VELKOMMEN TIL LITTERATURHUSET I BERGEN!

Endelig er dørene åpne i Østre Skostredet 5-7! Bokhandelen i første etasje består av en solid samling litterære perler både for store og små. 

Like viktig som bøkene er salongen hvor man kan lese eller småpreike med andre litteraturglade bergensere. Sjefen selv, Kristin Helle-Valle, går rundt og smårydder, mens hun hilser på besøkende som stadig ramler inn dørene.Huset er fortsatt under oppussing, men jeg synes det var spennende å måtte lete meg fram til de ulike rommene. I andre etasje fant jeg vegger fylt med sitater og spenstige illustrasjoner, malt av Nhu Diep.Forfatter Tomas Espedal bli kanskje ikke stamgjest hos Litteraturhuset, men publikum kan se ham syklende i motbakke med Amalie Skram i bakgrunnen.Colonialen kafe oog brasserie serverer mat hver dag. Bakverk, ostefat, kaffe, vin, blings og pasta er noe av menyen. Anbefales!Da jeg gjestet Colonialen fredag formiddag var det mange gjester og god stemning i lokalet. Den estetiske kafeen har såklart store vindu med utsikt til gaten, slik at du kan se og bli sett!

Jeg håper bergenserne lar seg lokke og besøker det nye Litteraturhuset. Her er det høyt under taket, hyggelig betjening og mye å bli inspirert av. Sjekk ut programmet på hjemmesiden, eller bare stikk innom for en kaffe og prat. Her er alle velkommen!

Stikkord:

7 kommentarer

Kasiopeiia

02.02.2013 kl.12:31

Fint hus, og fint oppsummert! Foreløpig er det litt tomt og kaldt - men håper huset fylles opp med folk og varme :) Mye spennende på programmet hvertfall! Hva er dine favoritter?

skraatak85

02.02.2013 kl.15:00

Kasiopeiia: Søndagskole med Agnes Ravatn, blått lerret, foredraget med Ida Aalen og boktinget. Dette er arrangement jeg skal gjøre alt for å få med meg. Men, siden jeg bor i strøket er det mulig det blir et par spontan besøk:-) Håper vi sees der!

Tine

02.02.2013 kl.17:22

Så flott innlegg du har laget. Jeg var også der i dag etter lørdagscafè og bokklubb på DnS, men vi tenkte ikke på å gå opp. Veldig koselig var det i alle fall. Jeg plukket med meg programmet for de neste to månedene, og skal finne meg noe fint å gå på :)

Karen

02.02.2013 kl.18:13

Blir nok Bergensferie med tur innom her til våren, merker jeg! :)

Mostly

03.02.2013 kl.02:43

Flott presentasjon! Håper det kan bli en tur dit for meg også snart. Har venner i Oslo som har Litteraturhuset der som nærmest fast tilholdssted. Fint at Bergen endelig kom etter. Jeg sikler ved synet av velfylte bokhyller!

Margrete

07.02.2013 kl.03:45

DIT skal jeg naar jeg kommer tilbake til Bergen! *godmatogkoseligstemning*

skraatak85

07.02.2013 kl.08:57

Margrete: Ja, det holder jeg med deg i! Sees kanskje der;-)

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits