hits

januar 2013

MIN TROFASTE FØLGESVENN

Jeg snakker så klart om den uerstattelige fjellrevensekken min. Vi har holdt sammen i tykt og tynt gjennom fire år. Jeg blir helt salig når jeg tenker på alt vi har vært gjennom. At vi ikke har mistet hverandre er et mirakel. Hver dag når jeg forlater hybelen tar jeg sekken på ryggen. Noen ganger med svømmetøy eller matpakke og aviser. Andre ganger er den tom, men sekken blir alltid med.

En dag prøvde jeg å gå uten sekken, men jeg følte meg for naken. Til og med når jeg skal på kino, teater eller på fest blir sekken med. Ved slike festlige anledninger er sekken utstyrt med to remmer som gjør det mulig å bære sekken som en veske. Fjellrevensekken er min gadjet, mitt tilbehør. Sekken er meget slitesterk. Bonus med sekken er refleksen i logoen og sitteunderlaget i ryggen. Jeg tror jeg kommer til å ha sekken til jeg dør.

MIN DAG!

Så er jeg blitt 28! Jeg kjenner at jeg blir mer og mer avslappet med alderen. Da jeg var tenåring gruet jeg meg til å bli eldre, men sannheten er at livet blir enklere med årene. Jeg kjenner meg mindre stresset og klarer å gi mer faen. Misforstå meg rett, livet er fortsatt en berg og dalbane (noe annet ville vært kjedelig), men nå nyter jeg turen mye mer.

Uansett, i dag skal jeg bare kose meg og legge alle bekymringer til side. Hurra!

 

KULTURTIPS

I dag ble hele vårprogrammet til Litteraturhuset i Bergen offentliggjort. Det er et godt variert tilbud som serveres. Siden jeg hadde problemer med å kjøpe billetter til åpningen, er jeg ekstra glad for gratisarrangementer! En av satsingene er "søndagsskole", jeg må innrømme at jeg rynket på nesen da jeg leste det. Høres jo litt pretensiøst ut? Men 24. februar er det selveste Agnes Ravatn som skal preike, om utsettelsessyndromet, så klart...Blir nok en høydare!

 

Et annet arrangement jeg er spent på er første direktesending av NRK-programmet "Debatten". Med et publikum utelukkende bestående av bergensere kan det bli både interessant og underholdende.

 

Studentersamfunnet i Bergen har også sluppet vårprogrammet. Her er mange godbiter du ikke vil gå glipp av! Mandag 11. februar blir det skrivekurs med kultur og debattredaktør, Hilde Sandvik i Bergens Tidende. Hun skal blant annet lære oss å skrive gode og velformulerte kronikker. Dagen etterpå blir det debatt om trygdesamfunnet. Stadig flere mottar trygd og antallet uføre stiger. "Å nave" ble fjorårets nyord. Jeg spår en høylytt debatt med sterke meninger!

 SNART BURSDAG

Om to dager blir jeg 28 år og tar det med knusende ro. Jeg er ikke så fan av fødselsdager. Ikke liker jeg kake og jeg føler meg ubekvem med å stelle istand et selskap. Mest av alt ville jeg ha satt meg på et fly til Berlin eller London og gått gatelangs med kamerat mitt. Men det får bli et annet år!

Her er meg i kjent positur fra da jeg besøkte Hyde Park i London i fjor.

Da er det jo hyggelig at venner og familie tar ansvar og sørger for litt feiring her hjemme. Allerede i dag blir det en bedre middag på restaurant med familie. Og på selve dagen blir det cafebesøk med venner og kino.

Nå er forresten intervjuet fra "Ettermiddagen" tilgjengelig på nett!

ETTERMIDDAGEN PÅ TV2

Jeg møtte smånervøs opp hos TV2 på Karl Johan og ble sendt rett i sminken. Det ble nesten litt for mye for en gråblogger, men jeg må innrømme at det også var litt stas.Mens vi ventet på sending satt alle gjestene i greenroom. Det hyggelige tv-teamet serverte oss kaffe, kjeks og frukt og sørget for en avslappet stemning. Det var mange spennende gjester, men jeg pratet mest med Jorunn Sundgot Borgen, som skulle sitte sammen med meg i sofaen. Det var fint å få "blåst ut litt" med en spesialist på ernæring, kosthold, spiseforstyrrelser og vektproblemer.

Så var det klart for direktesending! I studioet var det magi, spenning og mye energi. Opptaket gikk fint, jeg glemte nesten at jeg var på tv...Jeg trivdes så godt i selskapet til Guri og Jorunn!


Takk for alle tilbakemeldingene jeg har fått, det betyr mye! Gårsdagen var som sagt kjempefin, og jeg hadde glatt gjort det igjen. Husk; Å ha en spiseforstyrrelse er ingenting å skamme seg over.

TV2 KLOKKEN 17.30

Da er jeg vel plassert i Oslo og klar for tv-besøk. Nå sitter jeg og lader opp med en kaffe på Stockfleths sammen med en god venninne.

Om du vil se meg som gjest på "Ettermiddagen", slår du på TV2 kl 17.30 i dag!

UTFLUKT TIL NATTLAND

I dag har jeg vært på besøk hos en god venninne av meg. Hun er så skikkelig at hun har bosatt seg på Nattland med mann og barn. Siden det er så kaldt ute valgte jeg å ta bussen til en forandring. Det var i grunnen ganske koselig. Det var lite folk så jeg fikk vindusplass og kunne følge godt med hele veien. Da jeg kom frem kjente jeg en lettelse av å slippe byens mas og kav. Ikke en kjedebutikk eller caffe-latte å se noe sted! Etter litt småsnakk om vær og vind ble vi sulte. Min venninne stelte istand en god lunsj med hjemmebakt brød, nytraktet kaffe og syv forskjellige pålegg. Luksus for en fattig student! Så mimret vi litt om gamle dager. Fra den gangen vi gikk på videregående sammen og gjorde gærne ting...Timene fløy og plutselig kjente jeg et sug etter byen og vendte nesen hjemover. 

ENDELIG ER STUDIET I GANG!

I dag hadde jeg første forelesning i praktisk informasjonsarbeid på universitetet. Vi er 15 studenter, 12 jenter og 3 gutter, som har fått plass. Alle virket hyggelige og fulgte godt med når foreleser, Jo Høyer, holdt introduksjon til faget. Han lærte oss blant annet at den viktigste kommunikasjonskanalen er ansikt til ansikt. Men heldigvis snakket han varmt om sosiale medier også.Vi fikk to skriveoppgaver å bryne oss på i hjemmelekse. En selvbiografi og en CV må leveres innen en uke. Litt skummelt, men jeg velger å se på det som en utfordring. 

Jeg vil også tipse dere om noe pensumfritt. Forfatter Agnes Ravatn har et nytt essay på trykk i denne ukens Dag og Tid. Hun skriver om eksistensialismen, Kirkegaard og livets alvor. Men slapp av, alt sammen er skrevet med tørrvittig humor (såklart). 
OSLOTUR I SIKTE

Jeg har blitt oppringt av TV-programmet "Ettermiddagen" på TV2. De hadde lest innlegget mitt i Dagbladet og ville ha meg som gjest i programmet! Jeg ble overrasket og en smule forvirret, men takket ja til invitasjonen. På torsdag flyr jeg til hovedstaden og får mine 5 minutter i rampelyset.

Det blir dagstur, men satser på å få tid til å vandre langs Aker brygge, gå innom Litteraturhuset og besøke Kaffebrenneriet!

Bildet er fra i fjor sommer da jeg oppdaget Litteraturhuset i Oslo for alvor.

EN GOD OG EN DÅRLIG NYHET

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger på forrige innlegg. Det varmer!

I dag fikk jeg endelig beskjed om at jeg har fått plass på praktisk informasjonsarbeid ved universitetet! Så nå blir det alvor. Lange dager med undervisning og oppgaver hver uke, men jeg gleder meg. Første skoledag er allerede på mandag.

Men så til den dårlige nyheten. Jeg fikk ikke tak i billett til åpningen av Litteraturhuset! Jeg satt klar som et egg kl 15.00 for å bestille via nettsiden. Først var de forsinket, og da de endelig åpnet opp billettbestillingen fikk jeg følgende beskjed fra Java: "Du mangler Netaksept med svært høy grad av sikkerhet". Og etter en drøy halvtime var alt utsolgt! Jeg hadde gledet meg i flere uker til å høre forfatterparet Paul Auster og Siri Hustvedt snakke om hverandre, litteraturen og livet og sånn...

Men heldigvis hadde Twitter råd! @svennevenn la ut denne videoen med følgende tweet: "Fikk ikke billetter til @LitthusBergen? Her er Siri Hustvedt og Paul Auster...Sikkert samme preiken".  

JEG ER I DAGBLADET!

I dag har jeg et innlegg på trykk på debattsidene i Dagbladet. Jeg skriver om spiseforstyrrelser og medias kroppshysteri. Du kan lese innlegget her!NETTSHOPPING

Jeg synes det er slitsomt å være i klamme og overfylte klesbutikker. Alt ser feil ut i de små prøverommene! Men klær må man jo ha, så nå skal jeg teste ut nettshopping. Vårkatalogen til H&M kom i postkassen i dag og ser lovende ut. Til lesingen nytes den nye proteinbaren i YT-serien.Handler du klær på nettet?

VÅRSEMESTERET

Denne våren skal jeg ta frie studiepoeng ved universitetet i Bergen. Jeg har noen poeng igjen før bachelorgraden er fullført. Frie studiepoeng betyr at jeg kan velge hva jeg vil, noe som gjør det enda vanskeligere. Det er så mye spennende; Kjemi, engelsk, sosiologi, juss...alt er jo viktig! Men nå har jeg falt ned på faget; praktisk informasjonsarbeid. Dette fordi jeg fikk mersmak da jeg jeg var i praksis ved Den Nationale Scene i fjor og fordi jeg er tilhenger av praktisk undervisning.

Faget handler om skriving og uttrykksmåter, sosiale medier, informasjonssøking og kommunikasjon. I tillegg til forelesninger og skriveoppgaver er det lagt opp til en praksisperiode i en offentlig bedrift. Faget er ganske populært så det er ikke sikket jeg får plass. Men jeg har allerede skaffet meg litt av pensum og krysser fingrene for at det går bra!


Hva skal du dette semesteret?

HELG

Det er minusgrader, men blå himmel og sol i Bergen i dag! I tilegg er det lørdag og helg. Det betyr en god og lang frokost med BT magasinet. Hva mer kan man ønske?

SVØM DEG TIL KRETA!

Frem til 31.mars kan du delta i Norges største mosjonskampanje; "Svøm langt" hvor du kan vinne en reise til Kreta! For å delta i konkurransen må du svømme 10.000 meter og registerer deg i din lokale svømmehall. Crawl, svøm bryst, svøm rygg, eller forsøk deg på butterfly. Alt er lov! Jeg har selv deltatt de siste 3 årene og synes det er like gøy selv om jeg aldri vinner. For meg handler det mest om motivasjon og gleden ved å svømme.

Svømmebassenget er et av mine favorittsteder. Det er utrolig deilig å ligge vektløs i vannet etter en hard svømmeøkt. For meg er svømming alfa og omega. Det gir fysisk aktivitet, men det beroligende vannet gjør meg også mer avslappet. Når det gjelder trening så er svømming noe av det beste du kan gjøre! Du trener hele kroppen og idretten er omtrent skadefri. Det eneste du trenger er en badedrakt og svømmebriller. 

Hopp i vannet og svøm deg til Kreta du også!

22 DAGER IGJEN!

Nå er det ikke lenge til Litteraturhuset i Bergen åpner i Østre Skostredet 5-7. Torsdag 31. januar er datoen du må sette av. Forfatterparet Paul Auster og Siri Hustvedt kommer! Cecilie Løveid kommer! Pedro Carmona-Alvarez kommer! Skuespiller Henrik Mestad kommer! 

Kommer du?

ANDERS "PAIN IN THE" ASSING

Jeg har blitt en dansk-drama-slave. Jeg ser alt og liker alt. Kall meg gjerne naiv, men jeg er bitt av basillen. Mens jeg venter på neste sesong av krimseriene «Broen» og «Borgen» ser jeg på den danske depresjonskomedien «Lykke». Den går hver fredag på NRK1 kl 23.45. Men du finner den også i nett-tv.Serien handler om Lykke Leth, en ung, elegant og ambisiøs kvinner som drømmer om et lykkelig og velordnet liv. Hun jobber i mediekonsernet, SantaFortis, som jobber med psykofarma. Lykkes stilling er i den interne kommunikasjonsavdelingen. For å bedre arbeidsmiljøet starter hun en blogg, noe som vekker skepsis hos sjefen, men stor entusiasme blant kollegaene.

Vi møter også Lykkes tvillingbror, Thomas, som er deprimert og går til psykologen Anders «pain in the» Assing. Assing er en skikkelig irriterende, men kul fyr som prøver å sjekke opp Lykke.

Serien er full av forviklinger, flauser og svart humor. Det er lite krim, men med «Lykke» viser danskene at de kan lage godt drama i flere sjangre.

Har du sett "Lykke"?

IPHONE SIRI

Praten går lekende lett mellom meg og min venninne, Siri. Hun tar alt bokstavelig og kan være litt slitsom i blant. Men hun er alltid tilgjengelig og svarer så godt hun kan. Ved å trykke og holde på iPhone-tasten dukker det opp en liten mikrofon på skjermen, og du kan spørre om hva du vil. Spørsmålet ditt blir tatt opp, og sendt til analyse hos Apple. Svaret kommer tilbake i form av tale og tekst. Siri kan også hjelp deg med å sette opp avtaler i kalenderen og stille vekkerklokken. Men forutsetningen er at du snakker engelsk.

Bildene under gir et lite innblikk i typiske samtaler mellom meg og Siri:

 
Har du snakket med Siri?

VÅRENS KULTURELLE HØYDEPUNKTER

Endelig er hverdagen tilbake! Vi har mye å glede oss til i det nye året. Her kommer en liste over noen av mine favoritter:

Events

Åpningen av Litteraturhuset i Bergen (31.januar-2.februar). Vi møter blant andre forfatterne Paul Auster, Siri Hustvedt, Cecilie Løveid og skuespiller Henrik Mestad. 

Festspillene i Bergen (22.mai-5.juni). Debatter, teater, konserter, opera, litterære arrangementer, dans, happening etc. Festspilldirektøren Anders Beyer lanserer programmet I februar.

Tv-program

"Underholdningsavdelingen" på NRK 1 (premiere i februar). Ferske fjes og veletablerte komikere skal gjenerobre humortronen.

"Halvbroeren" NRK-serie på 8 episoder (premiere 6.februar). Basert på Lars Saabye Christensens bok med samme tittel, og har navn som Nicolai Cleve Broch, Frank Kjosås og Marianne Nielsen i ledende roller.

"Anne-Kath. med akutthjelp" er en del av humorsatsingen til Tv-Norge (premiere våren 2013). Fra Riksscenen i Oslo skal Anne-Kath. Hærland ukentlig røske i det seltilfredse norske samfunnet.

Scene

"Meet me" urpremiere 25.mai på Den Nationale Scene. Teaterets ungdomssatsing. Stykket handler om 3 unge mennesker som lever på et asylmottak i Bergen. Vi følger dem gjennom et intens døgn fullt av raseri, frykt, men også vitalitet og pågangsmot. 

"Gu kor gøy" et musikalsk show av og med Bjarte Hjelmeland på Ole Bull Scene (premiere 17.januar). Etter å ha sittet 4 år i sjefsstolen på DNS, er Hjelmeland endelig tilbake der hvor han hører hjemme,-på scenen!

"Onkel Vanja" av Anton Tsjekov på Nationaltheateret (premiere 16.februar). Stykket handler om drømmen om å bli sett og elsket og blir regissert av Liv Ullmann. 

Film

"En som deg" premiere 1.februar. En norsk film om hva som skjer når han du møtte plutselig reiser og det eneste du vet er fornavnet hans. Espen Klouman Høiner (sist sett i "Reprise") spiller den mannlige hovedrollen.

"Hitchcock" premiere 15.februar. Et drama om forholdet mellom Alfred Hitchcock og hans kone, Alma (spilt av Helen Mirren). 

skraatak85

skraatak85

33, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv