SLIK LESER JEG BERGENS TIDENDE

Jeg starter alltid med å lese kulturdelen. Jeg kikker raskt på hovedoppslaget, men blar fort til pulskalenderen. Hva er verdt å få med seg i dag? Etterpå leser jeg dødsannonnsene, jeg vet det er trist, men det har blitt en vane. Så leser jeg bysidene. De er full av lokale gladsaker også er det lite tekst og mange bilder. Så kommer den viktige TV-guiden. Jeg guler ut kveldens programmer og begynner straks å glede meg. Så sender jeg kryssordet et kritisk blikk og nileser smånotisene. (De korte tekstene har ofte de viktigste kulturnyhetene).

Når jeg har fått en viss oversikt over kulturbildet tar jeg frem den seriøse førstedelen. Leser om lokalpolitikk, matpriser, barnehagedekningen, finans og miljø. Blir litt oppgitt over nyhetsbildet. Deretter manner jeg meg opp og gjør et forsøk på å lese utenriksnyhetene. De er ofte vanskelig å skjønne og fulle av kriser og dramatiske bilder. Men viktige.

Været og sporten gir jeg blanke i. Interesserer meg ikke. Eller jeg bryr meg jo om været, det er jo det kollegaene mine vil snakke om i pausen. Men hva turvær og klesantrekk angår så kjører jeg hard core. Joggesko og dongribukse hver dag. Og jeg går dit jeg skal, uansett om det regner, snør eller er opphold.

Dette var 1.gjennomlesning av avisen. På ettermiddagen leser jeg om igjen. Som dyslektiker får man ikke med seg alt første gangen. Også koser jeg meg max med tegneseriene som jeg har spart på. Og ler høyt for meg selv før jeg sovner og gleder meg til morgendagens avis.

Leser du aviser?

Stikkord:

13 kommentarer

Ingeborg

21.05.2013 kl.17:25

Vittig! :) Jeg leser BT mest på nett, har Financial Times og DN på papir.

skraatak85

21.05.2013 kl.17:41

Ingeborg: Imponerende valg av aviser. Studerer du økonomi?

Fredrik

21.05.2013 kl.17:43

Som journalist leser jeg nyheter på nett hele dagen på jobb - og en god del på fritiden. På jobb leser jeg papiraviser kun dersom det ern enkeltsak jeg MÅ få med meg og som ikke er nettpublisert.

På kafé har jeg derimot litt mer tid til papiravisen, og jeg er der nesten daglig. Da er ikke mønsteret mitt helt ulikt ditt, selv om det er visse forskjeller. Jeg begynner med å lese DN bakfra; Etter børs-seksjonen er som regel blant de beste på medierelaterte nyheter, boklov og forlagsstoff. I tillegg må jeg ha med meg På nattbordet-spalten. Resten av avisen ser jeg stort sett bare på dersom jeg vet om spesifikke saker jeg vil lese.

Neste avis er Aftenposten, som er så elskeverdig å legge kultur i en egen del, og det er den jeg er ute etter. Ikke fordi jeg kan skryte på meg å være altfor kulturelt bevandret, men dette er et område jeg ikke leser nevnverdig i jobbsammenheng. I tillegg inneholder den debattsider, undomssiden Si:D - for folk som strengt tatt er rundt 20 år yngre enn meg, men det gir meg et lite innblikk i hvordan kidsa tenker. Selv om jeg altså ikke har lært meg at det antagelig bare er gamle folk som sier "kidsa" - og jevnlig benytter seg av ironi.

Del 2 er også der dagen 10 spørsmål, personalia-sidens "Hvem da?" og tegneseriene holder til. TV har jeg ikke, men om jeg skal blinke ut noe på NRK "live" på nett, bruker jeg appen TV-guide. En kjapp titt ut vinduet, gjerne supplert med Yr-appen avgjør om jeg tar med meg jakke eller ikke.

skraatak85

21.05.2013 kl.18:25

Fredrik: Fantastisk! Du har virkelig en egen lese-metode. Det hender at jeg leser DN også, men kun i helgene, særlig magasinet.
Skal si du er uavhengig som ikke har tv. Men på en annen side, så er jo NRK nett-tv genialt. Der finner du jo det meste. Stas at du liker Facebook-siden til bloggen, forresten!

Fredrik

21.05.2013 kl.18:48

Jeg er så dypt inne i FB at det er den beste måten å holde seg oppdatert på ;-)

Og når det gjedler avislesingen, så er dette "hverdagsmønsteret" mitt. Eventuell helgelesing - som også er ganske begrenset på papir - kommer i tillegg.

Tine

21.05.2013 kl.20:37

Er en trofast abonnent på BT, men har i et år nå vurdert å si det opp. Avisen tar kortere og kortere tid å bla gjennom, for lesing har jeg nesten helt sluttet med. Gjør som deg å prioriterer kultursidene, spesielt det som skal skje, men også det som har skjedd. I en periode på et halvt år løste jeg den lille kryssorden hver dag, eller det vil si de 4-6 ordene jeg greide. Ble så deppa av å ikke greie den (når farmor på 94 løste hele hver dag) at jeg måtte gi meg.

Jeg må innrømme, jeg liker ikke den der ungsomsdiskusjonssiden... og mangesiders husreklame som ikke kan ristes ut av avisen før den havner på stuebordet (lørdag) også leser jeg ingenting på nynorsk da, så da ryker jo halve avisen :)

Knut

21.05.2013 kl.21:11

Jeg blar bare til dødsannonsene, sjekker om jeg står oppført der, for deretter å konstatere at jeg må finne på noe til middag i dag også...

lille-t

22.05.2013 kl.19:53

Jeg leser bare nettaviser i Bergen (og litt natt og dag eller Studvest når jeg vil ha avis-lørdag). Men når jeg er hjemme leser jeg diverse lokalaviser fra start til slutt (og spesielt notisene siden det er her alt det rare foregår). I tillegg leser jeg dn i helgene, spesielt d2 og magasinet.

Marius

22.05.2013 kl.21:00

Vent litt, skraatak85, er du faktisk bergenser? Du skriver ikke oppriktig bergenser i ordlyden i bloggen din. Jeg trodde du var Bærumsjente... ;)

skraatak85

22.05.2013 kl.21:02

Marius: What? Bærumsjente, er du tullerusk?
Jeg er ekte bergenser. Håper du fortsetter å følge bloggen likevel.

Marius

22.05.2013 kl.21:27

Hvis du sier det så får jeg tro deg.. Om jeg jeg skal fortsette å følge..

Njå, jeg må tenke litt på det..

Marius

22.05.2013 kl.21:56

Okay, jeg følger litt mer. Ser hva som skjer i Bergen :)

skraatak85

23.05.2013 kl.08:46

Marius: !

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits