TULIPANER AND THE REST OF IT

Jeg har aldri vært noe særlig opptatt av blomster. Jeg synes det er overdrevent, dyrt og hører hjemme utendørs. Men når jeg en sjelden gang får en bukett i gave må jeg innrømme at det er hyggelig. Når jeg setter blomster på stuebordet, så ser jeg hvor mye de gjør av seg. Plutselig har min primitive hybel blitt forvandlet til et herskapelig hjem. Blomster symboliserer overskudd, selskapeligheter og fornem stemning. Ikke akkurat min stil, men det er fint med forandringer, om enn kortvarig. For blomsteridyllen varer bare noen dager. Så visner blomstene. De dør. Og du blir påminnet om at ingenting, ikke engang den mest blomsterdekorerte herskapsbolig varer evig. Den har sin tid, før den forfaller og går til grunne den også. Slik vi alle skal.

Teksten er publisert i tidsskriftet Kraftverk nr. 48

#interiør #helse #blogg #foto 

6 kommentarer

Mostly R

11.04.2014 kl.19:34

Det er nå fint med blomster da! Selv om de nok passer best, og trives best - utendørs. Jeg fikk også en nydelig tulipanhilsen i dag, helt uventet. Det var fra en gammel kollega, en av de få som kjenner min sykehistorie og min møysommelige rehabiliteringsprosess. Det ble jeg virkelig glad for!!

Og så har vi pyntet med påskeliljer i krukker på terrassen, når det er forholdvis kjølig holder de seg lenge! Og tulipaner innendørs holder seg lenger hvis du snitter stilkene rett over og setter buketten på et kjølig sted om natten. Men, som du sier - alt er forgjengelig!

Tine

11.04.2014 kl.19:37

Det er år og dag siden jeg har fått blomster av noen. Kjenner på gleden av de ferske blomstene på bordet, men også det nitriste ved å måtte kaste dem etter et par dager. Da gir et teppe av hvitveis i skogen en bedre følelse, men det er alltid godt å få blomster.

God påske Johanne!

skraatak85

11.04.2014 kl.20:51

Tine: Takk, det samme!

skraatak85

11.04.2014 kl.20:51

Mostly R: Takk for tips. Skal teste det ved neste anledning. God påske!

Frk. M

11.04.2014 kl.22:09

Nydelig tekst! Det minner meg om at skriving faktisk er kunst.

Ps: Når det gjelder blomster, så må man kjøpe dem så ofte at man blir blasert hva pris angår :) (Selve blomstene blir man aldri blasert av)

skraatak85

12.04.2014 kl.10:22

Frk. M: Takk!

Bjørn Hølbakken

16.04.2014 kl.08:34

Fin liten tekst, selv om den egentlig var litt trist.:)

Alt er forgjengelig. Tiden skiller ikke mellom gull og møkk.. Et kyss varer et øyeblikk, pyramidene forvitrer, en blomst visner. Men det i seg selv fjerner ikke verdien fra det, tenker jeg.

Her er et lite utdrag fra en lengre tekst jeg skrev en gang, om en skolegutt som opplever at en jente dør:

"Selvfølgelig betydde livet noe! Vårt lille sekund på denne kloden betydde noe, og hvor lenge vårt sekund varte var ikke det viktigste. Et sekund er likevel så kort tid, og alltid langt nok til å romme et helt liv. Tiden er relativ. Vi var der, som et glimt i evigheten, og vi berørte. Det var det som var meningen, hele meningen, å berøre noen og å bli berørt. Bare å være her. Å ha vært innom. Å ha gjort en forskjell. Og han så inn i dette uklare som ga slik ro, og han ble fylt av en overbevisning om at også han berørte, at også Lisbeth hadde følt berøringen. At de hadde noe sammen, selv nå. Selv om han aldri hadde sagt et eneste ord til henne. Det var et bånd der, i mellom dem."

Ha en fin påske.:)

Bjørn

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

29, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits