januar 2014

KULTURMAGASINET "BARN I BYEN"

Jeg har besøkt teaterskolen på Cornerteateret og intervjuet et par ungdommer om kunsten: "å bygge en karakter". Du kan lese hele saken i den nyeste utgaven av "Barn i byen". Klikk her for å lese nettutgaven!

#blogg #teater #hverdag #inspirasjon #magasin #tips

BURSDAGSTANKER

I morgen fyller jeg nok et år. Utrolig. Den siste uken har jeg vært stresset over bursdagen. Hva skal jeg finne på? Ja, for man må vel gjøre noe? Jeg er ikke typen til å arrangere stor fest, invitere venner til åpent hus med hjemmelaget middag og god drikke. Jeg er heller ikke så gira på resturant besøk. I det hele tatt. Jeg liker ikke å feire. Spesielt ikke meg selv. Det får i så fall noen andre ta seg av (dette er ikke et hint).

Jeg fyller 29 år. Ganske mange år synes jeg. Men jeg føler meg slett ikke voksen. Riktignok har jeg flyttet hjemmefra, tatt en utdannelse og betaler egne regninger. Men etablert, med kjernefamilie og fast jobb er foreløpig fjernt. Bursdager presser frem ønsker selvsagt. Mitt største ønske er egen leilighet (med rett vegger, veranda og badekar). Men for å være realistisk og redusere skuffelsen har jeg endret og utvidet ønskelisten. Nå står det: en DVD, en kortroman, deksel til mobilen, post-it lapper, klær og kaffe. 

Det beste med bursdager er faktisk gratis boller og kaffe på Narvesen takket være en app på smarttelefonen. Også hilsner på Facebook, da. Uansett. På bursdagen min skal jeg utfordre meg selv og spise middag på restarant og avslutte med en kinofilm. Og hvem vet. Kanskje jeg bestiller meg et glass rødvin under middagen, og kjøper et beger med popcorn til filmen?

#blogg #hverdag #mat #film #bursdag #foto

INSTAGRAM ADDICTED

Vi deler øyeblikk. Selv bruker jeg bildetjenesten Instagram. Jeg logger meg inn, publiserer og inspireres av bilder. Savner du mine daglige blogginnlegg? Følg meg på Instagram. Dere blir kontinuerlig oppdatert. Men med filter og fin fasade, det rette lyset, den rette vinkelen og rette komposisjonen. En motvekt til gråbloggingen. Jeg tar ofte selfies og naturbilder blir episke. Tunge og kjedelige bokomslag blir innbydende. Hilsen Skraatak!

Vi sees på Instagram!

#foto #blogg #instagram #hverdag #tips #instagram

FESTLIGHETER

I helgen var jeg i en stor bursdagsfest på Smakverket, en fancy kafe i Bergen sentrum. 

Det var faktisk litt stas å stå på badet i mer enn 10 minutter. Jeg sminket meg og prøvde flere antrekk. 

Pynter på fasaden. Greit å teste det også.

På Smakverket ble jeg møtt av to sjarmerende dørvakter og skjønte snart at dette var en skikkelig fest og ikke noe tull. Videre ble jeg møtt av bursdagsbarnet, Karina, som serverte meg en velkomstdrikk. I lokalet var det mange fremmende folk. Først fikk jeg litt panikk, men etterhvert gikk det seg til. 

Etter noen timer var det klart for underholdnig. Karinas venner er stort sett musikere, hun selv inkludert. Første kvinne ut var Thea Lindthner Næss (ja hun fra The Voice). For en stemme! 

Svak belysning, men sånn er det på fest.

Bergen er en liten by, så utover kvelden kom det noen jeg kjente ramlende inn døren. Veldig kjekt å prate med noen hvor du kan hoppe over "hva heter du", "hva driver du med"...etc.

Jeg gikk ikke hjem før klokken 00.03, Da hadde jeg ikke mer å gi. Orket ikke å ta imot mer heller, for den saks skyld. Men det er min greie. Festen var topp den!

#blogg #foto #fest 

HAMMAM I BERGEN

Like før jul søkte jeg tilflukt og ro sammen med en venninne på et lokalt tyrkisk bad.

Hammam i Bergen tilbyr autentisk tyrkisk bad service i inspirerende omgivelser, sentralt i det historiske Bryggenområdet. Innkludert i prisen var dusj, solarium og steambad. I tillegg ubegrensede mengder av kjeks, kaffe/te, dadler. Legg merke til de vennlige studentprisene!

Vi hadde noen stille og rolige timer i badet som hadde 40 grader. Vi dusjet, ble skrubbet, drakk isvann, og slappet for det meste av ved badekulpen. Med andre ord: rekreasjon på høyt nivå. 

 

Det var lite folk og god plass til å bevege seg omkring. Her var det ikke noe svømmebasseng fullt av skrikende unger, men divaner og voksne, dannede mennesker. 

Sjekk det ut du også!

#helse #tips #massasje #bergen #bad #rekreasjon #venner

INNLEGG I BERGENSAVISEN

Ikke la deg lure av overskriften. Innlegget handler også om den idylliske bydelen Møhlenpris, eliten og hipstere...Trykk her for å lese mer!

#avis

OPPLØSNINGSTENDENSER

Forfatter Nina Lykkes debutroman "Oppløsningstendenser" handler om Liv. Hun befinner seg på nullpunktet. Liv har mistet Frogner-leiligheten. Nå bor hun i en liten kjeller på Sagene i Oslo. Fra sin luksuriøse tilværelse med kredittkort og restaurant-besøk, lever hun nå på 100 kroner dagen. Liv er ensom etter samlivsbrudd. I tillegg henger jobben i en tynn tråd. Hun går til psykolog for å få hjelp til å få orden på kaoset. Når hun treffer bekjente på gaten sliter hun med å konversere. Dette høres kanskje nitrist ut, men "Oppløsningstendenser" er full av (sort) humor. Liv er tøff. Hun finner alltid en utvei tross all motgang. Hun er rett og slett inspirerende!

Romanen er spennende og vittig. Lykke beskriver Livs fortvilelse med en mørk undertone som gir lesningen stor underholdningsverdi. Jeg kjenner meg godt igjen i Liv. Hennes svartsyn på livet, hennes oppgitthet og desperasjon etter trygghet, kjærlighet og mening med tilværelsen. Ikke minst hennes komplikasjoner i nære relasjoner og skilsmissebarn. Romanen skildrer på utsøkt vis et menneske i eksistensiell krise. Liv priser seg lykkelig med å fortelle seg selv at det kunne vært verre. Hun kunne faktisk vært død. 

Fjorårets beste leseropplevelse!

"Oppløsningstendenser" ble utgitt høsten 2013 på Oktober forlag og er allerede nominert til en rekke gjeve priser.

#litteratur #bok

skraatak85

skraatak85

31, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

hits