NOT HERE/NOT EVER

I går var jeg på verdenspremiere i Bergens storstue, Grieghallen! Det er ikke ofte jeg går på danseforestillling, men det anerkjente dansekompaniet Carte Blanche vil jeg ikke gå glipp av. De er nyskapende, uttrykksfulle, ambisiøse og grensesprengene!

Foto: Yaniv Cohen/Carte Blanche

Koreografen Jijia har laget en veldig fysisk forestilling. Bevegelsene er heftige og kontante, men samtidig er det noen rolige scener som gir forestillingen en spennende kontrast. Det fineste er når danserne slår over i slow motion. De små og stålkontrollerte bevegelsene blir tydelige og fascinerer!

Tre store lerret fyller etterhvert scenen og viser videoer av danserne. Sammen med stilfull lyssetting og gråfargede kostymer blir det en kraftig og visuell forestilling. Den nyskrevne musikken av  jazz - og elektronikamusikeren Dickson Dee, er trykkende og passer godt til det røffe uttrykket. 

Forestillingen "Not here/Not ever" er skapt i samarbeid med den tibetanske-kinesiske koreografen Sang Jijia og Festspillene. Høsten 2013 drar forestillingen ut på turne. Sjekk når de besøker din by!

Stikkord:

4 kommentarer

ann judith

04.06.2013 kl.19:02

Hørtes vakkert ut! Må sjekk om de skal til Trondheim:)

heltinne

04.06.2013 kl.22:14

Så de for mange år siden, tror det er den eneste danseforestillingen jeg har sett. Husker det var fascinerende!

Sigrid Ü

05.06.2013 kl.02:27

Så fantastisk. Jeg har vært på danseforestilling i operaen en gang. Det var utrolig gøy, og etterpå gikk jeg så grasiøst og flott som bare det. haha!

Tine

06.06.2013 kl.16:37

Jeg har mange ganger tenkt at jeg ville se Carte Blanche i aksjon, men har det fremdeles tilgode. Flott at du likte det, er ikke sikker på om det er min greie, men det skal prøves :)

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits