hits

Hverdag

HVA VIL DERE LESE OM?

Jeg setter stor pris på leserne mine. Selv om bloggen er et resultat av min egen trang til eksponering, er dere også viktig! Derfor vil jeg gjerne spørre: Hva vil dere lese om på bloggen min? Er det noe dere lurer på? Jeg stiller meg til deres disposisjon!

 

Bildet er fra oktober 2012, da jeg gjestet Litteratursymposiet i Odda.

#blogg #hverdag #inspirasjon #bilder

KULTURMAGASINET "BARN I BYEN"

Jeg har besøkt teaterskolen på Cornerteateret og intervjuet et par ungdommer om kunsten: "å bygge en karakter". Du kan lese hele saken i den nyeste utgaven av "Barn i byen". Klikk her for å lese nettutgaven!

#blogg #teater #hverdag #inspirasjon #magasin #tips

FESTLIGHETER

I helgen var jeg i en stor bursdagsfest på Smakverket, en fancy kafe i Bergen sentrum. 

Det var faktisk litt stas å stå på badet i mer enn 10 minutter. Jeg sminket meg og prøvde flere antrekk. 

Pynter på fasaden. Greit å teste det også.

På Smakverket ble jeg møtt av to sjarmerende dørvakter og skjønte snart at dette var en skikkelig fest og ikke noe tull. Videre ble jeg møtt av bursdagsbarnet, Karina, som serverte meg en velkomstdrikk. I lokalet var det mange fremmende folk. Først fikk jeg litt panikk, men etterhvert gikk det seg til. 

Etter noen timer var det klart for underholdnig. Karinas venner er stort sett musikere, hun selv inkludert. Første kvinne ut var Thea Lindthner Næss (ja hun fra The Voice). For en stemme! 

Svak belysning, men sånn er det på fest.

Bergen er en liten by, så utover kvelden kom det noen jeg kjente ramlende inn døren. Veldig kjekt å prate med noen hvor du kan hoppe over "hva heter du", "hva driver du med"...etc.

Jeg gikk ikke hjem før klokken 00.03, Da hadde jeg ikke mer å gi. Orket ikke å ta imot mer heller, for den saks skyld. Men det er min greie. Festen var topp den!

#blogg #foto #fest 

HAVREGRØT ER DEN NYE SUSHIEN

Det sier nrk.no. Uansett. Grøt har også fått en renessanse hos meg. Hver morgen er det varm havregrøt som gjelder. Sunt, godt, raskt og billig! Men like viktig som grøten, er tilbehøret. I disse juletider pleier jeg å ha en mandel i grøten hver fredag. Og den er det alltid jeg som får! Noen gleder skal man ha når man bor alene.  

Fremgangsmåte:

Kok opp 1 1/2 dl havregryn med 3 dl vann eller melk. La det småkoke i ca 5 minutter. Rør mye, så grøten ikke svir seg (fester seg i bunnen av gryten). Mens du rører i gryten med den ene hånden, skjærer du opp en pære med den andre. Så finner du frem en skål og heller grøten oppi. Deretter lesser du på med pærebiter, cottage cheese og kanel etc. EU-direktivet om begrenset kanelbruk er fortsatt ikke tatt til følge under skraataket.

Perfekt frokost full av energi!

Serveres gjerne sammen med en kopp sterk kaffe og dagens avis. 

Enjoy!

#mat #havregrøt #frokost #kaffe #avis

JULESTEMNING

EN HØSTDAG I NOVEMBER

For et par dager siden blogget jeg om tiden som går så altfor sakte. Det gjør den fortsatt, men rett skal være rett. Jeg har også stunder hvor tiden "flyr". Det er eksempelvis når jeg inntar dagens første kaffekopp og en skål med havregrøt, når solen står opp på en klar høsthimmel, når jeg leser en god bok, når jeg er under vanneller når jeg skriver. (Et par av tekstene kommer snart i en avisspalte nær deg). 

Frokost er en av verdens beste oppfinnelser (etter Internett selvsagt). 

Gode serier er også altoppslukende. Nå er det den irsk-britiske krimserien "The Fall" på Netflix som gjelder! Detektiven Stella Gibson (Gillian Anderson) blir tilkalt når det lokale politiet etter 28 dager fremdeles står uten spor etter en rekke mord i Belfast. Etterhvert snakkes det om en seriemorder som angriper byens unge, kvalifiserte kvinner. Gibson er sterk og målrettet og får straks fart på etterforskningen. Anbefales!

HØSTSTEMNING

NYTT FAMILIEMEDLEM

Min nye Acer V5 - 171 (til høyre på bildet) er allerede i god bruk. Flere Word-dokumenter er opprettet og jeg begynner å få teken på Windows 8. Jeg har nå to bærbare pceer og det kjennes litt overveldende.

Hvilken skal jeg bruke, liksom? Foreløpig synes jeg det er vanskelig å prioritere den ene fremfor den andre, så jeg kjører dobbelt! 

Den nye mini-pc veier nesten ingenting og passer perfekt i sekken. Nå gleder jeg meg til å leke hipster på byens kafeer!                                                          

(Innlegget er sponset av min far).

GI PLASS TIL TANKEN

Fredag 13. september lanserte Human-Etisk Forbund kampanjen "Gi plass til tanken". Gjennom 11 radioprogrammer skal vi få møte personer med en interessant, personlig historie eller som deler av sin kunnskap om et spennende og rikt tema.

Vi lever i en tid med statusjag og evig tidspress. Hverdagen er preget av høyt tempo og et konstant behov for å være tilgjengelig. Ideen med "Gi plass til tanken" er å sette samtalen i fokus. 

Og i sommer fikk jeg æren av å bli invitert som en av gjestene i programmet! For en drøy uke siden forlot jeg komfortsonen under skraataket, og dro til Oslo med sommerfugler i magen.

Innspillingen foregikk i vakre omgivelser hos kommunikasjonsselskapet Dinamo på Lysaker i Bærum.

Herskapelig, eller hva? Å spasere rundt i hagen er som å være på settet til en Jane Austen film! Etter en varm velkomst og omvisning var nervene under kontroll og jeg var klar for opptak.Programleder og intervjuer Gunn Hild Lem stilte gode spørsmål og sørget for god stemning i studio.

Jeg er uerfaren med radio, men dette ga mersmak! Gunn Hild var behagelig å prate med, og det var fint å samtale uavbrutt og fritt om viktige ting. 

God fornøyelse!

PÅ VEI TIL KONFERANSE PÅ JESSHEIM

Jeg har blitt invitert til å holde et foredrag på konferansen "Solskinnshistoriedagen" på Ullensaker Kulturhus. Konferansen blir arrangert av Akershus universitetssykehus avd. DPS, og handler om de gode historiene, om hvordan mennesker som har slitt med psykiske lidelser og/eller rusproblemer har klart seg.

Mitt foredrag heter "Skriving er også sosialt" og handler om mitt engasjement som skribent i tidskriftet Kraftverk, skriveglede og litt om bloggen.

Nå gjenstår bare litt finpuss og øving på foredraget...

JEG, EN SOME-NERD

Jeg er en some (sosiale medier) nerd. Det betyr at jeg stadig utbryter: "jeg må bare sjekke...", "Det har jeg lest på Twitter/Facebook..." og slenger ut sitater fra Twitter og diverse blogginnlegg. Jeg får abstinenser når jeg ikke har nettilgang eller når det er lenge siden jeg har oppdatert meg på sosiale medier.

I tillegg til bloggen er jeg aktiv på Twitter, Facebook, Instagram, YouTube og har så vidt rukket å begi meg i kast med ferske Vine. Ulempen og fordelen med sosiale medier er at de blir stadig oppdatert. Det gjør at du må følge med døgnet rundt om du skal henge med i strømmen av oppdateringer. Frykten for å gå glipp av noe, er alltid tilstede.

Å logge på Twitter er det første og siste jeg gjør hver dag. Det er ikke alltid jeg har noe å melde, men det er alltid noe å spore. Jeg har alltid en blogginnlegg i tankene og det hender ofte at jeg blogger om sosiale medier. Noen ganger blir det så meta at jeg forvirrer meg selv...

Det er delekulturen jeg liker med sosiale medier. Alle de kreative måtene jeg kan bidra på som, bilder, video, poesi, sleispark og ironi. En årsak er at sosiale medier alltid er tilgjengelig, det er gratis og det er ingen sensur. Ikke minst når jeg frem til mange. Men det er en bakside også.

Jeg er samtidig møkklei av presset om å dele alt jeg gjør. Ikke minst at det du deler bør være prestasjoner, som en treningsøkt, en deltakelse på en debatt, et kulturarrangement eller et besøk på en fancy restaurant. Stress. Her på skraatak deler jeg heller det som hverdagen består av;  flaue og grå øyeblikk.

Mulig dette bare var forvirrende, men vi some-nerder er i grunnen en smule forvirret selv.

JEG HAR KOMMENTERT KRONIKKEN FRA ARBEIDSMINISTEREN

TIPS TIL DEN MATLEIE

Jeg er matlei. Spiser ofte det samme til frokost, lunsj, middag og kvelds. Gammel vane vond å vende! Men nå skal jeg snu trenden og teste de nye kominasjonene. Regler har jeg også laget. Det skal være billig, sunt, godt og enkelt. Mulig? Absolutt! Bare fantasien setter grenser bla bla bla...

Først ut er dagens viktigste måltid, frokost. Veldig mange spiser knekkebrød eller skiver. Et godt alternativ er den klassiske havregrøten. Med frukt, cottage cheese og nøtter på toppen blir den mer spennende. Et annet forslag er yoghurt eller skyr med kornblanding og kanel. Om du trenger en kjapp variant anbefales et beger med cottage cheese, et egg og en banan. Sunnere fast food skal du se langt etter!

Hva spiser du til frokost?

#mat #kosthold #helse

BORTSKJEMT PÅ VESTKANTEN I OSLO

Jeg har hatt noen fine dager i Oslo. Først en natt på Rica Holberg Hotel og så tre netter hos min urbane fetter på Majorstuen. Hyggelige folk, god mat, moderne fasiliteter og ypperlig service gjorde susen!

Aftenposten var fin lesning som avveksling fra Bergens Tidende. Spesielt likte jeg Osloby-delen. 

Min fetter disket opp med amerikanske pannekaker med bacon, sirup og syltetøy. Jeg skal definitivt få tak i oppskriften og prøve dette selv!

På tirsdag besøkte jeg en av mine bestevenner, Kaja, som jobber og bor her i Oslo. Hun serverte meg en nydelig middag med ørret, ris og agurksalat. Og yoghurt med mango til dessert. Etterpå trasket vi rundt på Grunerløkka og fortalte hverandre vitser.

Selv om jeg var litt skeptisk, lot jeg meg overtale til litt shopping i bokstaveien. Jeg fant en genser på den fancy butikken Cos, og dro kortet før jeg fikk tenkt meg om. #yolo

Nå er jeg vel hjemme igjen, men savner Oslo allerede...neida...joda.

HEI FRA RICA HOLBERG HOTEL!

Jeg har akkurat ankommet hovedstaden, nærmere bestemt Holbergs plass. Nå er jeg klar for et døgn med luksus og avslappning! Her er rette vegger, stor seng, rent sengetøy, bad, skrivebord, flatskjerm, trådløst nett, og Oslo rett utenfor døren.

Jeg gleder meg allerede til morgendagens frokostbuffe. I følge Fotballfrue (og alle andre rosabloggere) er visst hotellfrokost noe av det beste som finnes. På nettsiden til hotellet står det at frokosten er komponert i samarbeid med Olympiatoppen. Så regner med å få en rimelig god start på morgendagen i Oslo!

Men først litt kvalitetstid med flatskjermen og "skjønnhetssøvn".

TIMEOUT

Endelig kom sommeren til Bergen! Jeg har benyttet anledningen til å vise mine hvite legger i parken og fordøye alle tilbakemeldinger på mine to innlegg i Bergens Tidende og Dagbladet. Det har vært godt å koble av med en venninne på grønt gress og snakke om helt andre ting.

Selvsagt har også besøk favorittplassen min. En svømmetur kurerer alt! Nordnes Sjøbad er Kreta light.

Jeg har vært på Fløien med familie fra Østlandet. Vi gikk inn til Skomakerdiket og spiste nisten vår akkurat som hvilken som helst familie. Noen ganger er det greit å gli inn i mengden.

EG GÅR OG LEGGE MEG

God natt!

SMÅ GLEDER

Du har kanskje lest innlegget om angsten? Vel, her er et innlegg om hvordan jeg takler den.

Det hjelper alltid å komme seg ut. Nå om sommeren er favorittstedet Nordnes sjøbad. Der kan jeg svømme i utendørs saltvannsbasseng med panoramautsikt til fjorden. Følelsen etterpå er ubeskrivelig. 


Seriefavorittene mine på tv har tatt ferie, men biblioteket har mange godbiter til utlån! Jeg kan særlig anbefale de danske tv-seriene: "Den som dreper" og "Broen". De er spennende og underholdende! En sikker vinner er uansett humorserien: "Hotel i særklasse".

Ellers er kinoen alltid åpen!

På sengen leser jeg "Raushetens tid" av Kathrine Aspaas, som er inspirerende og spennende. Hun skriver ærlig og klokt om åpenhetens kunst.Jeg koser meg også med radioprogrammet "Sommer i p2". I morgen er det forfatter Kjersi Annesdatter Skomsvold som gjester programmet. Tror det blir relativt bra.

RESTAURANTBESØK OG NYE SKO

Det er alltid litt skummelt å bestille ting fra Internett. Er det rett størrelse? Er det rett fargen? Denne gangen var det full match! Nå som jeg er i praksis setter jeg enda større pris på helgene. Jeg har ikke så mange planer bortsett fra å gå med de nye skoene, høre på sommer i p2, lese aviser og rydde. 

Jeg har nok med å hvile etter oppstart av praksis. I tillegg var jeg på resturant forrige uke, noe jeg sjelden gjør. Jeg synes det er slitsomt, folksomt og altfor mange valg på menyene. Dessuten gir det så mange spørsmål. Treffer jeg noen jeg kjenner? Liker jeg maten? Kommer samtalen til å gli lett? Hvor lenge må jeg sitte der før jeg kan gå hjem?

Uansett. Jeg endte opp med å bestille klassikeren Tom Ka Gai. Det er en kyllingsuppe med nudler, kokosmelk og grønnsaker. Jeg spiste opp (nesten) alt og koste meg sånn passe.GODT I GANG MED NY PRAKSIS

Bergen Assembly har kontor i 3 etage på Litteraturhuset og består av flere avdelinger. Bergens første triennale for samtidskunst åpner 31.august og har mange (hyggelige) folk i sving. Dagene består av møter, planlegging, e-post utvekslinger og kreative diskusjoner. Bergen Assemblys forskerliste er offentliggjort og kan leses i et intervju i Kunstforum.

I steden for å jobbe med presse og kommunikasjon har jeg blitt flyttet til administrasjonsavdelingen. Her organiserer jeg dokumenter, lærer meg Excel, sørger for felles lunch/middag, deltar i møter og gjør diverse innkjøp etc. Jeg har fått egen nøkkel med en kode (som jeg fortsatt holder på å memorere) og en splitter ny pc til disposisjon. 

På kontoret har vi en nespressomaskin som alle kan benyttes seg av. Jeg prøver hardt å ikke ta helt av, men må innrømme at det er vanskelig. Favoritten er Fortisso Lungo (grønn kapsel).

Sjefen(e) tar mange viktige og hemmelige telefonsamtaler og har et eget konor. Resten av oss jobber i åpent kontorlandskap. 

Det er krevende å være i arbeidslivet. Selv om jeg jobber mye på pc er det mange mennesker og beskjeder og forholde seg til. Det er lange dager med stillesittende arbeid og en utfordring å ikke kunne surfe på internett (unntatt i pausene, da). 

Jobber du i sommer?

LITT AV HVERT

Ikke for å skryte, men jeg har fått meg ny fastlege. Hun virker seriøs og bra. På vårt første møte ba hun om en blodprøve, for å bli litt bedre kjent med meg.

Jeg har også vært hos frisøren. Holdt på å kose meg ihjel.

Jeg har vært på DPS (distriktspsykiatrisk senter) sitt nybygg på Kronstad. Vannmaskinen på venterommet er ikke iverksatt, dørene er sykt tunge å åpne, korridorene endeløse og vinduene har gitter. Men ellers virker det ok!

Jeg har klart å løse min aller første sudoku! Brukte bare to uker.

Hva har du gjort på?

FERIEMODUS OG NY PRAKSISPLASS

Jeg nyter ferie, (stort sett) fint vær og tar det knusende rolig. Bare leser, ser tv-serier, spiser jordbær og går spaserturer i byen.Men neste uke blir det alvor. Da begynner jeg nemlig i en ny praksis! Bergen Assembly er en triennale for samtidskunst. Den første utstillingen heter: "Monday begins on saturday" og åpner i slutten av august. Det blir et internasjonalt symposium bestående av kunstnersamtaler og paneldebatter. 

Arbeidsoppgavene mine vil være rettet mot informasjon, presse og sosiale medier. Ironisk nok har de kontorlokaler på Litteraturhuset, så da får jeg hilst på mine tidligere kolleger!

EN SPENNENDE TIRSDAG

I dag har jeg gjort litt av hvert. Startet tidlig som vanlig med frokost, avislesning og research på Internett. Så dro jeg til Bergens Tidende for å bli intervjuet av journalist Kjersti Mjør. Hun var hyggelig, stilte gode spørsmål og spanderte kaffe. I tillegg var jeg en tur i parken sammen med en fotograf. Hun ba meg om å se sur og streng ut, så jeg tror det blir et bra bilde. Resultatet kan du lese i BT-Magasinet lørdag 8. juni.

Etterpå syklet jeg til min alle siste time hos (den ene) psykologen min. Vi har snakket sammen i flere år, men nå er det slutt. Det var en fin avslutning uten dramatikk. Livet går videre.

Deretter bar det videre til Klostergarasjen for en kjøretur utenom det vanlige. Jeg fikk festet et elektrisk stetoskop til brystet og ble plassert på en seng bakerst i en varebil. Men ta det helt rolig, vi snakker Festspill! Detaljene får dere i morgen. Nå må jeg legge meg.

SÅNN SER EN BACHELORGRADSTUDENT UT

Sliten, litt stolt, passelig dannet og klar for (nesten) hva som helst:I dag leverte jeg inn min aller siste eksamen ved universitetet i Bergen. Hurra! 180 studiepoeng kjennes godt. Jeg har allerede bestilt et vitnemål i posten og gleder meg til å henge det opp på kjøleskapet.

Nå venter Festspill, litt ferie og sommerjobb. Men først skal finne meg en rolig park og gjennoppta avislesningen!

FYRVERKERI

I går kveld lå jeg på sengen og leste, i god tro om at 17.mai var over for denne gang. Men så feil kan man ta. Kl. 23.15 braket det løs utenfor soveromsvinduet mitt. Jeg spratt opp, hentet kameraet mitt og fikk tatt noen fine bilder av fyrverkeriet fra Festplassen. Vakkert!

KONFIRMASJON PÅ HOTELL HORDAHEIMEN

I går var jeg på Hordaheimen Hotel for å feire konfirmasjonen til min kusine, Silje. Det ble en fin dag med taler, sang, god mat og drikke og gjensyn med familie.

Den flotte konfirmanten stilte i en kledelig Hardanger bunad.

Bordet var pent dekket med sølvbestikk, hvit duk, blomster, sanghefte og bordkort. 

Den sommerlige matbufeen bestod av kylling, laks, egg, salat, reker, ris, rundstykker, sild, roastbiff og gryterett. Absolutt noe for enhver smak! Dessertbordet var dekket med kaker, mandelpudding, fruktkompott, sjokolademousse og kaffe. 

Konfirmanten stod selvsagt først i køen da kransekaken skulle sprettes. Kusinen vår, Andrea, følgte spent med fra sidelinjen.

Silje fikk mange flott kort med gode ønsker for fremtiden. Med andre ord; Silje må skrive mange takkekort!Har du vært i konfirmasjon i år?

HJEMMEEKSAMEN

Denne uken har jeg min første eksamen i praktisk informasjonsarbeid. Oppgaven jeg har valgt er å skrive en pressemelding som blant annet handler om Justin Bieber. Helt sant!

Det er krevende å sitte foran en skjerm i flere timer uten å stadig snuble innom nettaviser, blogger, Twitter og andre tidslukende nettsider. Men med mye kaffe holder jeg meg fokusert. I tillegg har jeg også kjøpt meg en Red Bull som avveksling.


Har du eksamen nå?

MANDAGS MORGEN

Havregrøt og kaffe

Regn og grått skydekkeMotivasjon: Seriestart på den danske krimserien "Dicte", kl 21.40 på TV 2.

DANIEL WELLINGTON

Etter å ha siklet etter denne klokken i flere uker er den endelig min! Jeg pleier ikke å falle for trender, men denne klokken måtte jeg bare ha. Litt snobbete, men jeg tror jeg og Wellington kommer til å holde sammen for livet. Den er for øvrig ikke sponset, men kjøpt og betalt av mine egne sparepenger. SISTE DAG I PRAKSIS

Nå sitter jeg og trøstespiser en skål med yoghurt, nøtter og musli etter min siste dag i praksis på Litteraturhuset. Fem uker i litteraturens hus er over for denne gang. Nå venter forelesninger og eksamen. Hurra...Praksisperioden har vært lærerrik, spennende og utrolig gøy! Nå er jeg enda bedre på multitasking, informasjonsarbeid, planlegging og forskjellige typer teksting. Typisk at det er slutt nå når jeg endelig begynnner å føle meg som hjemme...Arrangementene og de hyggelige folkene som jobber der er det jeg vil huske best. 

Men allerede på søndag er det søndagsskole med en av Norges morsomste menn, Are Kalvø. Da skal jeg tilbake, som publikummer!

EN GOD START PÅ DAGEN HOS COLONIALEN

Her er dagens Frokostmelding fra Colonialen kafe og brasserie på Litteraturhuset; Jeg valgte et vindusbord i det stilfulle lokalet.

 

 

Så krysset jeg av på menyskjemaet, og komponerte min egen frokost. Ganske stilig. Det var mye fristende å velge mellom, og med noen anbefalinger fra kjøkkensjefen var bestillingen klar. 

 Mens jeg ventet kom en hyggelig servitør bort med kaffe og dagens aviser. Luksus! Frokosten var et estetisk syn, og smaksmessig....!!

 Bringebærjuicen fra Sognefjorden smakte frisk sommer og den mørke kaffen var akkurat passe sterk til å få hjernen min i gang! Eggene hadde en perfekt konsistens. Det ristede brødet kommer fra eget bakeri på Kranen i Solheimsviken og knaser i godt i munnen. Bondesmøret er fra Frankrike. Kyllingen var akkurat passe søt og smakte godt sammen med cottage cheese.

 

 

Stort pluss til Colonialen som tilbyr gourmet kominert med lokale og sunne råvarer! På Colonialen føler du deg som hjemme,samtidig som du blir tatt hånd om. Du får rett og  slett lyst til å komme igjen! Både for frokosten og for den hyggelig betjeningen.

 

 

Jeg forlot Colonialen mett og klar for dagens utfordringer.

Colonialen på Litteraturhuset serverer frokost hver ukedag mellom kl 07.00-11.00. 

Anbefales på det varmeste!

ENDELIG GRÅTT IGJEN

I dag slo regnet tilbake i Bergen etter en lang periode med solskinn. For min del er det helt ok. Jeg har savnet det grå skydekket og de kraftige regndråpene mot vinduet mitt.

Heldigvis er det varmt og godt under skraataket. Søndagen skal brukes til å se filmer, høre på radio, lese litt og ellers ta det helt rolig. Vil gjerne tipse dere om en god kronikk fra NRK ytring. Forfatteren gir velfortjent kritikk til forsiden av denne månedens utgave av magasinet Costume. 

FAVORITTPLASSEN UNDER SKRAATAKET

Skrivebordet er mitt hang-out-sted. Her sitter jeg flere timer daglig. Alltid pålogget. Nye oppdateringer på sosiale medier, blogger, nettaviser, videoer og sladder i ubegrensede mengder. Det er alltid noe å spore! En gang sviktet Internett og jeg opplevde mine verste fem minutter ever. Nå har jeg skaffet meg et super-bredbånd og føler meg tryggere enn noensinne!

Ofte skriver jeg blogginnlegg eller studierelevante tekster, mens andre ganger bare sitter jeg tafatt og glaner ut av vinduet på måkene. Når jeg blir sliten, er det heldigvis ikke langt bort til sofaen. Der synker jeg ned mellom putene og lader opp med en kaffekopp. Er jeg ekstra heldig klarer jeg å få sovet litt. Men så er det tilbake til skrivebordet igjen. Jeg blir aldri lei.

GOD MORGEN SOLSTRÅLER!!!

Hei mine søte lesere! Sorry altså, at jeg ikke har fått blogget før, men det er så travelt! Hvor forsvinner dagene???

I natt har jeg sovet kjempegodt og jeg våknet med masse energi! Jeg har faktisk akkurat kommet hjem fra morgenkardio på treningsenteret. Det er superviktig å forberede seg på bikinikroppen. Snart kommer sommeren og da gjelder det å se bra ut! 30 minutter på tredemøllen før frokost gjør underverker. Belive me. Svetten silte og jeg løp fortere enn aldri før.

Nå har jeg laget en sunn smoothie (fant oppskriften på bloggen til Fotballfrue). Jeg elsker lange morgenstunder med tente lys, lavkarbo-frokost og et par episoder av Gossip Girls<3<3<3 

Senere i uken skal jeg en tur innom kjøpesenteret for å kikke litt på den nye kolleksjonen til Tone Damli. Den er så lekker!!! Jeg er så fan av den damen! Etterpå blir det nok et koselig cafebesøk på Waynes Coffee med noen herlige venninner. Vi skal oppdatere hverandre på siste nytt etter påske. Blir nok mye prat om gutter, shopping og Paradise Hotel...

Dagens outfit? Dere får bare lete frem nærmeste reklame på bloggen.

Ha en superkoselig dag!

Vi blogges! 

PÅSKE SNAKK

Påsken går utmerket. Lange frokoster med rundstykker og kopper med kaffe er hovedaktiviteten. Dagene fyller jeg med byvandringer eller tur til Fløien. Om kveldene ser jeg påskekrim og snakker litt med nabokatten. I morgen har jeg takket ja til middagsbesøk og kino.

Det blir lammestek og dokumenterfilmen "Stories we tell". Etter det gleder jeg meg til å begynne i praksis igjen og lese ferske aviser!

HØYDEPUNKTER FRA PRAKSIS SÅ LANGT

Etter to uker i praksis ved Litteraturhuset begynner jeg å bli varm i trøyen. Jeg har blitt godt kjent med huset, de hyggelige ansatte og opplevd mange spennende arrangementer! Et av høydepunktene var da forfatter Hanne Ørstavik leste opp et utdrag fra kåseriet "Begjær". En ærlig og åpen tekst som skapte gjenklang hos meg. Hele teksten kan du lese på Minervanett sine nettsider og anbefales sterkt.

Når jeg jobber på arrangementer på kveldstid er oppgavene mine å ta bilder, tvitre og hjelpe til med rigging før start. Ellers er jeg tilgjengelig for å svare på generelle spørsmål fra gjester. Jeg føler meg priviligert som får være med på å gi gode kulturtilbud til bergensere!

En av mine favorittserier er den danske krimserien "Broen" hvor vi møter etterforsker Saga Noren. Da jeg hørte at manusforfatterne skulle besøke Litteraturhuset var jeg kjapp ute med å sikre meg vakt den kvelden. Camilla Ahlgren og Hans Rosenfeldt delte raust av sine hemmeligheter da de ble intervjuet av journalist Kari Birkeland. Publikum fikk høre om skriveprossesen og hvordan man skriver en god TV-serie. I tillegg fikk vi se eksklusive klipp fra kommende sesong 2.

Les hva jeg tidligere har blogget om praksisoppholdet 

VÅRSTEMNING I BERGEN

Asfaltpåske er slett ikke verst. Med varm kakao i koppen og sol i ansiktet er jeg mer enn fornøyd.

Kidza underholder med spenstige triks på skulturen i byparken.

Hvem som står bak dette kunstprosjektet aner jeg ikke, men jeg mistenker en eller annen hipster. "Bosso Fataka" betyr for øvrig "turn trash into sculpture".

Fjellsiden bader i sol, og det samme gjør loftshybelen min som skimtes helt til venstre på bildet.

Måkene danser lett på isen.

God palmesøndag!

NI VIKTIGE KORT

Lommeboken min består av 9 (livsviktige) kort, bortsett fra et par kronestykker og litt lommerusk. 

 

 • Lånekort til norske bibliotek (adgang til en solid samling av musikk, bøker og film)
 • Medlemsskap hos Studentersamfunnet (kultur og debattermøter)
 • Kaffekort hos studentkafeene (koffein er mitt dop)
 • BT-kortet (gode rabatter til ulike arrangementer)
 • Medlemsskap hos Kinosonen (rabatterte kinobilletter)
 • Frede Forsikring (greit å ha)
 • Frammøtekort hos Søndagsskolen på Litteraturhuset (gir klistremerke og stjerne i boken)
 • Visakortet (legitimasjon og penger)
 • Studentkortet ( gir dannelse og adgang til studentlivet)

 

Hvilke kort har du i lommeboken?

SMAKFULL OG HEKTISK PRAKSIS

Da er jeg godt i gang med praksis! Det er høy aktivitet, både tidlig og sent. Vi løper mellom arrangementer på Litteraturhuset og grunderhuset HUB på bryggen, hvor administrasjonen holder hus. Mine oppgaver til nå har vært å skaffe årer og fruktkurv, tvitre, poste statusoppdateringer og bilder på Facebook siden, og annet forefallende arbeid. Det er ikke mangel på arbeid for å si det sånn!Prosjektleder Heidi og meg i full konsentrasjon

Det er god stemning på Litteraturhuset om dagen. Det er en glede å kunne fortelle at 15 000 har besøkt huset siden åpningen 31. januar! Snart kommer dessuten en ny programkatalog. Jeg kan love dere mange spennende navn og arrangementer fremover. I tillegg anbefales alltid et besøk i boksalongen. Der kan du hente deg lesestoff fra bokhyllene og varme deg foran peisen. Om du blir sulten eller tørst er det ikke langt til Colonialen. Cafeen selger blant annet kaffe, nybakte boller og lekre ostefat. Hver mandag-fredag serverer de frokost mellom kl 07-11. DAGENS OVERRASKENDE INNKJØP

I dag har jeg gjort et par ærend for Litteraturhuset, vært på biblioteket, gått en tur og shoppet (!) Jeg klarte å svi av 300 kroner på kosemetikk, og er fortsatt litt overrasket over meg selv. Jeg husker ikke sist jeg brukte så mye på skjønnhetsprodukter! Men jeg kan avsløre at kjøpet føles godt.

Kremen prøvde jeg i butikken og var (beklager uttrykket) helt fantastisk! Shampoen fikk jeg ikke testet av naturlige årsaker, men jeg tror det var et godt kjøp.

Nå skal jeg se gårsdagens reprise av "Lykke" i nett-tv. Serien sendes altfor sent for min døgnrytme, så nett-tv er min reddende engel!

RIP RENAULT MEGANE

I dag tok pappa og jeg den siste kjøreturen med bilen vår. Etter 15 år og 152 000 km med opp og nedturer, er det dessverre slutt. Rustlidelsene er nå så alvorlige at bilen vil bli kjørt til Rådalen. I den forbindelse tok jeg noen poseringbilder som minne.

Det har vært trist å oppleve bilen vår forfalle det siste halve året. Dører vil ikke lengre åpne seg, og vindusruter er umulig å rulle ned...etc. Jeg trøster meg med at det er naturens gang. Takk for turen, Renault Megane!

IDIOTSIKKERPLAN

Agnes Ravatn har for tiden en serie i ukeavisen Dag og Tid som heter: "Eksistensiell Førstehjelp". I ukens nummer handler det om Internett og prokrastinering. I den forbindelse har hun laget en lang liste med punkter som skal hjelpe deg med å jobbe mer effektivt. Jeg har klippet den ut og hengt den opp på veggen, og anbefaler at du gjør det samme.I MORGON, I MORGON, MEN IKKJE I DAG

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra søndagsskole med Agnes Ravatn. Hun stilte opp med selvlaget powerpoint og holdt et lite multimediashow for et begeistret publikum. Jeg noterte ned mange gode tips til hvordan jeg kan bekjempe prokrastinering. Nå skal jeg begynne et nytt og bedre liv!


Her er noen av eks-internettjunkien Agnes sine beste tips:

 • Lag delmål ved å bryte oppgaven ned i mindre biter
 • Legg frem alt du trenger for å utføre oppdraget
 • Lukk øynene og se for deg det du skal gjøre. (Da lurer du hjernen til å tro at den skal gjøre noe den har gjort før).
 • Jobb konsentrert i 25 minutter og ta så 10 minutter pause. (Da kan kan du se kattevideoer eller sjekke Facebook med god samvittighet)
 • Planlegg belønninger. F.eks. en kino på kvelden eller et cafebesøk

Lykke til!

HELGENS OVERRASKELSER

Helgens første overraskelse startet med et dyrt kafebesøk. Jeg ble mildt sagt overrasket, da servitøren krevde 42 kroner for en kakao! Det ble ikke noe bruchetta på meg, for å si det sånn...Heldigvis var drikken varm, hjertegod og hjemmelaget, så jeg ble fornøyd. Hovedattraksjonen med kafebesøk er jo tross alt rette vegger, kunsten på veggene og all summingen fra gjestene. På lørdag så jeg siste espisode av den danske depresjonskomedien "Lykke" i NRK nett-tv. Selv om Lykke og Anders (pain in the) Assing endelig kysset, var det trist. Så trist var det, at da rulleteksten kom måtte jeg skrive en klagetweet på Twitter. En av mine følgere besvarte meg med den beste trøstemeldingen. Sesong 2 ligger allerede i NRK nett-tv! OMG. Hvorfor har jeg ikke oppdaget det? Uansett, nå kan jeg forsette å følge Lykke Leth og Anders (pain in the) Assing i 10 nye episoder!


Søndag formiddag bestemte jeg meg for å være sosial, så jeg ringte mine nærmeste naboer og bestilte kaffe. Stian, Astrid og deres lille sjarmerende Frej er alltid gjestfrie og i godt humør. Stian sørget for sterk og god kaffe, Astrid fortalte om sin nye jobb og Frej underholdt med å helle en skål med peanøtter på gulvet. Nå er jeg hjemme under skraataket igjen og klar for en ny og overraskende uke.

BLOGGEN HAR FÅTT FANSIDE PÅ FACEBOOK

I dag lærte vi om sosiale medier på studiet. Etter fire timer var jeg utmattet av kattevideoer, statusoppdateringer, tweets og ymse informasjon fra Internett. Men, ironisk nok, ble jeg samtidig inspirert til å øke min nettaktivitet. Resultatet er at jeg har opprettet en faside for bloggen. Litt selvmotsigende kanskje for en gråblogger, men sånn har det altså blitt.

Noe av det beste med sosiale medier er synergieffekten. Muligheten til å publisere noe to steder på en gang. Altså, når jeg poster et innlegg på bloggen, vil det samtidig dukke opp på fansiden. Smart!

Jeg blir veldig glad om du vil like siden, - og del den gjerne med venner!

GJEST I UKENS KVITTER!

Denne uken har jeg vært så heldig å være gjest hos Norges første og eneste seriøse podcast om sosiale medier. Podcasten heter "Kvitter" og tar for seg tips, nyheter, sladder og alt annet som ferdes i Twittosfæren. Intet mindre enn en oppsummering av uken som har gått på sosiale medier!

Jeg er fast lytter og synes derfor det var ekstra stas å bli invitert som gjest. I studio møtte jeg to andre bloggere som er nominert til Vixen Blog Awards. Jeg sendt dem begge to et skrått blikk, men ønsket dem lykke til med prisutdelingen!

"Kvitter" har eget studio på Bergen Kjøtt og spiller inn en ny episode hver uke. I tillegg til gjester består "Kvitter" av et fast kompetent panel. Henrik Hylland Uhlving (programleder), Axel Vindenes og Kasper Synnevåg utgjør den harde kjernen.

Jeg har lite erfaring med radio, men synes alt nytt er spennende. Programlederen og resten av (det mannlige) panelet tok godt imot meg. Det var en kul opplevelse som absolutt ga mersmak! 

Episoden kan høres på Kvitters stream on Soundcloud fra og med fredag 15. februar!

STUDIEHVERDAGEN ER I GANG!

Jeg står tidlig opp, drikker kaffe, spiser frokost og leser aviser. Så pakker jeg sekken med termos, tørre skiver og notatblokk. På vei mot forelesning på Nygårdshaugen.

Jeg og mine medstudenter på praktisk informasjonsarbeid får solid innføring i hvordan man jobber som informasjonsmedarbeider. Vi lærer blant annet å skrive pressemelding, gjøre intervju, research og lage kommunikasjonsplan. Om et par uker skal vi ha om sosiale medier, det gleder jeg meg til! Det er mye å lære før praksisperioden begynner i mars, men jeg spør og noterer alt jeg kan. Jeg er en rastløs sjel og trives veldig godt med å få praktiske oppgaver knyttet til undervisningen. Klassen er delt inn i to redaksjoner og ansvarlig for å publisere (saklig) innhold på studiets nettside hver uke. Vi kjeder oss ikke, for å si det sånn...

 

MIN TROFASTE FØLGESVENN

Jeg snakker så klart om den uerstattelige fjellrevensekken min. Vi har holdt sammen i tykt og tynt gjennom fire år. Jeg blir helt salig når jeg tenker på alt vi har vært gjennom. At vi ikke har mistet hverandre er et mirakel. Hver dag når jeg forlater hybelen tar jeg sekken på ryggen. Noen ganger med svømmetøy eller matpakke og aviser. Andre ganger er den tom, men sekken blir alltid med.

En dag prøvde jeg å gå uten sekken, men jeg følte meg for naken. Til og med når jeg skal på kino, teater eller på fest blir sekken med. Ved slike festlige anledninger er sekken utstyrt med to remmer som gjør det mulig å bære sekken som en veske. Fjellrevensekken er min gadjet, mitt tilbehør. Sekken er meget slitesterk. Bonus med sekken er refleksen i logoen og sitteunderlaget i ryggen. Jeg tror jeg kommer til å ha sekken til jeg dør.

MIN DAG!

Så er jeg blitt 28! Jeg kjenner at jeg blir mer og mer avslappet med alderen. Da jeg var tenåring gruet jeg meg til å bli eldre, men sannheten er at livet blir enklere med årene. Jeg kjenner meg mindre stresset og klarer å gi mer faen. Misforstå meg rett, livet er fortsatt en berg og dalbane (noe annet ville vært kjedelig), men nå nyter jeg turen mye mer.

Uansett, i dag skal jeg bare kose meg og legge alle bekymringer til side. Hurra!

 

SNART BURSDAG

Om to dager blir jeg 28 år og tar det med knusende ro. Jeg er ikke så fan av fødselsdager. Ikke liker jeg kake og jeg føler meg ubekvem med å stelle istand et selskap. Mest av alt ville jeg ha satt meg på et fly til Berlin eller London og gått gatelangs med kamerat mitt. Men det får bli et annet år!

Her er meg i kjent positur fra da jeg besøkte Hyde Park i London i fjor.

Da er det jo hyggelig at venner og familie tar ansvar og sørger for litt feiring her hjemme. Allerede i dag blir det en bedre middag på restaurant med familie. Og på selve dagen blir det cafebesøk med venner og kino.

Nå er forresten intervjuet fra "Ettermiddagen" tilgjengelig på nett!

UTFLUKT TIL NATTLAND

I dag har jeg vært på besøk hos en god venninne av meg. Hun er så skikkelig at hun har bosatt seg på Nattland med mann og barn. Siden det er så kaldt ute valgte jeg å ta bussen til en forandring. Det var i grunnen ganske koselig. Det var lite folk så jeg fikk vindusplass og kunne følge godt med hele veien. Da jeg kom frem kjente jeg en lettelse av å slippe byens mas og kav. Ikke en kjedebutikk eller caffe-latte å se noe sted! Etter litt småsnakk om vær og vind ble vi sulte. Min venninne stelte istand en god lunsj med hjemmebakt brød, nytraktet kaffe og syv forskjellige pålegg. Luksus for en fattig student! Så mimret vi litt om gamle dager. Fra den gangen vi gikk på videregående sammen og gjorde gærne ting...Timene fløy og plutselig kjente jeg et sug etter byen og vendte nesen hjemover. 

ENDELIG ER STUDIET I GANG!

I dag hadde jeg første forelesning i praktisk informasjonsarbeid på universitetet. Vi er 15 studenter, 12 jenter og 3 gutter, som har fått plass. Alle virket hyggelige og fulgte godt med når foreleser, Jo Høyer, holdt introduksjon til faget. Han lærte oss blant annet at den viktigste kommunikasjonskanalen er ansikt til ansikt. Men heldigvis snakket han varmt om sosiale medier også.Vi fikk to skriveoppgaver å bryne oss på i hjemmelekse. En selvbiografi og en CV må leveres innen en uke. Litt skummelt, men jeg velger å se på det som en utfordring. 

Jeg vil også tipse dere om noe pensumfritt. Forfatter Agnes Ravatn har et nytt essay på trykk i denne ukens Dag og Tid. Hun skriver om eksistensialismen, Kirkegaard og livets alvor. Men slapp av, alt sammen er skrevet med tørrvittig humor (såklart). 
OSLOTUR I SIKTE

Jeg har blitt oppringt av TV-programmet "Ettermiddagen" på TV2. De hadde lest innlegget mitt i Dagbladet og ville ha meg som gjest i programmet! Jeg ble overrasket og en smule forvirret, men takket ja til invitasjonen. På torsdag flyr jeg til hovedstaden og får mine 5 minutter i rampelyset.

Det blir dagstur, men satser på å få tid til å vandre langs Aker brygge, gå innom Litteraturhuset og besøke Kaffebrenneriet!

Bildet er fra i fjor sommer da jeg oppdaget Litteraturhuset i Oslo for alvor.

NETTSHOPPING

Jeg synes det er slitsomt å være i klamme og overfylte klesbutikker. Alt ser feil ut i de små prøverommene! Men klær må man jo ha, så nå skal jeg teste ut nettshopping. Vårkatalogen til H&M kom i postkassen i dag og ser lovende ut. Til lesingen nytes den nye proteinbaren i YT-serien.Handler du klær på nettet?

VÅRSEMESTERET

Denne våren skal jeg ta frie studiepoeng ved universitetet i Bergen. Jeg har noen poeng igjen før bachelorgraden er fullført. Frie studiepoeng betyr at jeg kan velge hva jeg vil, noe som gjør det enda vanskeligere. Det er så mye spennende; Kjemi, engelsk, sosiologi, juss...alt er jo viktig! Men nå har jeg falt ned på faget; praktisk informasjonsarbeid. Dette fordi jeg fikk mersmak da jeg jeg var i praksis ved Den Nationale Scene i fjor og fordi jeg er tilhenger av praktisk undervisning.

Faget handler om skriving og uttrykksmåter, sosiale medier, informasjonssøking og kommunikasjon. I tillegg til forelesninger og skriveoppgaver er det lagt opp til en praksisperiode i en offentlig bedrift. Faget er ganske populært så det er ikke sikket jeg får plass. Men jeg har allerede skaffet meg litt av pensum og krysser fingrene for at det går bra!


Hva skal du dette semesteret?

HELG

Det er minusgrader, men blå himmel og sol i Bergen i dag! I tilegg er det lørdag og helg. Det betyr en god og lang frokost med BT magasinet. Hva mer kan man ønske?

JULESELSKAP

I går var jeg i Os på juleselskap sammen med familien min. Vi var 13 stykker tilbords, men det gikk greit. Alle ble mette og vi styrte unna de verste familiekonfliktene. 

Heldigvis serverte husverten noe annet enn julemat. I tillegg til salat, fikk vi laks, kylling og pasta i fløtesaus. Alt hjemmelaget såklart. Dessertbordet var dekket med konfekt, bær, terte, lefser og pappa sin ostekake. Restene fikk jeg med meg hjem i en doggiebag,

Etter all den gode maten var det tid for litt sofasliting. Jeg satte meg sammen med Vårin, vårt yngste og mest sjarmerende familiemedlem. Hun sier ikke så mye, men hun er god til å lytte. Tror vi ble bestevenner.

En vakker dag skal jeg også få meg en sånn liten krabat...

DEN FINESTE JULEGAVEN

Jeg fikk mange fine gaver i år, men den fineste stod Origo-nissen for! Jeg åpnet den rett etter julemiddagen fordi jeg ikke klarte å vente lenger. Bare kortet gjorde meg mer enn fornøyd. En lang hyggelig og personlig hilsen som fikk tårer frem. Nissen hadde gjort seg flid og skrevet utfyllende om gavens innhold. Da jeg så oppi gaveposen fant jeg hele 3 pakker! Den ene inneholdt en pose med ingredienser til knallgrove rundstykker sammen med en oppskrift. Den andre pakken bestod av C-vitaminer, D-vitaminer og gurkemeie som skal blandes sammen til en styrkede morgendrikk.


Den siste pakken var debutromanen til min helt, Agnes Ravatn. Jeg er fortsatt satt ut av hva nissen har gitt meg. Har jeg virkelig vært så snill i år? Jeg er dypt rørt og har en mistanke om at det er selveste sjefsnissen, Herdis Moldøen, som står bak årets beste julegave!

Om deg er deg, Herdis, så skal du vite at jeg setter stor pris på din omtanke og innsats i Operasjon julegave. Sender deg en stor klem!

Hilsen Skraatak-nissen.

AVKOBLING

Ute er det kaldt, bekmørkt og kaos av mennesker i hektisk julehandel. Jeg holder meg langt unna. Er det noe som trigger angsten, så er det kjipe og stappfulle kjøpesentre! Hjemme under skraataket er det varmt og trygt. Med den nyeste utgaven av Stella og en proteinbar senker roen seg. Magasinet byr på dybdeintervju med Lene Marlin, kulturminister Hadia Tajiks favoritter i bokhyllen og neste års trender. Noe for enhver smak!

Men litt dramatikk trenger jeg for å overleve. Derfor passer det godt at jeg har opprettet en konto hos Netflix. Den nye amerikanse videotjenesten er intet mindre enn verdens største streaming-tjeneste for film og video! Akkurat nå er det den danske krimserien; "Den som dreper" som opptar meg. Etterforskeren Katrine Ries og hennes (kjekke) partner Thomas Schaeffer jakter på en seriemorder i Danmark. Karakterene er sammensatte og manuset er av høy kvalitet. Om julen blir for koselig og forutsigbar anbefales denne serien på det varmeste!


Hvordan kobler du av?

FRA BONDENS MARKED TIL SOFAEN: ENDETIDSBETRAKTNINGER

I helgen har jeg vært på Bondens marked som nå har lokalisert seg på torget. Der stod bønder på rekke og rad med kortreist mat til nyskjerrige bergensere. Utsalget bestod blant annet av av frukt, eplesaft, økologisk kjøtt, ost, rømmergrøt, fisk, hjemmebakt brød, egg og ripsgele. Gratisprøver var det masse av så mett ble jeg også!

Det var mye folk og fe, men jeg tok det kult. Jeg småsnakket med matprodusentene og fikk en timeout fra de utallige kjedebutikkene. Vel innstallert i sofaen kunne jeg lese i Aftenposten Innsikt at vi nærmer oss endetiden med stormskritt. Jeg ble fascinert og begynte å lese meg opp på emnet. Om alt går etter "planen" har vi knappe 5 dager igjen. 

Er du fascinert av verdens undergang?

EKSAMENSRESULTAT

I dag falt dommen i postkassen min. Brevet fra universitetet hadde høstens eksamensresultater. Jeg hadde forberedt meg på det verste og fikk sjokk da jeg så en B. Først trodde jeg B'en stod for "Bacheloroppgave", men etter en stund gikk det opp for meg at det var karakteren

Nå har jeg vært på vinmonopolet og er klar for å skåle og være blid hele helgen. LATE DAGER

Jeg har fri og nyter dagene med god mat, venner, snø, turer, filmer og julemusikk. Jeg står opp når det passer meg og spiser det jeg vil. Det betyr sløve morgener og taco til middag hver dag. Snart er julegildet over oss og da gjelder det å spise taco mens man kan!

Om helgen er det alltid ekstra godt lesestoff i avisene så i går tilbragte jeg halve dagen i aviskjelleren på byens beste bibliotek.Her står jeg og glaner på en av de mest intelektuelle avishyllene. Morgenbladet, Klassekampen og Le Monde er noen av eksemplene. Alle har godt og massivt innhold, men for min del klarer jeg med mindre doser av den dype og elitistiske journalistikken. Fordelen med disse avisene er for øvrig at de nesten alltid er ledig.

Jeg har også bakt supergode scones denne helgen. Cupcakes og julekaker gir jeg blaffen i. Det får rosabloggerne ta seg av! 

Nybakt brød med ost og sjokoladepålegg er virkelig en sikker vinner. Blodsukkeret er på topp og jeg er klar for en tur ut i desember mørket. 

JULESTEMNING I PEPPERKAKEBYEN

I dag har jeg vært på besøk i Pepperkakebyen som ligger i DNBs flotte banksal på Torgallmenningen. Allerede ved inngangen senker julefreden seg. Synet av de lysende pepperkakehusene og lukten av julekrydder tar overhånd og jeg glemmer byens kjas og mas. At Bergen har verdens største Pepperkakeby er takket være frivillig innsats fra tusenvis av barnehager og skoler. Imponerende!

Selv om det var midt på formiddagen var det mange som hadde funnet veien til Pepperkakebyen. Barna løp rundt med pepperkakehjerter i hendene og måpte av begeistring. Ikke bare er husene flotte og rike på detaljer, men stemningen i Pepperkakebyen er magisk.  

Etter sightseeingen anbefales en tur innom Pepperkakebykafeen. Der selges julebrus, kaffe, vafler pepperkaker og julegrøt. Alt sammen servert av en hyggelig og smilende nissemor.Om du sliter med å komme i julestemning eller bare ønsker en timeout fra den hektiske julehandelen, er Pepperkakebyen stedet!

Har du vært i Pepperkakebyen?

1. SØNDAG I ADVENT

Etter uker med diskre masing tok pappa endelig hintet og kom med en flaxkalender til meg. Og ikke nok med det, sjekk innpakningen!

Jeg har akkurat kommet inn fra en nydelig søndagstur i hvitt landskap. Bildet av de hvite trehusene fikk også en veldig hyggelig og treffende kommentar på Instagram; "Skraatakbyen!".Nå skal jeg innvie adventstiden på skikkelig vis ved å tenne et lys for glede.

FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT

Etter gårsdagens innlegg har jeg fått flere positive positive kommentarer om julen. Og vet dere hva, nå gleder jeg meg til jul! Eller jeg ser ihvertfall lyst på det. Da jeg våknet i dag var allerede skraataket mitt ferdig pyntet!

Midt i lørdagskaoset stoppet jeg opp foran det store juletreet på Torgallmenningen og smilte lurt for meg selv. Jeg kikket ned på snøen og bestemte meg for at dette blir en ok jul!

I kveld skal jeg se siste forestilling av "Fanny og Alexander" på DNS og tror det vil trigge julestemningen enda mer! Og i morgen blir det baking.

30.11.2012

Det er fredag og siste dagen i november. Nå begynner snart den mest hektiske og slitsomme måneden i året. Jeg har registrert at flere bloggere allerede har vasket huset, kjøpt julekalender, bakt fire av syv kakesorter og pyntet til jul. Fint det. Selv må jeg innrømme at jeg ikke er så glad i julen. Kjøpepresset, kravet om at man skal ha det så forbanna hyggelig hele tiden og ikke minst alle de kleine og obligatoriske juleselskapene. Stress! 

Uansett, i dag skal jeg nyte den siste dagen før jeg også omsider starter årets juleforberedelser.   Gleder du deg til jul?

PÅ ØRET

Jeg forlater sjelden hybelen uten mine øretelefoner og kjære iPhone. Fordi jeg trenger internett tilgang og er avhengig av musikk. Artistene jeg lytter mest til er A-ha, Simple Minds, Depeche Mode, The Smiths og M83. Men musikksmaken min skifter like ofte som humøret...

I tillegg har jeg lastet ned et par vittige podcaster. Radioprogrammet "Hallo i uken" på P2 kan særlig anbefales. Når jeg hører på musikk glemmer jeg at det regner, jeg glemmer at det er kjip mandag og jeg glemmer at jeg egentlig er trøtt og lei. Jeg kan synge høyt uten å måtte høre hva folk mener om stemmen min. Med musikk på øret kan jeg gå i flere timer i strekk.Hva hører du på?

SLOW LIVING

Det har fortsatt ikke gått opp for meg at bacheloroppgaven er levert. Men det er den altså. Nå er det bare å vente på sensuren. Uansett, jeg har gjort mitt. Nå fortjener jeg å senke skuldrene og leve sakte. Er det ikke slow living det heter så fint?

Jeg har forspist meg på lomper med sjokoladepålegg og nytt hvert tygg. Det er flere måneder siden sist, så jeg tok en tur til frisøren. Da blir man tvunget til å sitte rolig i et par timer. Som vanlig var jeg nazi og ba dem om å ta minst mulig og pent droppe styling produkter og sånt. Glansfylt hår? Exstensions? Nei takk.Hjemme ventet Morgenbladet i postkassen. Jeg fant frem mer sjokolade og leste den meningstunge avisen i mange timer. Det beste er forøvrig den satiriske tegneserien "Kebbelife". Sjekk den ut!
God helg!

LEVERT

Jeg har endelig levert bacheloroppgaven! OMG. Måneder med intens skriving, lesing og frustrasjon er over. Nå skal jeg levere tilbake fagbøker på biblioteket og kaste rablete notatbøker i bosset. Jeg gleder meg til å lese aviser igjen. Jeg gleder meg til å surfe i timesvis på nettet uten dårlig samvittighet. Og jeg gleder meg til å skrive korterer tekster, her på bloggen. Men først skal jeg feire med stil. Nå skal jeg gå bort på vinmonopolet og kjøpe en rådyr vin og handler fancy mat på Meny. 

Her er (som lovet) oppgaven min som ordsky: 
 

KULTUR-HÆLVETE

Jeg er ferdig i praksis og har skriveuke. Nå er det bare to dager igjen til innlevering og panikken nærmer seg. Men hva har jeg gjort? Dagen startet med en klassiker.Det er brå overgang å sitte alene på en liten hybel, fra å dele et intimt kontor med sjefen. Lengselen etter drama ble så stor at jeg gikk utendørs med blikket rettet mot teateret. I billettluken sikret jeg meg billetter til siste forestilling av "Fanny og Alexander". Dette er et familiedrama med tragisk utfall. Jeg har invitert med meg et familiemedlem og satser på en episk kveld.

Jeg bestemte meg for å ta en omvei hjem og gikk innom Narvesen. Der fant jeg tegneserien "Rocky" og lo høyt for meg selv. Jeg kjenner meg igjen i Rocky. Humoren, det turbulente livet og den depressive tonen. Hvis jeg får bestått på eksamen skal jeg kjøpe meg boken "Rocky og Edith" som nettopp er utgitt av Karl Ove Knausgård.Nå skal jeg snart ta kvelden. Men først skal jeg toppe denne produktive dagen med å se et par episoder av TV-serien "House".

Rainy days

Vinteren i Bergen kom og gikk. Det er høst og regn som gjelder. Hva annet er nytt? For å trøste meg selv har jeg kjøpt meg en ny regnjakke fra Berghans. Egentlig ville jeg kjøpe en svart jakke, men etter oppfordring fra venner valgte jeg en med farge. Etter å ha vært innom seks forskjellige butikker på jakt etter den mest diskret fargen, satt jeg tilslutt igjen med en lyselilla.


Enn venn kommenterte at jeg lignet litt på Kenny i tv-serien South Park. Det tar jeg som et kompliment.

Bruker du regnjakke?

Vinteren er på vei

God helg kjære lesere! I dag startet jeg dagen med en frisk fjelltur i oppholdsvær! Jeg hadde hyggelig selskap av min venninne, Mona som også er glad i å komme seg ut. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute, liksom? Etterhvert som vi kom lengre og lengre opp i høyden ble det glatt og vanskelig å holde balansen. Mona tenker heldigvis litt lengre enn meg og hadde tatt med seg to sett med brodder. Disse var til stor hjelp da vi skulle ned igjen.

Jeg sleit litt med teknikken i starten, men i følge Mona var det bare klassiske nybegynner feil. Jeg har uansett konkludert med at det å invistere i brodder er fornuftig og gir voksenpoeng.

Bruker du brodder?

Praksis

Jeg er vel tilbake i Bergen etter et fantastisk opphold på Litteratursymposiet i Odda. Har akkurat vært på biblioteket som har startet med søndagsåpent (hurra)! Måtte innom å snuse litt på avisene og hente et par filmer som jeg hadde bestilt. Resten av dagen blir sløving på høyt nivå for i morgen venter en ny spennende utfordring!

Denne høsten skriver jeg bacheloroppgave i teatervitenskap ved universitetet. Jeg har valgt praksisbasert oppgave og temaet, teater og informasjonsarbeid. Etter et par ringerunder fikk jeg praksisplass på informasjonsavdelingen ved Den Nationale Scene! Jeg gleder meg til å få kollegaer som jeg kan snakke tull med i lunsjpausen. Men først og fremst er jeg spent på hvordan det er å være i arbeidslivet. 

Har du vært i arbeidslivet noen gang?

Bak lukkede dører

I går var det åpen dag hos min nærmeste nabo i Bergen sentrum, Gulating Lagmannsrett. Jeg benyttet anledningen, til ikke å gå forbi som jeg pleier, men gå inn. Med en viss rettssak frisk i minne forventet jeg  lange køer, sikkerhetskontroll og inngående kroppsundersøkelse. Men neida,  her var det bare å gå rett inn!

Publikum kunne bevege seg fritt i korridorene, helt uten tilsyn av vakter. Jeg stoppet opp ved den første døren og hørte lyder av en stygg krangel. Tror det dreide deg om en langvarig familiekonflikt. Men teksten på døren gjorde meg trygg på at det ville løse seg tilslutt.Men så fant jeg endelig en åpen dør. Rettsal 205 var åpen. Jeg satte meg i stolen der fagdommeren pleier å sitte. Etter 10 minutters grubling var jeg fortsatt usikker på hvem jeg skulle straffe ; Skulle jeg gi en kollektiv straff til alle Rosabloggerne eller skulle jeg begrense meg til personen som stjal lørdagsavisen min? Eller skulle jeg overprøve dommen av Pussy Riots? (Sakene er foreløpig satt på vent.)

Dessuten rakk jeg å tenke meg om. Jeg fant ut at dommer yrket ikke er noe for meg. Den lille stunden jeg satt der tynget meg. Minner dukket frem om alle dropsene jeg har stjålet i banken og alle de gangene jeg har skulket skolen. Slike ting kan vel fortsatt bli brukt mot meg?Det var klinisk ryddig i rettsalen, trolig grunnet dyktig innleid rengjøringspersonalet. Ellers kan man jo tro at meddommerne har tvangslidelser etter manisk ryddet pult. Ikke en eneste kaffeflekk, papirfly eller rabling på trepulten var å se! Det kan jo også henge sammen med at hele bygget er speller nytt.Etter hvert kom en overdommer bort til meg og lurte på om jeg var jusstudent."Nei, overhode ikke" sa jeg. "Jeg er bare interessert i rettferdighet".  

God søndag!

For meg betyr søndag restitusjon og oppladning til en ny uke. Derfor sitter jeg nå i ensom majestet med et av mine favorittmåltid og søndags BT. Uke 38 er fylt med mange avtaler, alt fra møte med Studentersamfunnet og hyggelige kafetreff, til undersøkelse på Haukeland Sykehus. Resten av dagen blir det sakte avislesing, god mat og et par episoder av Seinfeld. Fordi jeg fortjener det!

Hva gjør du om søndagene?

skraatak85

skraatak85

33, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv