Kroppslig intelligens

Jeg gleder meg hele uken til å hente Morgenbladet i postkassen. Hver fredag kl 16.00, utslitt etter nok en krevende og regntung uke, henter jeg avisen og slår av mobilen. Ukens utgave hadde følgende hovedoverskrift: Kroppsarbeid gjør deg smartere. Reportasjen er klar i sin sak, kroppen liker ikke sittestillende arbeid.

 

Dette visste du kanskje, men nå kommer lyspunktet for oss dyslektikere (og alle andre ikke-så-skoleflinke-folk): Det finnes en kroppslig intelligens. Ved å bevege deg mye vil du får økt kroppskontroll, god timing og hjernen vil bli stimulert til å skjønne mer. I tillegg utløses kroppens eget dop, endorfiner (kan føre til avhengighet). Kjennetegn er at du blir rastløs ved for få pauser. Poenget er at psyke og kropp henger sammen.

 

Dessverre er det sånn i dag at mennesker som sitter foran datamaskinen og skriver imponerende ting er mest verdsatt. Men i fremtiden kan kanskje kroppslig intelligens få høyere status, står det i Morgenbladet. La oss håpe det.

 Fem dager i uken sitter jeg taster, i desperate forsøk på å skrive noe intellektuelt og studierelevant. Men ender som oftest opp med å skrive tweets, oppdatere Facebook og besøke nettaviser og YouTube. Jeg tror tastingen gjør meg smartere, men sannheten er at jeg bare blir dummere. Eller?

 

Dette måtte jeg teste ut og dro derfor til svømmehallen for en treningsøkt for så og gå hjem og lese pensum. Og vet dere hva, jeg leste hele 4 kapitler og brukte gul markeringspenn opptil flere ganger! I morgen har jeg planer om å starte uken med rask gange i tøffe motbakker, men mer har jeg ikke planlagt. Jeg kan jo bli treningsavhengig!

Stikkord:

11 kommentarer

Martine Alice

30.09.2012 kl.14:04

Muskler ! <3 koselig med kommentar tilbake :)

Tiril- Frustrasjonene

30.09.2012 kl.14:10

ikke verst. Men jeg liker ikke å trene.

skraatak85

30.09.2012 kl.14:12

Tiril: Hmm...men du trenger ikke nødvendigvis trene, det holder å bevege seg. Å gå er undervurdert.

Tine

30.09.2012 kl.15:10

Jeg vil anbefale å gå tur i ulendt (ullent?) terreng. Gjerne med masse bløte partier som en må forsere, og kraftig vind som prøver å velte deg over ende.

En formelig kjenner hvordan en må bruke alle de viktige små musklene (i tillegg til de store) og også hjernemuskelen får masse trim. :)

Etter denne turen føler jeg meg i alle fall supersmart :)

http://tinesundal.blogspot.no/2012/09/sndagstur-som-batterilader-hva-tenker.html

Miss HaDa

30.09.2012 kl.16:32

Har du sjekket i ettertid om det som ble markert med gul markeringspenn faktisk var relevant, eller bare markering fordi du var utmattet etter svømminga? ;)

Nå vet jeg ikke hvordan du har det ellers, men for meg er hvile absolutt viktig. Men jeg merker også at jeg blir helt tom i hodet når jeg bare har ligget inne i flere dager..så litt bevegelse er så klart viktig! Bare synd at det faktisk må skrives om og informeres om, jeg trodde vi var så pass smarte at vi skjønte det selv.. Eller er vi kanskje ikke?

skraatak85

30.09.2012 kl.16:52

Miss HaDa: Jeg tror det er bra å skrive om alt, også trening. En kombinasjon av hvile og trening er bra.

skraatak85

30.09.2012 kl.16:53

Tine: Ja, jeg kjenner til turen din. Rike muligheter til slike turer her på Vestlandet!

T

30.09.2012 kl.22:47

Jeg holder en knapp på en mellomting mellom fysisk, psykisk og mental (mener jeg mental egentlig? Vet ikke) hvile og utfordring. Ingen ting hjelper en sliten hjerne mer enn fysiske utfordringer, og en sliten kropp har godt av mentale utfordringer. Av og til er det greit å ha litt følelsesmessige utfordringer også og jeg tror disse også balanseres av de to andre. Men man må ha hvile fra alle tre også av og til for å kunne ha det bra med seg selv.

Dette er bare en teori jeg har fundert på selv, litt sånn som tanken om at vennskap er litt som på sims: begynner på null og går oppover til hundre, eller ned til minus hundre og evig hat. Men det er en helt annen historie.

skraatak85

01.10.2012 kl.08:40

T: Fin teori! Bør jeg ønske meg Sims til jul?

Ida Sundae

01.10.2012 kl.17:16

Vi bør alle bevege oss litt mer.. jeg er sykt dårlig til det dessverre..

tonje

01.10.2012 kl.21:14

Den kombinasjonen bør jo være suveren! Og ja, vennebyen hadde show i vestlandshallen ;-)

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits