ORANGE IS THE NEW BLACK

Jeg har begynt å se på den nye Netflix-serien "Orange is the new black". Den handler om Piper Chapman (Taylor Schilling) som må sone i et kvinnefengsel for en forbrytelse hun gjorde i ungdsomstiden. Chapman strever med å inrette seg, men etterhvert finner hun sin måte å overleve på blandt andre kriminelle. Serien er spennende, men også ganske morsom og frekk!

Serien har sterke karakterer og gir et godt innblikk i hvordan det er på innsiden av et fengsel. 

Skaperne bak serien er allerede i gang med planleggingen av sesong 2! 

Stikkord:

5 kommentarer

Mann Økseskaft

27.07.2013 kl.18:41

Tvangsinnleggelse på psykiatrisk sykehus er også fengsling, men uten at man er dømt for noe kriminelt. Det eneste "gale" man har gjort er å stille kritiske spørsmål til måten samfunnet fungerer på. (Når vi legger M.Thatchers "There is no society, there are only individuals" til grunn så blir samfunnskritikk en kritikk av individers frie valg. Med frihet følger ansvar, men _det_ vil svært mange mennesker ikke ha noen diskusjon rundt.)

Når man blir innrullert i det psykiatriske "systemet", havner man midt i en politisk/ideologisk krigssone mellom sykdomsdyrkerne (bl.a. WSO) og antipsykiatrikerne (Thomas Szasz' tilhengere). Begge parter prøver å verve nye pasienter til sitt "lag". I tillegg skal man stå imot presset fra leger og psykatere som er mer opptatt av å moralisere over pasientenes livsvalg og endre deres personlighet enn å hjelpe dem til et bedre liv.

Tine

27.07.2013 kl.21:49

Jeg trodde dette var det siste nye på motefronten. Tenkte jeg var den innovatøren, siden jeg malte halve stuen min orange for et år siden :) Takk for tips om serie!

skraatak85

28.07.2013 kl.09:54

Tine: Haha...Håper du har Netflix og får sjekket den ut!

28.07.2013 kl.11:15

Har ikke fått med meg denne, men jeg så Carnivale i sommer. En ganske fascinerende serie. Anbefales om du ikke har sett den.

http://www.imdb.com/title/tt0319969/

Ha en fin søndag.:)

Bjørn

skraatak85

28.07.2013 kl.20:04

Anonym: Selv takk for tips!

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits