FEILPLASSERT REKLAME

Å ha blogg på blogg.no er gratis. Til gjengjeld må dere kjære lesere og jeg daglig holde ut med reklame. Mange av reklameannonsene som dukker opp på bloggen min er useriøse, destruktive og kapitalistiske.

Bloggen min har ingen sponsorer. Den drives kun for deres skyld (også litt for min, da). Men tror du at alle disse reklamene gjør at jeg mottar et eneste prøveprodukt? Nei!

De siste par ukene har dere lest om hold-in truser, selvbruningskrem, interiør fra dr.Lykke, nettbutikken "bli vakker" etc. Ingenting som samsvarer med bloggens innhold. Når kommer reklameannonsene som passer min blogg bedre: bandasjer? kinobilletter? antidepressiva? solbriller? avisabonnement? kaffe? Og andre ting jeg trenger for å overleve.

Jeg håper at reklameleverandørene som står bak min blogg kan ta kontakt, slik at vi kan bli enige om et fornuftig samarbeid. For det er først når produktene det reklameres for legges adskillig nærmere min smak, det kan bli snakk om positiv omtale av produktene i mine blogginnlegg.Til mine lesere: Jeg er takknemlig for at dere følger bloggen tross all den feilplasserte reklamen! 

Stikkord:

5 kommentarer

Øystein Holm-Haagensen

08.08.2013 kl.13:28

Hei,

Jeg leser bloggen din med ujevne mellomrom og synes stort sett det er interessante betraktninger du kommer med. I dag var det imidlertid noe jeg reagerte på.

Du skriver: "Å ha blogg på blogg.no er gratis. Til gjengjeld må dere kjære lesere og jeg daglig holde ut med reklame. Mange av reklameannonsene som dukker opp på bloggen min er useriøse, destruktive og kapitalistiske."

At annonsene kan være useriøse og destruktive, ihvertfall mål opp mot temaet for bloggen din, skjønner jeg, men jeg ser ikke hvordan du kan beklage deg over at de er kapitalistiske.

Som du selv skriver så er det gratis å ha en blogg på blogg.no, men prisen du betaler er reklame på siden. Det er denne reklamen som finansierer blogg.nos eksistens, og de som reklamerer her betaler for plassen. Med mindre man er en eller annen form for frivillig eller non-profit-organisasjon så er formålet med reklame å øke inntjeningen til selskapet som står bak den. Reklame med formål å øke salget av et produkt eller en tjeneste er per definisjon kapitalistisk, og det er denne kapitalismen som sørger for at blogg.no har muligheten til å tilby deg gratis plass.

Med vennlig hilsen

Øystein

Mennidress.com

skraatak85

08.08.2013 kl.16:45

Øystein Holm: Hei!
Takk for at du kommenterer bloggen min.
Jeg medgir at ordet "kapitalistisk" var noe grunnløst fra min side.

Karen

08.08.2013 kl.16:51

Jeg har heller aldri betalt noe for å ha blogg, men det betyr vel ikke at man må ha reklame? Mener jeg krysset av på at jeg ikke ville ha det da jeg laget sida, og at alternativet med reklame var noe du kunne få om du ville tjene penger på bloggen...

skraatak85

08.08.2013 kl.17:31

Karen: Hm...tror kanskje det er ulike retningslinjer blogspot.com og blogg.no

Tine

08.08.2013 kl.18:14

Skjønner godt at du vil ta avstand fra de reklamene som dukker opp på bloggen din. Jeg synes blogging er så pass personlig, at jeg ville ikke hatt reklame på min blogg. Tror ikke jeg betaler for den....

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits