hits

april 2013

NY TV-SERIE FRA BERGEN

Ina Lerner Grevstad er en kommende stjerneregissør fra Bergen. Hun har allerede produsert et par kortfilmer og deltok i år på  prestisjetunge Berlinale Talent Campus. Nå er hun i gang med sin første TV-serie. "Ingen retur" kan fort bli hennes gjennombrudd. Serien har musikk fra lokale helter som Razika og Casiokids og får premiere våren 2014. For nærmere informasjon om når og hvor kan du følge "Ingen retur" på Facebook!

Synopsis: Den kreative karrierekvinnen Sofie`s (Kristine Nordby Simonsen) liv blir snudd opp ned når hun blir gravid. Hun klamrer seg til livet hun alltid har levd; Jobb, venner, fest! Utfordringene står i kø når hun skal gå fra bytryne til husmor. Før eller senere blir hun kanskje voksen...

Den fristende teaseren lover spreke bilder med livlige karakterer og mye humor. Bare å glede seg!

MANDAGS MORGEN

Havregrøt og kaffe

Regn og grått skydekkeMotivasjon: Seriestart på den danske krimserien "Dicte", kl 21.40 på TV 2.

DANIEL WELLINGTON

Etter å ha siklet etter denne klokken i flere uker er den endelig min! Jeg pleier ikke å falle for trender, men denne klokken måtte jeg bare ha. Litt snobbete, men jeg tror jeg og Wellington kommer til å holde sammen for livet. Den er for øvrig ikke sponset, men kjøpt og betalt av mine egne sparepenger. UT AV SKAMMEN

I år feirer ROS (rådgiving om spiseforstyrrelser) 30 år og gir ut en jubileumsutgave av ROSinfo. Bladet blir tilsendt alle medlemmer, men kan også bestilles på nett. Jeg har bidratt som en av "brukerstemmene".SØNDAGSSKOLE MED ARE KALVØ

Det var (ikke overraskende) stappfullt på Litteraturhuset i dag. Med Are Kalvø fikk publikum servert vitser i særklasse, oppskriften på en ny grunnlov og allsang. I tillegg hadde han et par avsløringer på lur: "Siden jeg skriver bøker på nynorsk tror folk at det er skjønnlitteratur, men det er bare tull". Kalvø kunne også fortelle (etter mye research) at grilling og oppussing er det fok flest er opptatt av.  

Her er en liten videosnutt til alle dere som ikke fikk oppleve den beste søndagsskolen så langt: 

SISTE DAG I PRAKSIS

Nå sitter jeg og trøstespiser en skål med yoghurt, nøtter og musli etter min siste dag i praksis på Litteraturhuset. Fem uker i litteraturens hus er over for denne gang. Nå venter forelesninger og eksamen. Hurra...Praksisperioden har vært lærerrik, spennende og utrolig gøy! Nå er jeg enda bedre på multitasking, informasjonsarbeid, planlegging og forskjellige typer teksting. Typisk at det er slutt nå når jeg endelig begynnner å føle meg som hjemme...Arrangementene og de hyggelige folkene som jobber der er det jeg vil huske best. 

Men allerede på søndag er det søndagsskole med en av Norges morsomste menn, Are Kalvø. Da skal jeg tilbake, som publikummer!

SUNNSPIRASJON

Jeg leste med stor begeistring kronikken på NRK ytring om thininspiration. Blogger og blader flommer over av syltynne kvinner som uttrykker spiseforstyrrelser som et mål. Som spiseforstyrret selv kan jeg bekrefte at spisefortyrrelser er ingenting å oppnå! Sykdommen tar over livet ditt og i verste fall tar den liv. 

Det er med stort sinne og frustrasjon jeg leser mange toppbloggere som legger ut bilder av magre kropper, detaljerte treningsprogram og måltider bestående av litt brokkoli og kylling. Selv om jeg vet at det er vrangbilder, så gjør slike innlegg inntrykk. 

I innlegget på NRK ytring oppfordrer forfatteren til sunnspirasjon. Dette heier jeg på! For vi trenger å lære oss hva som er sunt, kanskje vi har glemt det i all denne dyrkelsen av det super-sunne?

Jeg blogger innimellom om min spiseforstyrrelse, men jeg vil samtidig presisere at den skal bekjempes. Det er det sunne og balanserte jeg sikter mot. Og en dag kommer jeg dit. Jeg håper vi kan komme dit sammen.

EN GOD START PÅ DAGEN HOS COLONIALEN

Her er dagens Frokostmelding fra Colonialen kafe og brasserie på Litteraturhuset; Jeg valgte et vindusbord i det stilfulle lokalet.

 

 

Så krysset jeg av på menyskjemaet, og komponerte min egen frokost. Ganske stilig. Det var mye fristende å velge mellom, og med noen anbefalinger fra kjøkkensjefen var bestillingen klar. 

 Mens jeg ventet kom en hyggelig servitør bort med kaffe og dagens aviser. Luksus! Frokosten var et estetisk syn, og smaksmessig....!!

 Bringebærjuicen fra Sognefjorden smakte frisk sommer og den mørke kaffen var akkurat passe sterk til å få hjernen min i gang! Eggene hadde en perfekt konsistens. Det ristede brødet kommer fra eget bakeri på Kranen i Solheimsviken og knaser i godt i munnen. Bondesmøret er fra Frankrike. Kyllingen var akkurat passe søt og smakte godt sammen med cottage cheese.

 

 

Stort pluss til Colonialen som tilbyr gourmet kominert med lokale og sunne råvarer! På Colonialen føler du deg som hjemme,samtidig som du blir tatt hånd om. Du får rett og  slett lyst til å komme igjen! Både for frokosten og for den hyggelig betjeningen.

 

 

Jeg forlot Colonialen mett og klar for dagens utfordringer.

Colonialen på Litteraturhuset serverer frokost hver ukedag mellom kl 07.00-11.00. 

Anbefales på det varmeste!

ENDELIG GRÅTT IGJEN

I dag slo regnet tilbake i Bergen etter en lang periode med solskinn. For min del er det helt ok. Jeg har savnet det grå skydekket og de kraftige regndråpene mot vinduet mitt.

Heldigvis er det varmt og godt under skraataket. Søndagen skal brukes til å se filmer, høre på radio, lese litt og ellers ta det helt rolig. Vil gjerne tipse dere om en god kronikk fra NRK ytring. Forfatteren gir velfortjent kritikk til forsiden av denne månedens utgave av magasinet Costume. 

LULU OG LEON KOMMER

Neste fredag begynner en ny dansk krimserie på NRK! Vi skal bli kjent med "Lulu og Leon" som er kjærester og har to barn sammen. Lulu driver sin egen frisørsalong mens Leon har opparbeidet seg et kriminelt rulleblad. I første episode gifter de seg, men bryllupet blir alt annet enn planlagt... 

Her er en trailer jeg fant på YouTube:

Jeg gleder meg!

SVAR OM ANTIDEPRESSIVA

Etter innlegget "min antidepressive morgenstund" har jeg fått spørsmål i kommentarfeltet, men også via mail. Det er hyggelig at innleggene mine vekker reaksjoner og nysgjerrighet. Derfor litt mer om antidepressiva og angst/depresjon:


Det er fortsatt et stort tabu. Det er nettopp derfor jeg skriver åpent om det på bloggen. Ja til mer åpenhet! Jeg orker ikke å bruke piller i ensomhet.


Jeg var lenge kritisk til piller, og brukte lang tid på å finne rette sorten og riktig dose. Hvorfor jeg velger å ta dem? Alternativet er verre. For meg står valget mellom piller og å ha det nokså vondt.  Jeg tar dem ikke for å bli "lykkelig". Jeg tar dem for å dempe smerte. Skal jeg bli lykkelig,  -...litt lykkelig,.... ser jeg på tv-serien "Lykke".  Sånn er det bare.


For meg er pillene en midlertidig løsning. En slags krykke eller støttehjul, om du vil, mens jeg prøver å få det mindre vondt. For jeg vil og kan klare meg uten. Men akkurat nå i min situasjon er det best slik. Det er vanskelig å forklare mer detaljert om smerte, uten å bli for privat. Hva pillene gjør for meg er nødvendig. I hvert fall for en stund.  


Håper dette var litt oppklarende. Hvis ikke er det bare å spørre videre...

SLUTT PÅ LYKKE

I helgen tok jeg farvel med Lykke Leth og Anders Assing i tv-serien "Lykke". Siste episode var nydelig, full av dramatikk, forviklinger og sort humor. Nå hører jeg tittelmelodien "Out of it" konstant som plaster på såret. Jeg savner Lykke og Anders allerede, men jeg sikker på at de sitter sammen på en altan og irriterer hverandre grønn. Og om jeg virkelig skal fantasere, så har de fått en liten rakkerunge som er bipolar.  FAVORITTPLASSEN UNDER SKRAATAKET

Skrivebordet er mitt hang-out-sted. Her sitter jeg flere timer daglig. Alltid pålogget. Nye oppdateringer på sosiale medier, blogger, nettaviser, videoer og sladder i ubegrensede mengder. Det er alltid noe å spore! En gang sviktet Internett og jeg opplevde mine verste fem minutter ever. Nå har jeg skaffet meg et super-bredbånd og føler meg tryggere enn noensinne!

Ofte skriver jeg blogginnlegg eller studierelevante tekster, mens andre ganger bare sitter jeg tafatt og glaner ut av vinduet på måkene. Når jeg blir sliten, er det heldigvis ikke langt bort til sofaen. Der synker jeg ned mellom putene og lader opp med en kaffekopp. Er jeg ekstra heldig klarer jeg å få sovet litt. Men så er det tilbake til skrivebordet igjen. Jeg blir aldri lei.

FAGSEMINAR OM SPISEFORSTYRRELSER OG TRENING

Jeg kom akkurat over et seminar om trening og spiseforstyrrelser i regi av ROS (rådgivining om spiseforstyrrelser) og Haukeland sykehus. Seminaret holdes fredag 19.april kl 12.00-14.30 og er gratis. Alle kan delta, men det kreves påmelding. Send en e-post til admin@nettros.no innen 12. april om du ønsker å delta.

På nettsidene til ROS kan dere også bestille informasjonsmateriell, helt gratis.

MIN ANTIDEPRESSIVE MORGENSTUND

Et avsnitt i serien: "Jeg, en gråblogger"

Jeg står opp kl 08.00 etter et par timer med dårlig søvn, men det går greit. Har blitt godt vant med det. Jeg sjangler mot kjøkkenet for å lage meg frokost. Som forrett tar jeg min daglige dose Cipralex. Det smaker som vanlig ingenting, men jeg tror det hjelper. Eller la meg sin det sånn; jeg tror ikke dagen(e) mine hadde vært noe særlig mer all right uten.

Hovedretten er knekkebrød, fordi jeg tror det er sunnere enn brødskiver. Dessuten bråker det når du tygger og det liker jeg. Til dessert knasker jeg Paracet. Neida bare tuller! Jeg unngår alt som er reseptfritt.

Jeg kjøper selvsagt billigvarianten av Cipralex som heter Escitalopram Actavis.

Mens jeg setter på kaffen mister jeg vannflasken i gulvet. Ettersom gulvet mitt er skjevt, renner vannet nedover og bløtlegger hele stuen og jeg blir litt oppgitt. Men, igjen, dette er helt vanlig prosedyre.

Etter et par minutter (les: antidepressiva begynner å virke) skjerper jeg meg og tørker opp. Så blir jeg litt sliten. Tanken «skal jeg bare gå og legge meg igjen?» dukker opp, men jeg er selvsagt sterk og velger å face nok en grå dag! #YOLO

GOD MORGEN SOLSTRÅLER!!!

Hei mine søte lesere! Sorry altså, at jeg ikke har fått blogget før, men det er så travelt! Hvor forsvinner dagene???

I natt har jeg sovet kjempegodt og jeg våknet med masse energi! Jeg har faktisk akkurat kommet hjem fra morgenkardio på treningsenteret. Det er superviktig å forberede seg på bikinikroppen. Snart kommer sommeren og da gjelder det å se bra ut! 30 minutter på tredemøllen før frokost gjør underverker. Belive me. Svetten silte og jeg løp fortere enn aldri før.

Nå har jeg laget en sunn smoothie (fant oppskriften på bloggen til Fotballfrue). Jeg elsker lange morgenstunder med tente lys, lavkarbo-frokost og et par episoder av Gossip Girls<3<3<3 

Senere i uken skal jeg en tur innom kjøpesenteret for å kikke litt på den nye kolleksjonen til Tone Damli. Den er så lekker!!! Jeg er så fan av den damen! Etterpå blir det nok et koselig cafebesøk på Waynes Coffee med noen herlige venninner. Vi skal oppdatere hverandre på siste nytt etter påske. Blir nok mye prat om gutter, shopping og Paradise Hotel...

Dagens outfit? Dere får bare lete frem nærmeste reklame på bloggen.

Ha en superkoselig dag!

Vi blogges! 

skraatak85

skraatak85

33, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv