Fengslet i Odda

Gårdagens mange inntrykk gjorde det vanskelig å sove i natt. Jeg drømte at jeg var fengslet på Smelteverket i Odda av oddingen Helge Olsen og Trond Espen Seim. Det var kraftige saker, men langt unna et mareritt. Jeg vil bli i Odda for livstid for å si det sånn.Jeg sikret meg plass på første rad da det var duket for samtale mellom festivalsjef Marit Eikemo og kjekkasen Trond Espen Seim i Sentralbadet. Jeg satt sammen med en annen student, men ellers var det (som ventet) overflod av kulturkjerringer.Seim har gjort stor suksess som skuespiller både på scene og på film, men for mange er han bare «Varg Veum». Nå for tiden spiller han i en Monty Pyton forestilling, noe han innrømte at er langt utenfor komfortsonen. Seim fortalte også om sin hemmelige drøm som er å lage film i Odda med Liv Ullman hovedrollen. Åpningsscenen skal være Liv i et vindu som åpner en pakke Fjordland. Filmen skal vise skyggesider av Odda. Kanskje Ullmann skal ha rullator, la Seim til. 

Ikke et sete var ledig i Lindehuset da det kl 19.00 var tid for åpningsforestillingen. I to timer fikk vi servert fengslende fremføringer av musikk og litterære tekster. Spesielt Frode Grytten i rollen som oddingen Helge Olsen var kostelig.Nå har jeg spist hotellfrokost sammen med kultureliten og er klar for nok en fengslende dag i Odda! Legger ved et bilde av dagens outfit for dere som er opptatt av sånt.
Stikkord:

2 kommentarer

Nina Alida Nordbø

11.10.2012 kl.15:08

Kunne du tenke deg å skrive en gjesteblogg på Bokbloggen fra Odda? En oppsummering som kunne publiseres mandag? Med tanke på lesere av begge kjønn som ikke er i Odda og som har gode leseropplevelser i vente takket være det du (evt. skriver)?

Johanne Magnus

11.10.2012 kl.17:36

Hei Nina! Takk for hyggelig kommentar! Det vil jeg veldig gjerne. Kan du sende meg info på mail?

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits