OG JUL MED DIN GLEDE...NOT

Jeg er ikke fan av julen. Det kan være koselig å gå i julegatene, høre på julemusikk og spise en pepperkake eller to. Men thats it. Julen er i ikke noe stor stas for oss som verken har stor leilighet (til baking, pynting og vasking) eller mann og små barn å hygge oss med. Å dra "hjem til jul" er heller ikke lenger det samme når familien er skilt. For oss som har et problematisk forhold til mat og sosialt samvær er julen svært utfordrende. I det hele tatt. Julen er som en stor kvise i trynet. Jeg bare venter på at den skal sprekke, tørke ut og forsvinne!

I år skal jeg feire julaften sammen med mamma og pappa for første gang på 10 år. 

God jul!

7 kommentarer

Tine

22.12.2013 kl.21:53

Jeg husker ennå blogginnlegget ditt som du skrev om julen i fjor, hvor du var sammen med din far. Jeg håper inderlig du utbroderer litt når du er Gråblogger. Lykke til med julen, det er nok mange som har det som deg, flere enn du tror. Ikke tro at det å ha større leilighet og barn nødvendigvis gjør stor lykke.

Øyvind

23.12.2013 kl.06:01

Jeg og har et problematisk forhold til juleti'a. Tror julaften blir bra, men ellers bare venter jeg på at juleferien skal være over så jeg kan komme meg tilbake til vennene på folkehøyskolen...

skraatak85

23.12.2013 kl.13:19

Tine: Ja, litt friheter tar jeg meg. Men i bunn og grunn så prøver jeg å være så ærlig som mulig. Jeg vet at mange andre har/føler det slik som meg. Nettopp derfor deler jeg disse tankene, slik at vi kan få et fellesskap. Ønsker deg en god jul, Tine!

skraatak85

23.12.2013 kl.13:19

Øyvind: Ønsker deg rolig dager og håper det går greit. God jul!

Oddhild

24.12.2013 kl.16:21

Vi er i vårt enkle hus i Odda, du husker sikkert Jon Olav. Har glede av å lese din meningsfulle blogg hver dag. Julen i Norge er nok med tiden blitt noe annet enn den var tenkt å være. Ønsker deg gode dager og håper du kommer vel gjennom denne gangen og.

skraatak85

24.12.2013 kl.21:40

Oddhild: Så utrolig hyggelig å få kommentar fra deg, - og på selveste julaften! Det er stor stas å høre at du leser bloggen min. Jeg tenker ofte tilbake på huset jeg fikk låne i Odda. Håper jeg en dag får takket deg personlig. Ønsker dere fortsatt en god jul!

Bjørn Hølbakken

27.12.2013 kl.12:02

Hei.

Jeg håper julen din viste seg å bli bedre enn du forventet. I blant gjør ting det. I blant gjør de det ikke.

Selv er jeg en av de skilte pappaene med barn som feirer jul på flere steder. Men jeg forsøker så godt jeg kan å gi døtrene mine tradisjoner og minner de kan ta med seg likevel. Noen av minnene vil være gode, noen ikke fullt så gode. Håpet er at de færreste blir direkte vonde. Mine døtre er rundt din alder. Den eldste bor i nærheten, så vi ser hverandre jevnlig. Min yngste studerer derimot på en annen kant av landet. Men denne julen har hun vært hjemme i fjorten dager, og vi har sovet vekselvis hos meg og hos kjæresten min. Jeg kjenner at det har vært godt. Det har vekslet mellom mye folk og kun tosomhet.Stillhet og samtaler. Selv om heller ikke min leilighet er av de største, og selv om verken hun eller storesøster var hjemme selve julaften i år, har vi delt ganske mye denne julen.

Neste år kommer det en ny jul. Min eldste datter har fortalt at da kommer hun kanskje til å velge en egen julekveldsfeiring, siden hun venter barn i løpet av året. Starte sine egne tradisjoner. Og det føles helt greit for meg. Alt har sin tid. Jula består uansett av flere enn én dag, så det behøver ikke å skorte på tid sammen. Kanskje du også kan starte med å skape dine helt egne tradisjoner. I hvert fall finnes muligheten der.

Ha et fint nytt år.:)

Bjørn

skraatak85

27.12.2013 kl.15:04

Bjørn Hølbakken: Takk for julehilsen, Bjørn! Fint å lese om hvordan andre ferier jul. Det er absolutt flere måter...Godt nytt år og takk for det gamle!

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits