SUNNSPIRASJON

Jeg leste med stor begeistring kronikken på NRK ytring om thininspiration. Blogger og blader flommer over av syltynne kvinner som uttrykker spiseforstyrrelser som et mål. Som spiseforstyrret selv kan jeg bekrefte at spisefortyrrelser er ingenting å oppnå! Sykdommen tar over livet ditt og i verste fall tar den liv. 

Det er med stort sinne og frustrasjon jeg leser mange toppbloggere som legger ut bilder av magre kropper, detaljerte treningsprogram og måltider bestående av litt brokkoli og kylling. Selv om jeg vet at det er vrangbilder, så gjør slike innlegg inntrykk. 

I innlegget på NRK ytring oppfordrer forfatteren til sunnspirasjon. Dette heier jeg på! For vi trenger å lære oss hva som er sunt, kanskje vi har glemt det i all denne dyrkelsen av det super-sunne?

Jeg blogger innimellom om min spiseforstyrrelse, men jeg vil samtidig presisere at den skal bekjempes. Det er det sunne og balanserte jeg sikter mot. Og en dag kommer jeg dit. Jeg håper vi kan komme dit sammen.

Stikkord:

6 kommentarer

Kasiopeiia

18.04.2013 kl.12:24

Viktig fokus!

Sees vi kanskje på ROS sitt arrangement på søndag? Jeg kommer for å høre Matre snakker om sin bok.

Elisabeth Iskrem

18.04.2013 kl.12:40

Jeg syntes du gjør en bra jobb med fokuset.

Karen

18.04.2013 kl.18:04

Både du og Susanne er viktige bloggstemmer om dette. Kred til dere!

Knut

18.04.2013 kl.19:03

Kjempebra at du følger opp dette Johanne!

På tide at også ortoreksi blir en egen diagnose også!

Jeg sier bare:

"ikke la andre styre hva du skal spise, du får aldri noe takk for det allikevel. -Bare et ødelagt liv"

skraatak85

18.04.2013 kl.20:01

Knut: Takk for fint sitat, Knut! Det tar jeg med meg videre.

lille-t

19.04.2013 kl.17:31

Jeg hater mat. Selv om jeg ikke gjør det. Men jeg hater at mat har blitt noe så innmari vanskelig. Jeg er i hvert fall sliten. Jeg synes det er vanskelig å finne balansen mellom ja-maten og nei-maten, og å huske på at i små mengder kan nei-mat være ja-mat og i store mengder er all mat for mye. Altså, det er bare så altfor mye å huske på og selv fisken inneholder miljøskadelige stoffer.

Og jeg har ikke en gang spesielle plager med mat en gang. Da kan en jo begynne å spørre seg hvordan det står til inne i hodene til folk.

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits