KRANGLING ER UNDERVURDERT

Et avsnitt i serien: "Jeg, en gråblogger"

I går fant jeg ut at det var altfor lenge siden jeg og pappa hadde kranglet. Derfor dro jeg ut dit med min sureste mine og håpet på det beste. Pappa konstanterte straks at jeg var sur, og krevde en begrunnelse. Jeg sa at jeg hadde noe på hjerte (da blir han alltid litt usikker og svak).

Jeg er lei av maset ditt. De korte og knappe SMSene dine. De bleike og tafatte søndagsmiddagene. Og før jeg fikk sagt mer var vi i gang...Pappa prøvde å gå i forsvar, mens jeg sendte mine skumleste blikk. Jeg kjente at blodet bruste og jeg gikk frem og tilbake på gulvet for å demonstrere hvor sint jeg var. Pappa liker ikke når jeg hever stemmen, men han sier det er bedre enn de gangene jeg er taus. 

Etterhvert krangler vi om alt mulig. Jeg påpeker at han kler seg gammeldags, at han burde jobbe mindre og spise mer hjertegod mat. Så er det hans tur til å kjefte på meg. Jeg får høre at jeg må tenke mindre, sove mer, jobbe mer, spise mer poteter og kle meg etter været. Jeg påpeker selvsagt at dette er dårlige poeng (jeg vil jo krangle mer). 

Men å krangle er slitsomt. Etter 20 minutter tar vi en pause. Jeg går inn på mitt gamle soverom. Pappa går ut på kjøkkenet. Han smeller med kjøkkenskapene. Jeg  svarer med å banke i veggen. Omsider sitter vi ved det tause middagsbordet helt til pappas utestemme: "Du må spise opp gulerøttene dine!".

Liker du å krangle?

Stikkord:

6 kommentarer

Bjørn Hølbakken

03.12.2012 kl.14:07

Denne var konge, Johanne.:)

Det er godt du har et sted hvor du kan krangle litt. Og etterpå spise gulrøtter sammen med noen. Det høres trygt ut. Og fikk meg til å kjenne at hjertet begynte å vokse litt, i det jeg kjente på følelsene for mine egne døtre. Men i morgen kommer en av dem på middag. Uten å bli servert gulrøtter. Bare hjemmelaget mac and cheese, og ikke en jævlig fucings grønnsak, for slik ble det bestilt. :)

Bjørn

June

03.12.2012 kl.14:18

Fantastisk skildra!

Eg er ein konfliktsky fant.

skraatak85

03.12.2012 kl.16:09

Bjørn Hølbakken: Hyggelig at innlegget falt i smak! Jeg tror krangling er sunt i passelige mengder. Håper besøket blir fint, krangling eller ikke.

skraatak85

03.12.2012 kl.16:10

June: Ok. Men jeg utfordrer deg til å prøve litt. Kanskje du liker det?

Tine

03.12.2012 kl.18:49

Krangling renser luften heter det jo. Jeg kan dessverre ikke kunsten, krangler aldri, hisser meg bare opp over dårlig tv, og elendige sjåfører. Sammen med mann og barn (og foreldre) er jeg rund i kantene som en ball.

Jenny

05.12.2012 kl.06:22

Jeg liker light-krangling, ikke skikkelig krangling. Bare litt sånn hyggekrangling. Fin tekst!

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits