SVAR TIL KOMMENTAR FRA MANN ØKSESKAFT

Hei Økseskaft. Jeg synes din kommentar til innlegget "Jaget etter likes -kronikk i BT" er av almen interesse. Derfor vil jeg gjerne svare deg med et eget innlegg:

Her er innlegget ditt på nytt, og mine svar til deg i kursiv;

Wait, what??? :P Du kritiserer "likes"-kulturen, men samtidig sier du at du er en del av den selv?
 Ja jeg har rett til å  kritisere ting jeg er en del av, feks kan jeg  kritisere mitt eget politiske parti uten å måtte melde meg ut..."høyde under taket", som det heter. 

Bare fordi man er deprimert (og det kan være nok av legitime grunner til det!), er man ikke fritatt fra å benytte seg av de mulighetene man har til å gjøre noe med sin egen situasjon. 
Jeg skriver i avisene. Å skrive er å handle.

Du skriver at det er så vanskelig med alle valgene man må ta, men Facebook hadde du ingen vanskeligheter med å velge når alternativet var å la være? Psykologen din må ha gjort elendig jobb når h*n ikke har fortalt deg at du aldri kan finne din egen identitet gjennom noen andre enn deg selv - på dine egne premisser.
Min identitet går ikke bare gjennom meg selv, men også gjennom samhandling med andre. Enig i at det er viktig med egne premisser. men mine premisser omskapes i møte med andres premisser. Jeg kaller det sosial kompetanse-

 (Hvordan klarte du forresten å miste den i utgangspunktet?)
Er det min historie om overgrep du vil ha her, eller hva? Noen ting må du velge å tro på, dersom du skal kommunisere med meg.

Likevel bruker du energi på å kritisere samfunnsfenoméner som du (og alle andre) bare kunne ignorert, da kan du umulig være så syk som du påstår - eller behandlerne dine burde finne seg en annen jobb.
Jeg mener at du ikke har oversikt over mine sykdommer, og du kan ikke uttale deg om det. Jeg synes din helhetlige bedømmelse bl. a av min behandler,på syltynt grunnlag, og ditt valg av anonymitet, svekker sakligheten din.

Hilsen Johanne

21 kommentarer

June

24.11.2013 kl.15:37

Herlighet, er det mogleg! Creds til deg for di ro og saklegheit, Johanne. Det der er så bak mål at eg finn ikkje ord eingong. Kommentarfelt er faktisk noko av det som skremmer meg mest her i verda. Så mykje personleg retta drit- med anonym avsendar, så klart. Feigt, feigt, feigt.

Du er min helt, Johanne! Keep up the good work.

Øyvind

24.11.2013 kl.17:06

Tusen takk for at du orker, sier nå bare jeg. Hater selv når folk sier at "du klarer X, så du kan ikke være syk". Mennesker er aldri fastlåst i samme humør tjuefire timer i døgnet, og vi er ikke stereotypene du ser på TV og på film. At dette skal være så utrolig vanskelig å skjønne er mer enn jeg fatter.

Camilla

24.11.2013 kl.17:17

Med fare for å gå i sammen fellen i kommentarfeltene; han har et snevert syn på flere ting synes det - mens du er reflektert, intelligent og TØFF som skriver som du gjør. La det ikke gå inn på deg <3

skraatak85

24.11.2013 kl.17:23

Camilla: Takk!

skraatak85

24.11.2013 kl.17:24

Øyvind: Takk!

skraatak85

24.11.2013 kl.17:24

June: Takk!

Victoria

24.11.2013 kl.18:32

Du har en utrolig flott blogg Johanne!

All kred til deg :)

Folk der ute på kommentar feltene er så ofte idioter,

flott ar du oker og gidder å skrive tilbake til dem.

De burde bli satt på plass oftere!

skraatak85

24.11.2013 kl.18:36

Victoria: Tusen takk!

Karen

24.11.2013 kl.21:25

Godt svart!

Ekahm

24.11.2013 kl.21:49

Huff, huff hva skal man svare så usaklige og uvitende sjeler? Du gjorde en god jobb Johanne:) Som en del av det å utbrodere seg selv i media, som du har gjort, så virker det alltids som slike som økseskaft bare må kritisere. Slike finnes overalt i kommentarfelt til ulike innlegg i media,dessverre. Håper de gode og positive kommentarene veier tyngst, da du absolutt ikke fortjener å bli personlig neglisjert på denne måten.

Keep up the good work:) Liker tekstene dine og synes du er utrolig tøff som tør å dele så mye fra din hverdag og samtidig sette søkelyset på psykisk helse :)

Marte

25.11.2013 kl.09:01

Dette beviser jo bare hvor viktig det er det du gjør...

Smart måte å møte usaklige, usmakelige og anonyme kommentarer på.

Jeg heier på deg! :)

skraatak85

25.11.2013 kl.09:06

Karen: Takk!

skraatak85

25.11.2013 kl.09:20

Ekahm: Takk for fin og støttende kommentar! Innrømmer at det er vanskelig å venne seg til kommentarfelt og det som hører med.
Slike tilbakemeldinger som denne fra deg hjelper på motivasjonen til å ikke gi seg! Takk. For mer åpenhet omkring psykiske lidelser er en av mine hjertesaker.

skraatak85

25.11.2013 kl.09:23

Marte: Takk! Det er godt å ha noen som heier når kommentarfeltet er ekstra utfordrende.

Lammelåret

25.11.2013 kl.14:26

Bra at du tar det opp her!

skraatak85

25.11.2013 kl.16:35

Lammelåret: Hyggelig å høre!

Mann Økseskaft

26.11.2013 kl.10:02

Som bloggforfatter står du fritt til å slette kommentarer du ikke liker, men jeg setter pris på oppmerksomheten!

Mari

27.11.2013 kl.09:44

Til Mann Økseskaft: Det ville vært interessant å lese hva du tenkte da du valgte å kommentere psykologen og skribentens psykiske helse. Vil du utdype?

Mann Økseskaft

27.11.2013 kl.10:26

Det skal jeg gjøre når jeg får svar på eposten jeg har sendt til bloggforfatter.

Mann Økseskaft

28.11.2013 kl.00:44

Jeg har kommentert det inntrykket jeg fikk av innlegget i BT, og finner grunn til å stille disse spørsmålene ut fra det som står der.

Bl.a. er der flere faktafeil, men det vet ikke folk flest som ikke har erfaring med NAV (eller var det ment som ironi kanskje?)

Det heter ikke lengre attføring, nå heter det arbeidsavklaring, og NAV har ingen rett til å fortelle noen når de skal gå til sengs om kvelden.

Bloggforfatter har valgt å svare meg på det jeg spurte om, så nå vet vi alle at det er noe helt annet enn sykdom som ligger bak, noe som slett ikke nevnes i BT-innlegget. Uten denne informasjonen, og med de tidligere nevnte faktafeil er det vanskelig å forstå hva som egentlig er budskapet.

Men for all del, gjør meg gjerne til hatobjekt hvis det er den rollen dere vil jeg skal spille her på bloggen.

Øyvind

30.11.2013 kl.18:08

Utenom å provosere eller få oppmerksomhet, hadde du noen hensikt med det du skrev? Tror veldig mange av oss vet det heter arbeidsavklaringspenger og ikke lenger atføring, men gammel vane vond å vende -- jeg og sier fremdeles ofte attføring, og jeg har sågar hatt praksisplass hos Nav ;) .

Når det angår hva Nav har "rett til" eller ikke ift. brukerne sine, eller for den saks skyld hva de bør og ikke bør, skal jeg ikke gå inn på det her, men bloggforfatter skriver ikke noe i første omgang om hva de har rett til, hun skriver hva de faktisk gjør, ovenfor henne.

Jeg for min del skjønte budskapet hennes helt fint, og skjønner ærlig talt derimot ikke helt hvor du vil hen, særlig når du skal begynne å spekulere over hvor syk hun er, tilsynelatende basert på av alle ting samfunnsengasjementet hennes. Men sånn går no' dagan.

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits