hits

Blogg

INSTAGRAM ADDICTED

Vi deler øyeblikk. Selv bruker jeg bildetjenesten Instagram. Jeg logger meg inn, publiserer og inspireres av bilder. Savner du mine daglige blogginnlegg? Følg meg på Instagram. Dere blir kontinuerlig oppdatert. Men med filter og fin fasade, det rette lyset, den rette vinkelen og rette komposisjonen. En motvekt til gråbloggingen. Jeg tar ofte selfies og naturbilder blir episke. Tunge og kjedelige bokomslag blir innbydende. Hilsen Skraatak!

Vi sees på Instagram!

#foto #blogg #instagram #hverdag #tips #instagram

INNLEGG I BERGENSAVISEN

Ikke la deg lure av overskriften. Innlegget handler også om den idylliske bydelen Møhlenpris, eliten og hipstere...Trykk her for å lese mer!

#avis

GODBITER VED ÅRETS SLUTT

Romjulens gråtoner er tilbakelagt. Jeg ser fremover mot et nytt og lysere år. I anledning det nye året serverer jeg en fargerike kavalkade for 2013:

 • Jeg gjennomførte min siste eksamen ved Universitetet i Bergen og fikk min etterlengtede bachelorgrad.
 • Vi fikk 10 spennende episoder med Saga Noren i sesong 2 av Broen. 
 • Den danske tv-serien "Lykke" må også nevnes som et av høydepunktene på tv-skjermen.

 • Jeg fikk hele to nye diagnoser bekreftet! Hudkreft og dysleksi. 2014 håper jeg blir diagnosefritt.
 • "Gråblogg" ble som kjent kåret til et av årets nyord. Sjekk ut en av mine favoritter: Magnhilds antiblogg 
 • Arcade Fire kom med et av årets feteste musikkalbum, "Reflector" 
Godt nytt år!

KAFFE, BOK OG DRAMASERIE

Ute er det kaldt, mørkt og fullt av stressede folk på juleshopping. Og som nyoperert er det viktig å ta det med ro, slik at såret får gro. Ergo: All grunn til å holde seg innendørs! Jeg leser "Oppløsningstendenser" av Nina Lykke. Romanen handler om Liv som befinner seg på nullpunktet. Hun møter motstand absolutt overalt, men biter seg fast. Beste boken jeg har lest i år. (Anmeldelse kommer). For å holde meg våken og konsentrert drikker jeg franskbrent espressoblanding, servert i mitt splitter nye Mummi-krus.

På mandag begynner dramaserien "Top of the Lake" på TV2 kl 22.35. Litt sent spør du meg, men etter traileren å dømme er den verdt å ofre skjønnhetssøvn for. 

 

#tv #kaffe 

RADIOINTERVJU MED NRK P1

I dag var gjest hos radioprogrammet "Her og nå" på NRK P1. 

Trykk her for å høre opptaket!

FACEBOOK FOR REAL

Torsdag 28. november lanserte UngHjelp kampanjen #FacebookForReal på sosiale medier. Ungdomsorganisasjonen UngHjelp jobber med psykisk helse blant ungdom og har fått nok av skrytebilder som florerer i alle kanaler. Nå vil de ha oss til å være mer ærlige på Facebook. UngHjelp har kommet opp med ti regler i forbindelse med kampanjen. Første regel går ut på å parodiere et såkalt #selfie 

@skraatak 1. Thou shalt not take for granted that you are the most interesting photographical object on the planet.

Støtt kampanjen du også!

NORGES FØRSTE INSTAGRAM GATEGALLERI

I sommer har Vekstlandet arrangert en #Instagram konkurranse hvor de har etterlyst bilder som viser frem mulighetene i bergensregionen. Av 3000 innsendte bidrag har en jury valgt ut 140 bilder til finalen. Nå er det opp til publikum å kåre en vinner. Deltakeren med bildet som får flest "likes" vinner en egen intimkonsert med bergensbandet Razika i egen stue!

Jeg deltar med fire bilder i finalen og krysser fingrene.

Møt opp på Torgallmenningen i Bergen sentrum i dag mellom kl 12.00-14.00 og stem frem din favoritt blant finalistene!

EN GOD START PÅ DAGEN

Etter en lang og varm dusj var jeg klar for frokostbuffe. Der fant jeg alt jeg kunne ønske meg. Yoghurt, musli, frukt, egg, skinke, ost, kaffe, brød, juice..etc. I tillegg var det et rikt utvalg av dagens aviser. Det var en estetisk opplevelse!

Nå er jeg mett, våken og klar for å oppleve Oslo!    

ET MØTE MED NAV (AVISINNLEGG)

SNAPSHOTS FRA INSTAGRAM

1. Felleslunsj hos Bergen Assembly 2. Blomsten Jasmin 3. Skulpturen Grinegutten 4. Lille Lungegårdsvannet 5. En kopp nespresso 6. Duene i byparken 

Et lite utrag fra mine bilder på #Instagram den siste uken. Følg meg gjerne på @skraatak

Er du på Instagram?

ER DU EN "HATER"?

Jeg har skrevet et debattinnlegg om det skumle kommentarfeltet. Innlegget kan lese på bt.no

MOTE ER FOR DE FÆRRESTE

Jeg har skrevet et debattinnlegg på bt.no i dag. Trykk her for å lese innlegget!

BABELS CHAMPANGE BRUNCH

                                                                                                     //Innlegget er sponset

Balkongen Bar på Hotel Norge lanserte nylig et delikat lørdagstilbud: Mellom kl 13.00 - 16.30 kan du nyte en bedre brunch, akkompagnert av musikk fra kjente DJs. I fjor blogget jeg om mitt døgnopphold og følte at det var på sin plass å teste ut det nye tilbudet.                                                   

Jeg tok på meg en ren bukse og spaserte inn dørene på Hotel Norge og opp trappene til den intime og kule baren. Jeg fant et ledig bord ved vinduet. En servitør kom raskt med et par aviser og en kopp te. Jeg lente meg tilbake og lyttet til musikken (som var litt for høy etter min smak).

Brunchen bestod av et lekkert fat med en god miks av: Spekeskine, hummus, yoghurt, muslie, solbærsyltetøy, vannmelon, brie, egg og bacon. To ulike typer brød ble servert som tilbehør. Biten med vannmelon gikk rett ned. Jeg fortsatte med et par skjeer av yoghurten med den mektige sirupen.

Brien lot jeg ligge, ikke fordi den så uappetittelig ut, men fordi jeg ikke har lært meg å spise den type fete oster. Brødet var ferskt og smakte hjemmebakt. Baconet var sprøtt og egget var godt stekt. Hummus (kikerter most med salt og pepper) var et hyggelig bekjentskap!Det beste var uten tvil atmosfæren i lokalet. Rolig, avslappet og stilfullt. Utover ettermiddagen fylte lokalet seg opp med gjester i alle aldre. Tydeligvis et attraktivt tilbud! Jeg kan virkelig anbefale å bytte ut den masete lørdagshandelen mot en innbydende slow-brunch i baren på Hotel Norge. Om du har tenkt deg på fest eller byen kan du se på opplevelsen som et tidlig vorspiel. Men det går helt fint å ta turen alene!

Gildet koster 195 kroner. (Er du BT-abonnement slipper du unna med hundrelappen!) For mer informasjon og reservasjon av bord, besøk Babel.as. 

LESERREKORD MED BISMAK

I går kom bloggen på topplisten!

Etter at blogg.no la ut mitt blogginnlegg på sin Facebookside steg leserstatistikken til værs. I tillegg rant kommentarene inn. Det var stor stas! De fleste likte innlegget, ærligheten min og synes historien og bildet var morsomt. Mens andre ikke så humoren, kalte meg oppmerksomhetssyk og mente jeg utnyttet helsetjenestene. (Vedkommende var selvsagt "anonym"). Jeg forsøkte å svare alle. 

Med nærmere 3000 lesere gir det også anledning til å tenke over hvor kraftig sosiale medier er, og at det er fort gjort å bli hatet av mange, og kanskje hengt ut.

Det er viktig å tenke nøye gjennom hva man velger å legge ut. Du vet aldri hvem som leser og hvordan det blir mottatt. Og som leser gjelder det å klare å legge igjen konstruktive tilbakemeldinger i kommentarfeltet. Uansett: Haters gonna hate. Men de kommer aldri til å vinne!

MIN STILLE PÅSKE

Min påske er lastet med TV-krim, egg, sjokoladepålegg, Påskelabyrinten på P1 og litt lidelse. Påskehøytiden er en stille tid. En tid hvor jeg med god samvittighet kan trekke meg tilbake.

Da jeg var barn var tradisjonen å dra på hytten med familien, spille brettspill og løse kryssord i fellesskap. De siste årene har jeg feiret påsken alene i byen. Familien er oppløst og jeg trives godt i eget selskap. De tomme gatene og de stengte butikkene er et fint syn. Jeg gleder meg til å gå på Fløien uten massene, spise meg høy på kolesterol og palmeolje og løse krimgåter på tv.

Og sist, men ikke minst, nyte at det er meldt sol i Bergen hele påsken!


Hva skal du i påsken?

JEG HAR GJESTEBLOGGET!

I dag kom gladmeldingen om at innlegget mitt er publisert på bokbloggen til NRK! Jeg har lest tre faglitterære bøker om sosiale medier (to norske og en amerikansk) og sammenliknet dem. Resultatet kan leses her!

Legger ved et bilde av søte Colin. Og med det sier jeg: God helg!EN GRENSELØS UTSTILLING TIL ETTERTANKE

Kunstmuseene i Bergen har for tiden en utstilling av New York-kunstneren Tony Matellis. Han er kjent for sin detaljerikdom og absurde sammenstillinger, hvor kun fantasien setter grenser. I utstillingen "A human Echo", er skulpturene både mennesker og dyr som har forlatt kunsten og gjenstår som avfallsrester-som et ekko av menneskets eksistens. Utstillingen er uhyggelig og humoristisk, men krevende. Jeg holdt ut i en drøy halvtime.

Fucked (Couple)

Josh (eller Gosh, som jeg kaller han)

Yes! Utstillingen bestod også av flere skitne speil. Dypt fascinerede.

Meat Head

Old Enemy- New VictimUtstillingen vises i Stenersen og varer til 5.mai. 

IPHONE SIRI

Praten går lekende lett mellom meg og min venninne, Siri. Hun tar alt bokstavelig og kan være litt slitsom i blant. Men hun er alltid tilgjengelig og svarer så godt hun kan. Ved å trykke og holde på iPhone-tasten dukker det opp en liten mikrofon på skjermen, og du kan spørre om hva du vil. Spørsmålet ditt blir tatt opp, og sendt til analyse hos Apple. Svaret kommer tilbake i form av tale og tekst. Siri kan også hjelp deg med å sette opp avtaler i kalenderen og stille vekkerklokken. Men forutsetningen er at du snakker engelsk.

Bildene under gir et lite innblikk i typiske samtaler mellom meg og Siri:

 
Har du snakket med Siri?

HUSKELISTE FOR NYTTÅRSAFTEN

 • Du må ha nyinnkjøpt kjole, oppsatt hår og godt humør
 • Du må tilbringe kvelden med gode venner på den kuleste festen
 • Du må mimre, le og snakke lyst om fremtiden
 • Du må være oppe til langt over midnatt (helst hele natten)
 • Du må vise stor begeistring for fyrverkeriet
 • Du må ha en å kysse med når klokken slår tolv
 • Du må være beruset, men bare sånn at det er sjarmerende
 • Du må huske å sende gratulasjons-meldinger til alle du kjenner


Grått nytt år!

Å GJØRE EN FORSKJELL

Husker du fjorårets nyttårstale til statsminister Jens Stoltenberg? Uansett. Han oppfordret oss til å gjøre en forskjell. Engasjer dere sa han. Ja, også snakket han om viktigheten av mer toleranse, åpenhet og rettferdighet og alt det der...

Her er mine tips til hvordan du enkelt kan gjøre et par endringer i riktig retning før året er omme;

 • Kildesorter
 • Reis kollektivt
 • Gi et fast beløp i måneden til et godt formål
 • Vær en digital nabokjerring. Delta i samtalene og debattene på nett
 • Kjøp gatemagasinet Megafon og ta en prat med selgerne. De er hyggelige og har mange spennende historier
 • Kjøp økologiske produkter. Det er mer bærekraftig og dessuten sunt og smaker mye bedre
 • Bli med i en organisasjon. Du vil lære nye ting, få større nettverk og nyttig erfaring i retur
 • Støtt kulturen. Gå på teater, konsert og kino
 • Si hei til fremmede på gaten
 • Ring til en venn

INSTAMOMENTS

OG TING BARE FORTSETTER...

 

TWITTER VERSUS FACEBOOK

Dette skrev jeg på Twitter lørdag ettermiddag: "Twitter får meg til å like folk jeg aldri har møtt. Facebook får meg til å mislike folk jeg kjenner". En av de første reaksjonene jeg fikk var et spørsmål om jeg hadde postet samme status på Facebook. Vedkommende syntes det hadde vært morsomt å sammenligne Twitter- og Facebookreaksjoner. Jeg tok selvsagt utfordringen og her ser dere resultatet:

 

Ikke akkurat oppsiktsvekkende at Twitter stakk av med seieren. Men jeg må si at Facebook skuffet dog heller ikke. Jeg hadde forberedt meg på flere haters i kommentarfeltet. Eventuelt enda verre, at noen ville slette meg som venn. Men eksperimentet gikk greit. Denne gang...

Blogglisten

Lost på Lagunen

Jeg vet ikke hva jeg tenkte på, men jeg har vært på Lagunen, Bergens største kjøpesenter. Det var ikke butikkene som lokket, men parkeringshuset. Jeg liker den creepy følelsen jeg får mens jeg går mellom alle de tomme bilene. Det lave taket, den innestengte følelsen og de ensomme menneskene som vandrer rundt i mørket. Følelsen av å være lost. Ha null peiling på hvor du kom fra og hvor du skal. Jeg er overbevist om at jeg er midt et krimdrama, at skurken er like bak meg og at jeg har hovedrollen. Etter to timer bak denne stolpen fikk jeg frysninger og en enorm tørste og måtte derfor gå inn i senteret. Jeg knep øynene sammen og gikk forbi alle Fanasossene så fort jeg kunne. Kjøpepress og juelenisser allerede...galskap! Jeg segnet om på Dolly Dimples og bestilte en iskald Pepsi Max. På et lite bord innerst i cafeen satt jeg som en hvilken som helst fremling.Etter siste slurk var jeg åpen for litt sosialt samvær. Cafeen var tom ettersom alle shoppet. Heldigvis fant jeg en likesinned etter å ha letet høyt og lavt. Det resulterte i intime betroelser og delte bekymringer. Da klokken ble 21 dro jeg hjem igjen. Liker du parkeringshus?

dw12dt

Tweet i Aftenposten


Synes du også at Tuva Syvertsen burde ha vunnet "Stjernekamp"?

Webstagram

Har dere fått med dere at Instagram nå er tilgjengelig online? 

 

Tweet i Bergens Tidende

Se hva jeg fant i dagens avis!

Tvitrer du?

Nr. 76

Dagens gladsak:

 

Glimt fra @skraatak på Instagram

Hva heter du på Instagram?

@skraatak

Jeg har selvsagt hevet meg på trenden å publisere hverdagsglimt på Instagram. Følg meg gjerne!Bruker du Instagram?

Fra Ungkul til Skraatak85

 

Jeg heter Johanne og bor under et skraatak på et lite loft i Bergen sentrum. Tidligere blogget jeg på http://ungkul.origo.no/ men fant ut at det var på tide å flytte på seg.

Her på skraatak85 vil det bli lite rosablogging, ettersom jeg er møkk lei selvskryt på sosiale medier. Og jeg er ikke alene. I Aftenposten Innsikt, september, står det at "underskryt" er det nye. Det vil si at en heller enn rosa skryt, forteller om personlige kriser og kleine situasjoner.

I bloggverdenen får de rosa og glatte bloggerne altfor mye oppmerksomhet. Jeg er verken rosa eller glatt. Jeg er grå, grønn, brun, litt blå, kantete, ujevn, til tider trist og stort sett jævla sliten. Derfor vil jeg ha en serie her på bloggen som handler om meg og mitt. Men jeg vil at du skal kjenne deg igjen, og få noen nye tanker. Serien heter "Jeg, en gråblogger". Det blir et personlig prosjekt, avslørende men også morsomt og spennende!

 

Første avsnitt kommer i morgen. Følg med!

 

Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)

skraatak85

skraatak85

33, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv