SYK OG SAMTIDIG STERK (AVISINNLEGG)

I dag har jeg et innlegg på debattsidene i Bergens Tidende. Her kan du lese det på nett!Stikkord:

6 kommentarer

Ekahm

19.07.2013 kl.13:22

Beundrer deg din evne til selvrefleksjon og åpenhet. Må si at jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Du får frem en nyansert virkelighet som ikke er bare svart,hvit eller grå for den saks skyld. Det er vel slik verden er for de fleste. Hos de som sliter psykisk er det ofte mer intensitet i gradsforskjellene/fargenyansene og derfor mer utfordrende å leve med i lengden. Liker måten du skriver på og beundrer deg for dine forfatteregenskaper:)

Gleder meg allerede til neste innlegg på trykk!

Birgitte

19.07.2013 kl.16:19

Takk for at du deler og tørr å sette søkelys på hverdagens realiteter for veldig mange mennesker ! Det krever mot og styrke å tråkke opp stien for andre :) Igjen takk som våger !

skraatak85

19.07.2013 kl.16:55

Birgitte: Takk for fin kommentar!

Mann Økseskaft

19.07.2013 kl.17:34

Du utelater i avisinnlegget at psykisk sykdom og psykiske lidelser ikke nødvendigvis er det samme. Har man vært utsatt for grove tillitsbrudd, overgrep, vold, kriminalitet osv. og/eller gjort noen veldig dårlige livsvalg uten å få bearbeidet opplevelsene, kan det gi seg utslag i psykiske _lidelser_ som f.eks. angst eller depresjon, uten at det nødvendigvis ligger _sykdom_ bak. Det er altså _ikke_ slik at psykiske lidelser automatisk kan sidestilles med somatisk sykdom. Dette er det første man må forstå for å kunne bekjempe stigmatiseringen. Dessverre er det slik at mange ansatte i behandlingsapparatet er med på å bygge opp under sykeliggjøringen av det som i utgangspunktet er helt normale menneskelige reaksjoner. Jeg skal ikke påstå at det gjelder deg, men vet av egen erfaring at mange "psykisk syke" hadde hatt godt av å få beskjed om å ta et kritisk blikk på sine egne livsvalg og hva de velger å la seg påvirke av i det daglige (spesielt studenter). Jeg har enda tilgode å møte en psykolog som tør å si _det_, men har heldigvis gode venner som ikke er redd for å si sannheten, selv om den svir.

Mia

19.07.2013 kl.22:32

Du er virkelig tøff som skriver slike ærlige artikler - tror nok artiklene dine hjelper mange i samme situasjon:) stå på!

skraatak85

20.07.2013 kl.08:49

Mia: Tusen Takk!

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits