TIPS OM SPISEFORSTYRRELSER

Etter innslaget på TV2 og innlegget mitt i Dagbladet har jeg har fått flere henvendelser fra jenter som sliter med spiseforstyrrelser. Mange spør blant annet om hvor de kan få hjelp. Ingenting er bedre enn at flere vil kjempe imot sykdommen og bli frisk! Derfor vil jeg dele noen tips som jeg selv har nytte av.

Senteret for rådgiving om spiseforstyrrelser (ROS) har vært en utmerket medhjelper for meg. Der får du få snakke med noen som forstår deg. Både de som har eller har hatt spiseforstyrrelser er velkommen. Senteret arrangerer også kurs, gruppesamtaler og temakvelder, - alt sammen gratis. 

Et annet tips er nettsiden Sunn Jenteidrett som er et samarbeidsprosjekt i idretten. Der finner du kostholdsanbefalinger, foredrag og gode forbilder. De har også en relativ ny E-læringsportal som består av kurs om idrett og spiseforstyrrelser.

Av litteratur vil jeg anbefale håndboken om spiseforstyrrelser "Sterk/svak" av Finn Skårderud, og den selvbiografiske romanen "Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?" av  Kristine Getz.

Og for all del, dropp VG og hysteriske helseblogger. Les heller Stella Magasinet, Aftenposten Innsikt og besøk bloggene Magnhils antibloggMeningen med livet og tegnehanne.

Lykke til!

Stikkord:

6 kommentarer

Mad Mullah Hastur

15.02.2013 kl.17:21

Hadde ikkje fått med meg din TV-opptreden. Dette var veldig bra, Johanne. Flott prestert!

skraatak85

15.02.2013 kl.17:27

Mad Mullah Hastur: Takk, det var hyggelig å høre!

Oppsummert

15.02.2013 kl.17:42

Hvis leserne dine er interessert i forskning rundt sf, så har jeg samlet noen lenker jeg har skrevet innlegg om, les gjerne. Jeg kan også tipse om IKS.

Så flott at du har nådd fram til noen av dem som ønsker hjelp! Og ikke minst at du guider utenom trigger-blogger!

Ønsker deg en god helg!

skraatak85

15.02.2013 kl.17:44

Oppsummert: Takk, det samme! Skal sjekke ut innleggene dine:)

Selvhjelpsgruppe

15.02.2013 kl.22:08

En del av løsningen kan også være OA, som er en selvhjelpsgruppe. OA er det samme som AA, bare at den er for spisefortyrrelser.

16.02.2013 kl.14:55

Veldig bra at du fokuserer på dette igjen. Du fikk meg til skrive litt om det samme for en stund siden.

http://vannlandet.blogspot.no/2013/01/vi-kan-alle-trenge-en-venn-som-deg-i.html

Ha en fin helg.:)

Bjørn

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits