FESTSPILLFORESTILLING OM DEPRESJON OG DISNEY

21. mai braker det løs med årets Festspill i Bergen. Hundrevis av arrangementer spredt utover byen. Ute og inne. Min sterkeste anbefaling er den danske teaterforestillingen "All My Dreams Come True", som tar et oppgjør med Disney og normalitetstyranniet.

Regissør og dramatiker Christian Lollike forteller i et intervju: "Når du ser et stjerneskudd" synger Timmy Gresshoppe i Disneys klassiske juleshow. I dag er ikke det fromme ønsket forbeholdt julen. Hver dag inhalerer barn Disney-show, mens voksne fylder seg med stadig mer anti-depressiva. Vi lever i en kultur med lavt selvverd, angst og usikkerhet, og tross vår høyt skattede frihet, forsøker vi likevel å ligne hverandre i størst mulig grad. Vi gir ikke plass til eventyr, til de eller dem som faller utenfor det «normale».

Hovedpersonene i "All My Dreams Come True" er deprimerte. De er lei hverdag, terapi, havregrøt og stereotype kroppsidealer. I forsøk på å endre sine liv, bestemmer de seg for å lage sitt eget  Disney drama. På scenen medvirker det flere som har det til felles at de skiller seg ut fra "normalen". De er handikappede, kortvokste og overvektige. Hva skjer når de trer inn i Disneys univers? Vil de bli lykkelige?

Forestillingen er kategorisert i Festspillprogrammet under fanen "forstyrrelser" med undertittel Fandenivoldsk og utforskende. Spilles på Den Nationale Scene 27. - 29. mai kl 19.30.

Én kommentar

Mostly R

11.05.2014 kl.21:21

Jeg er ikke noe "teater-menneske", men denne forestillingen hadde det virkelig vært moro å få med seg!!

Håper ellers at du har det fint!

Skriv en ny kommentar

skraatak85

skraatak85

29, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits