LYKKELIG TIL DOVRE FALLER

I går satt jeg i panelet i lykkedebatten på Logen bar i regi av Studentersamfunnet og Festspillene i Bergen. Eventen var en del av "Vibber", en forsmak på Festspillene, kun for studenter. Sammen med to forskere (Joar Vittersø og Karl Ove Aarbu) diskuterte vi begrepet "lykke" og om lykke i Norge

Jeg har ikke forsket, men jeg stilte med rik personlig erfaring med både lykke og ulykke. Kontrasten er jævlig viktig.

Å sitte i et debattpanel kan høres skummelt ut: stå foran et publikum som retter blikkene sine mot deg, i påvente av at du skal si noe smart. Right. Jeg pustet med magen og tenkte "herregud, jeg skal da ikke prestere noe for disse folka". Min greie er jo å senke kravene. Ikke prøve å være så vellykket og sånn. Fuck det. Og om jeg nå dummer meg ut, sier noe teit, så er det vel ikke noe farlig...

Uansett. Innledningen min gikk fint (besvimte ikke). Gode spørsmål fra møteleder og salen bidro til en konstruktiv og spennende debatt. Oppsummert kan jeg si at lykke er relativt. Det er ingenting å jage etter. Lykken må heller jage etter deg. Klisje, I know. Men middels tilfreds er mer enn bra nok. 

#blogg #hverdag #debatt #foto #lykke

2 kommentarer

Mostly R

04.04.2014 kl.22:58

Kjempebra! Fikk meg til å tenke på en gammel kvinnekamp-sang fra 70-tallet: "Eller skall vi resa oss upp,, andas djupt med magen och säga: om ni bara håller klaffen och lyssnar, så hör ni nog vad jag vill säga!"

Heldigvis tror jeg at det er blitt slik nå, etter ca. 40 år, at kvinner blir lyttet til!!

Flott helg til deg!

Karen / Frøken Flink

06.04.2014 kl.16:37

Uansett krever det guts å stille i debattpanel - og jeg ser du bidro til kvinnelig representasjon også:) Så godt jobba! Og god søndag!

skraatak85

06.04.2014 kl.20:45

Karen / Frøken Flink: Takk! God søndag, - og god bedring!

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

29, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits