HØYT NIVÅ I TEATERKJELLEREN

Jeg har gledet meg lenge til å se "Måken" av Anton Tsjekhov. Dramaet blir beskrevet som en av litteraturhistoriens mest gjennomsiktige tekster om hva det vil si å leve. To og en halv time satt jeg klistret til stolsetet mitt i Teaterkjelleren på DNS. 

Fra venstre: Gerald Pettersen, Siren Jørgensen og Karl Bomann-Larsen. I bakgrunnen: Bjørn Willberg Andersen og Ragnhild Gudbransen. Foto: Odd Mehus

"Masja", spilt av Siren Jørgensen er er av de mange karakterene som er ulykkelig forelsket. Hun sier så treffende: "Hver gang kjærligheten sniker seg inn, så driver den ut igjen". I "Måken" vil alle være noe de ikke er, og alle vil ha noen de ikke kan få. Vi møter dem på et gods langt ute i provinsen. De lengter, drømmer, gråter og ler. Og snakker. Men hva hjelper vel det når ingen lytter? Det er masse følelser, men uten at det blir teatralsk. Det er lite ytre handling, men til gjengjeld et dystert og samtidig vakkert eksistensielt drama. For å få tiden til å gå lager de en teaterforestilling. Gjennom teater og skuespill forsøker karakterene å få realisert sine drømmer.

Dramaet drives frem av sterke og modige karakterer som bærer livet utenpå huden. På scenen får vi se et knippe av de beste DNS-skuespillerne brilijere i et utsøkt ensembledrama. Spesielt Reny Marie G. Folgerø som skuespiller-spiren, "Nina" imponerer stort. Scenografien er spennende. Skuespillerne gjør entrer og sortier der du minst venter det. Det fører til at du som publikum også er forvist til samme dystre gods langt ute i provinsen.

 Dette er (meta) teater på høyt nivå. Må opppleves!

 "Måken" hadde Festspillpremiere 24.mai i Teaterkjelleren på DNS. 

Stikkord:

3 kommentarer

Tine

26.05.2013 kl.18:38

Flott omtale, gleder meg til det er min tur :)

Tine

27.05.2013 kl.20:18

Kan jeg låne bildet ditt?

skraatak85

27.05.2013 kl.20:33

Tine: Jepp. Bare få med fotografen.

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits