ET MØTE MED NAV (AVISINNLEGG)

Stikkord:

7 kommentarer

Birte Valkyrje

17.07.2013 kl.12:52

Applaus!

Anonym

17.07.2013 kl.16:03

Jeg tror NAV er bedre nå enn for tyve år siden. Jeg fikk avslag på yrkesrettet attføring fordi det ikke skulle lønne seg å være syk... Så etter åtte år på medisinsk attføring fikk jeg uføretrygd. Det viktigste for dem var at jeg ikke skulle få noen hjelp, for da lønte det seg jo å være syk(!).

nn

17.07.2013 kl.17:40

Fint og tøft at du står frem, men samtidig bra at ikke alle som har dårlige erfaringer med NAV gjør det, da hadde det blitt trangt om plassen :-)

Men,,, husk, dette er ikke NAV's skyld. De som har ansvaret for at NAV er en så elendig institusjon er våre inkompetente og udugelige politikere. NAV har jo osgå ved flere anledninger fått flengende kritikk fra Riksrevisjonen og det sier litt. NAV har jo også gjennom flere år lovet bot og bedring, vel,,, tror ikke de har blitt så mye bedre...

Slik som NAV's politikk er så er de nok i større grad opptatt av å fokusere på dine begrensninger enn dine evner og muligheter, selv om det er 2 sider av samme sak. De er mere opptatt av å forsøke å dulle og stelle med deg som et sykt barn enn å se deg som en resurs og en resursperson (det at du blogger og står frem slik viser jo at du er nettopp det#. Beklageligvis så er det osgå veldig utbredt blant arbeidsgivere, samme problemet, å se dine resurser om du da har en annen bakgrunn enn A-4 format. Dvs. mange som da sitter i gode jobber og skal forvalte/ansette folk klarer ikke se deg eller de rett og slett mangler evnene til dette. Mager trøst, men dette er kanskje noe nettopp du kan, se annet enn i A-4-format.

Så må du også huske at DU er der for NAV, du er jo der for at de skal ha en jobb å gå til. Å forlange noe av dem og stille krav til dem er jo som å banne i kirka, du blir for upopulær :-)

Om du synes du har overskudd, krefter og interesse så skulle du ha kontaktet alle våre sosialpolitikere. Nå har du fått et ansikt, et navn i media. Dette gir et større pressmiddel overfor våre politikere #takk til deg).

Du skal ikke nøye deg med ev. tilbakesvar som: "nå har vi iverksatt tiltak for å forbedre, i løpet av noen uker så er alt mye bedre [de håper at du i løpet av noen uker har glemt hele greia siden dette er ubehagelig for dem],,, undersøkelser har vist at 70% er fornøyde med NAV",,,, osv osv.. Du skal kreve dokumentasjon på deres påstander og forvente at de utgir dette !!!

Lykke til videre :-)

Marita Hansen

17.07.2013 kl.20:41

Du er så TØFF, frøken! Veldig flott at flere skriver om dette - vi trenger å få frem nyansene!

Lykke til videre - dette kommer til å gå bra til slutt, det er jeg helt sikker på! :-) <3

Tine

17.07.2013 kl.22:06

Kjempebra innlegg du har hatt i avisen. Stå på Johanne, du er sterkere enn du tror :)

Vidar

18.07.2013 kl.22:07

Jeg synes det er superflott at du skrev dette innlegget.

Kommentarfeltet nedover gjør meg litt trist though. Det finnes så mange lite empatiske mennesker der ute som tydeligvis synes at menneskeverd kan måles i hvor mye skatt man bidrar med.

Men ja. Jeg har vært i samme situasjon selv, og jeg synes det er fint at du gir folk et innblikk i hvordan det er.

skraatak85

19.07.2013 kl.14:45

Vidar: Tusen takk, Vidar! Det varmer å høre.
Har forresten skrevet en kommentar til mine nesten 500 kommentarer.
Sjekk kommentarfeltet: http://www.dagbladet.no/2013/07/17/kultur/meninger/debattinnlegg/nav/arbeidsliv/28235933/

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits