GULVET

Et avsnitt i serien: "Jeg, en gråblogger"

 

Jeg liker meg aller best når jeg ligger på gulvet. Det hender jeg sitter, men som oftest ligger jeg rett ut med ryggen mot gulvet. Der kan jeg ligge i flere timer. Ofte tenker jeg på hva jeg skal handle på butikken, hva jeg skal bestille på kafe, eller på alt jeg burde ha gjort. Men mest av alt så bare ligger jeg der. Stirrer opp på skråtaket og venter. Venter på at det skal bli kveld og jeg kan gå og legge meg. For så å våkne, stå opp og legge meg på gulvet igjen. Det aller beste tidspunktet å ligge på gulvet er om morgenen. Da kjennes gulvet helt nytt. Som om det aldri har vært berørt før. Jeg plasserer kroppen min hardt og brutalt ned på nøyaktig samme sted som sist og venter. Jeg burde vasket gulvet ettersom jeg bruker det mye. Men jeg kommer aldri så langt. Tankene griper meg og låser meg fast til gulvet. Kroppen hviler på den kalde flaten. Skulle ønske noen fant meg liggende på gulvet. At jeg hadde en mann som fant meg liggende på gulvet. At du fant meg liggende på gulvet. Om jeg ligger lenge nok vil taket tilslutt dekke overkroppen min som en dyne.


En gang i blant går jeg ut. Treffer venner eller folk som jeg kaller dem. De spør meg hva jeg har gjort siden sist. Jeg forteller dem om spennende romaner jeg har lest, om kokkekunst og alle de viktige telefonsamtalene jeg har hatt. Om familebesøk og hvor opptatt jeg har vært. Alt løgn så klart. Men en gang fortalte jeg sannheten. Vil du virkelig vite hva jeg har gjort, spurte jeg? Vedkommende nikket, men jeg så tvilen i øynene hennes. Ja, vel. Forrige uke lå jeg på gulvet, begynte jeg. Min såkalte venninne fikk straks en bekymret mine. Så forklarte jeg henne at jeg liker det. Det å ligge på gulvet er undervurdert. Det gir kroppen ro og hvile. Bakkekontakt. Er det ikke det vi alle søker? Gulvet tilfører kroppen min energi og krever ingenting tilbake. Venninnen min så ukomfortabel ut. Kanskje jeg burde sagt at jeg har fått ME eller noe? Bare sånn for sikkerhets skyld. Jeg vil jo ikke at hun skal tro jeg er blitt sprø. Men jeg dropper det. Dessuten når jeg spør henne hva hun har gjort på, er svaret like døvt som mitt. Hun har strikket. 

Stikkord:

12 kommentarer

Tine

18.12.2012 kl.15:09

Jeg smiler og smiler. Utrolig bra skrevet. Vi har en tykk orange yogamadrass stående rullet sammen i et hjørne i stuen. Den havner på gulvet titt og ofte, og da ligger jeg å studerer støvet i taket. Det er godt. Jeg ligger ikke like kaldt og hardt som deg da....

Ingrid

18.12.2012 kl.19:10

utrulig fint skrevet! :)

God jol til deg!

skraatak85

18.12.2012 kl.19:31

Ingrid: Takk og god jul til deg også!

Valkyrje

18.12.2012 kl.21:26

Ryggen min vert ikkje så glad om eg ligg på golvet, men eg sit ofte på det. Det er viktig med bakkekontakt.

Marte

18.12.2012 kl.22:54

Herlig ;) Nå fikk jeg jammen litt lyst til å legge meg på gulvet!

skraatak85

19.12.2012 kl.08:55

Marte: Do it!

skraatak85

19.12.2012 kl.08:56

Valkyrje: Bra du har funnet din stilling;)

lille-t

20.12.2012 kl.20:00

Jeg ligger litt på badegulvet. Når jeg er hjemmet ligger jeg på badegulvet etter jeg har dusjet. Lyger på meg noen fancy hårrutiner for å ligge litt lenger.

Generelt tror jeg at tiden en er alene med seg selv ofte er en fin tid, helt til du skal prøve å fortelle om den til noen andre. Da smuldrer det helt bort.

24.12.2012 kl.10:15

Hei Johanne.

Veldig fint skrevet, som alltid fra din hånd. Og med fin fordeling mellom alvor og humor. Jeg skal anbefale denne videre til mine egne lesere.

Nå som du har funnet en interesse i å ta foto og legge ut, kan du kanskje du snu deg på magen i blant og ta opp planking? Men da vil jeg råde deg til å se etter flere steder å ligge enn kun stuegulvet. Hvis ikke kan det kanskje bli litt kjedelig i lengden:)

Ønsker deg og dine en fin jul.

Bjørn

skraatak85

24.12.2012 kl.12:52

Anonym: Takk for det, Bjørn. Veldig hyggelig at du vil dele det videre:-)
Ønsker deg en riktig god jul!

Tonje

29.12.2012 kl.12:46

Tusen takk for bloggkommentar! Måtte selvfølgelig sjekke ut din også, og hjelpemeg så flink du er til å skrive! Ble helt fanget av det innlegget her. Og forresten er vi veldig enige når det kommer til Agnes Ravatn. Du har herved en ny følger.

skraatak85

29.12.2012 kl.13:01

Tonje: Selv takk! Så kult at du også liker Ravatn, hun er helt rå. Veldig stas med ny følger på bloggen:-)

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits