SKRIVEKURS VOLUME 2

skrivekurset er vi nå fulltallige. Og kun kvinner. Typisk. Mens lederen er en mann. Også typisk. Men 6 kvinner som alle vil snakke om sin tekst krever styring. Det er litt skummelt å dele tekster med de andre, særlig de mest personlige. Jeg var så tøff første kursdag og ropte ut: "Jeg vil veldig gjerne ha kritikk". Tekstene mine betyr jo så mye for meg. Men så lenge kritikken er konstruktiv, tåler jeg det i massevis.

Noe av det jeg har lært er å tørre å være usikker. Tørre å finne ut av ting mens jeg skriver. Prøve og feile, stille spørsmål, så kan det hende jeg treffer noe.

Etter 3 kursdager kjenner jeg virkning. Ideer og inspirasjonen til å skrive vokser. Nå har jeg flere ulike småtekster på gang. Mesteparten for kurset sin del, og noen tror jeg kan bli gode tilslutt.


#blogg #hverdag #inspirasjon

6 kommentarer

Mostly R

03.03.2014 kl.19:51

Javisst er det typisk! Kvinner er mye sikrere på seg selv enn menn, og tør å innrømme at de trenger å lære mer. Det gjør ikke menn (jeg generaliserer jo litt nå, men . . . )

Selv kunne jeg ha trengt et kurs i riktig komma-setting! Innskutte bisetninger og slike ting. Jeg analyserer alle setninger før jeg setter komma, og sjekker at de har subjekt, predikat og det som ellers skal til for at setningen kan "stå på egne bein".

Jeg fikk forresten ofte lest opp mine stiler i klassen da jeg gikk på videregående, eller gymnaset som det het den gangen. Men det var læreren som leste, selv hadde jeg ikke turd. Jeg ville ha oppfattet enhver liten fnising fra salen som en kritikk av meg - som person!

Dessuten digger jeg semikolonet, og bruker det ofte! "Foreningen for semikolonets venner" hadde vært noe for meg!

Dessuten synes jeg at du har en nærmest perfekt skriftlig framstillingsevne; både når det gjelder form, innhold og ortografi! Det er ganske sjeldent i vår "e' de' så nøye, då"-tidsalder. Jeg strevde mye med datteren min for å få henne til å forstå at "det ER nøye!" Hun motargumenterte med at "frøken" hadde godtatt slurvet og ikke satt rød strek!

Jeg vet forresten om en forholdsvis ung politiker som skriver som "en idiot". Han påstår selv at han har dysleksi, men det er forholdsvis lett å se forskjell på dysleksi og slurv. Når han får innleggene sine i avisen, er det alltid noen som har rettet opp i slurvet . . .

Dette går veien, å føle at man virkelig mestrer og får anerkjennelse for sine produkter styrker selvtilliten!!

Klem fra MR

skraatak85

03.03.2014 kl.20:50

Mostly R: Haha..."semikolonets venner"...kan ikke du starte den foreningen?

Takk for ros! Heldigvis er man sin egen beste kritiker. Blir aldri fornøyd. Men det gjør at jeg vil lære mer og ser hva som kan bli bedre. Etter at jeg fikk påvist dysleksi har jeg blitt enda mer nøye med skrivingen. Bruker lang til før jeg tørr å publisere. Ikke det at alt skal være perfekt, men som du sier: "det er nøye".

Det er en god følelse å se en "ferdig" tekst etter å ha jobbet og slitt lenge med ordene.

Mostly R

03.03.2014 kl.21:38

Jeg tror faktisk at det eksisterer/eksisterte en forening som heter "Foreningen for bevaring av semikolonet". ;-)

Å kjempe seg ut av dysleksi til å bli en veldig god skribent er en stor bragd! Men det krever viljestyrke, og det har du vist at du har!

Elise

04.03.2014 kl.10:53

Hvor foregår dette skrivekurset? Jeg vil også være med! For det blir sikkert en oppfølger?

skraatak85

04.03.2014 kl.13:32

Elise: Så kjekt at du vil være med! Skrivekurset er på Nordnes bydelshus. Det blir garantert flere runder etter hvert.

Frk. M

26.03.2014 kl.14:50

Hei!

Så heldig du er som går på skrivekurs. Har veldig lyst til å prøve det selv, men passer dårlig med arbeidstidene mine dessverre. Synes jeg ser for meg denne gjengen med damer hvor alle vil ha tilbakemeldinger på sitt eget :)

Første gang jeg er på siden din i dag, fikk et tips gjennom bloggen min. Må si jeg er veldig imponert over deg, du har en skarp penn og virker som en veldig solid person! Hørte radiointervjuet med deg på NRK også, veldig interessant. Kommer garantert til å følge bloggen din fremover :)

Ha en fin dag! Hilsen Frk. M

skraatak85

26.03.2014 kl.15:58

Frk. M: Takk for hyggelig kommentar!

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

29, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits