STEMMER. IKKJE

I forbindelse med stemmerettsjubileet for kvinner utgir "Aschehoug Stemmer" en serie med 12 utgivelser - en for hver måned skrevet av 12 kvinner som vil bidra til den offentlige debatten. Den tiende "stemmen" tilhører forfatter og journalist Agnes Ravatn. I heftet: "Stemmer. Ikkje" har hun skrevet et langdikt på 80 sider om hva diktet ikke handler om.

Så hva handler det om? Aner ikke. Men det er morsomt! Poetisk ramser Ravatn opp alt gørret hun finner på nettet, og det er mye. Versene avslører hennes store kjærlighet/hat til tabloidoverskrifter. Her får du sarkasme i komprimert form.  

I et intervju med Dagsavisen avslører Ravatn at hun i skriveprosessen slet med sterk motvilje og endte opp med diktet "Ikkje" pga tidsnød. Det er jeg glad for. Etter flere gjennomlesninger er (fortsatt) "Ikkje" mitt favorittord og jeg har fått sansen for dikt!

Og hva mer skal nå denne anmeldelsen handle om?

Den skal ikke handle om kjipt trykk eller den nærmest toalettaktig papirkvaliteten, hvor tynn og puslete den er, eller hvor lite denne lefsen gjør av seg i bokhyllen.

Det skal ikke en gang handle om at "Ikkje" er blottet for dagens overdrevne navlebeskuelse, og heller handler om verden, ja ikke engang om hvor rå og orginal Ravatn er. 

99 kroner? Gi bort pris!

3 kommentarer

Tine

28.11.2013 kl.22:43

Takk for tipset, skal ta en titt nærmere på den.

Marte

01.12.2013 kl.21:24

Takk for tips! Boka ble kjøpt og lest i helga :) Agnes Ravatn er genial.

skraatak85

02.12.2013 kl.08:43

Marte: Så bra at diktet falt i smak!

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits