller rabling på trepulten var å se! Det kan jo også henge sammen med at hele bygget er speller nytt.Etter hvert kom en overdommer bort til meg og lurte på om jeg var jusstudent."Nei, overhode ikke" sa jeg. "Jeg er bare interessert i rettferdighet".  

6 kommentarer

Ulrikke

24.09.2012 kl.15:01

Så spennende :) Lo litt av "Skulle jeg gi en kollektiv straff til alle Rosabloggerne.." haha!

skraatak85

24.09.2012 kl.15:05

Ja, det var en spennende opplevelse! Bra du tok ironien i innlegget;)

tinp

24.09.2012 kl.15:35

Haha, så stilig!

June

24.09.2012 kl.19:29

Fantastisk bra skrive!

skraatak85

24.09.2012 kl.19:55

June: Takk, June! Hyggelig å høre:)

Kjersti

05.10.2012 kl.20:41

Likte slutten "Jeg er bare interessert i rettferdighet" (litt sånn smågåsehud). Jeg liker og rettferdighet, men hver gjør vell ikke det? Spørsmålet er vell om man er villig til å bli dømt like strengt som en selv dømmer, for det er vell det som er rettferdighet på personnivå?

Tusen takk for at du stakk innom bloggen min!

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits