februar 2014

INNLEGG I DAGBLADET I DAG

HVA VIL DERE LESE OM?

Jeg setter stor pris på leserne mine. Selv om bloggen er et resultat av min egen trang til eksponering, er dere også viktig! Derfor vil jeg gjerne spørre: Hva vil dere lese om på bloggen min? Er det noe dere lurer på? Jeg stiller meg til deres disposisjon!

 

Bildet er fra oktober 2012, da jeg gjestet Litteratursymposiet i Odda.

#blogg #hverdag #inspirasjon #bilder

Å SØKE JOBB

Vi har allerede krysset av januar på kalenderen. Dagene blir lysere og lengre. Det er gode ting. Jeg er arbeidssøker. 

Å finne seg en jobb er ikke lett. Selv om man er åpen for alt er det mange om beinet. "Drømmejobben" er noe innenfor informasjon og kulturbransjen. Men jeg søker på det meste. Det viktigste er faktisk hyggelige kolleger, godt arbeidsmiljø og arbeidsoppgaver. Å daglig klikke seg inn på Finn og lese stillingsannonser er ikke lengre like gøy som den første uken.

Ofte kan utlysningsteksten være tiltrekkende og spennende. Men så skroller du nedover til alle kriteriene. Da mister annonsen litt av sjarmen. Jeg tenker positivt og søker selv om jobben kanskje ikke er skreddersydd for meg. Så begynner arbeidet med søknadsteksten. Formulere dine positive og sterke sider. Finpusse på CVen og forhåpentligvis få sendt søknaden før fristen går ut. Deretter må du nådeløst vente dager, - kanskje ukesvis på svar evt. ingen respons, som igjen betyr avslag. Sånn er det. 

Jeg venter fortsatt på å komme gjennom nåløyet til en invitasjon til et jobbintervju. Og selv det er ingen garanti for at jobben er din. Har du "hull i CVen" så sloss de ikke om deg. Det er i hvert fall sikkert. 

Arbeidsmarkedet er tøft. Både for de friske og de litt mindre friske. Men vi fortjener alle å få delta.

Inntil videre gjelder det bare å stå på, søke videre til det en vakker dag er min tur til "å gå på jobb".

#blogg #hverdag #jobb

INTERVJU

Årets første utgave av kulturmagasinet Frekvens ble lansert på Bergen Offentlige bibliotek denne uken. Her blir jeg intervjuet om psykiske lidelser og blogging.

Frekvens ønsker å gi unge (13-25) en plass i det offentlige rom. Gjennom Frekvens får de en anledning til å påvirke Bergens kulturliv. Frekvens er utgitt med 4 nummer i året siden 2011.

Trykk her for å lese intervjuet på nett!

#blogg #avis #tips

SKRIVEKURS

Hvordan få personlighet, egenart, mer særpreg og mer av seg selv i skrivingen? Fem kursdeltakere skal gjennom skriveøvelser og nærlesning av andres tekster. I tillegg til skriving skal vi være utendørs for å observere byen og samtale om skriving. Kurset ledes av forfatter Erik Simonsen.

Bare glem teksten og sannheten. Vær i arbeidet, så skal du se at det hjelper... (Erik Simonsen).

Første kursdag var det labert oppmøte,- kun meg. Også kursholder, da. Til gjengjeld fikk jeg en eksklusiv skriveveiledning. Vi så på tekstene mine, diskuterte litteratur, drakk kaffe og spiste sjokoladekjeks. "Ikke tenk på at du skriver.Tenk på selve greien du skriver om", tipset Erik. Jeg gleder meg til å fortsette neste søndag og forhåpentligvis møte flere kursdeltagere!

skraatak85

skraatak85

29, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

hits