Kø av litterære høydepunkter

I Odda er det ikke bare kultureliten som får sitt, "Bikubegang", Litteratursymposiets lavterskelstilbud var i år mer populært enn noensinne. Bikubegang er en slags dannelsesreise gjennom det litterære og konkrete Odda, ledet av Frode Grytten. Startstedet var satt til Odda sentrum, noe som viste seg å være murboligen, der alle hovedpersonene i «Bikubesong» bor.

I tillegg til lokalhistorie hadde Grytten et par personlige visdomsord på lur. Grytten har en teori om at vi alle har et visst antall ord i oss og de som ikke er så snakkesalige får en enorm skrivetrang. Grytten var selv svært taus gjennom hele sin skolegang. For å overleve i Odda måtte man enten være stor i kjeften eller god i fotball. Grytten spilte fotball et par år, men det holdt på å gå galt flere ganger. Heldigvis fant han litteraturen!

Et annet spesielt øyeblikk fant også sted i Oddas gater, da poeten Erlend Nødtvedt la seg ned på kne og pusset skoene til romanforfatter Dag Solstad.Gårsdagens litterære helaften var av høy klasse. På scenen møtte vi blant andre Trude Marstein (Hjem til meg), Pedro Carmona-Alvarez (Og været skifter og det ble sommer og så videre), Kjartan Fløgstad (Nordaustpassasjen), Frode Grytten (selvskreven konfransier) og Vigdis Hjort (Leve posthornet!). Alle sammen presenterte de høstens heteste romanutgivelser. Kjartan Fløgstads roman «Nordaustpassasjen», handler om en mann som går ut døren tidlig en morgen og kommer hjem sent i livet. Og om en kvinne som sitter i vinduet og ikke ser ut.

Nå er jeg kommet frem til den vanskelige avskjeden. Det er med tungt hjerte jeg nå vender blikket hjemover. Takk for nå Odda og på gjensyn!

Stikkord:

6 kommentarer

Tine

15.10.2012 kl.22:04

Kjempegøy å lese om dine dager i Odda :)

Renate

15.10.2012 kl.22:40

Håper det levde opp til forventningene! Velkommen tilbake!

skraatak85

16.10.2012 kl.08:46

Renate: Vær trygg, jeg kommer tilbake.

skraatak85

16.10.2012 kl.08:46

Tine: :D

Karen

05.11.2012 kl.20:41

Nå har jeg lest gjennom alle Odda-innleggene dine, og føler nå at jeg faktisk var der selv - takk! :) Spørs om jeg ikke må komme meg dit til neste år, virker som selve stedet å være for en Grytten- og Hordalandsfan som meg.

skraatak85

06.11.2012 kl.08:17

Karen: Så kjekt å høre, det var akkurat meningen å gi leserne en opplevelse av litteraturfestivalen! Og ja, du må bli med til neste år. Litteratursymposiet og Odda ER Frode Grytten! Jeg gleder meg allerede:)

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits