april 2014

REALITY CHECK

I går tok ensomheten meg. Jeg var forberedt, men likevel. Stedet er lite og ekstremt rolig. Og alt rundt meg er fremmed. Internettet er dårlig og på stranden er det gult flagg på grunn av sterke undervannsstrømmer. Dette er ting som hører med, men som gjør det ekstra utfordrende å være alene. Det er om å gjøre å vende oppmerksomheten vekk fra at alt ikke er topp. Det nytter ikke å tenke.

Hver dag starter bra med frokostbuffet på hotellet. Fersk appelsinjuice, kaffe, egg, toast, frukt og yoghurt. Det er mest familier og par her. Men jeg begynner å bli vant til det. Kommentarer får jeg. Riktignok mest hyggelige, som for eksempel den fra et dansk kjærestepar : "Helt alene? Jøss. Du er tøff" Eller "Awesome", som en nittenåring fra New York sa.

Det er lettere å ta initiativ hvis jeg setter meg små konkrete mål, som å ta bussen til en annen strand. Eller somi dag, da jeg kom jeg meg på en båttur. Jeg fikk sosialisert, snorklet og sett hvaler. Foreløpig reisens høydepunkt.Det blir mye lesing og skriving. Jeg kan opplyse om at jeg etter innspill, har lagt Knausgård på vent. Det ble for krevende å lese kapittel på kapittel om grining, død og vasking. Nå blar jeg ukritisk i noen danske blader jeg fant i lobbyen. 

Jeg prøver for øvrig å hengi meg til friheten av å være totalt uvitende om hva som opptar Fotballfrue, hva Dagbladet sladrer om og hva som er siste nytt om bybane-traseen.

Uansett. Jeg overlever. "What doesn`t kill you makes you stronger", og alt det der...

#blogg #ferie #foto #reise 

JEG HAR SJEKKET INN PÅ PARADISE HOTEL

OMG. Det var det første jeg tenkte da jeg så dette. Men slapp av, dette er ikke hva det ser ut som. Eller, det er strengt tatt så idyllisk, men uten tv-kameraer, kyniske gjester og skittent spill. 

Selv en gråblogger trenger litt egenpleie med velvære, soling, avslapning, bølgebrus og hotellfrokost. Helt uten sponsorer (pappa er ikke inkludert) har jeg dratt til Kanariøyene. Jeg fikk akutt behov for å komme meg vekk. Se andre gater, hente ny inspirasjon, sitte på balkong med garantert oppholdsvær. Drikke parasolldrinker ved bassengkanten. Dere skjønner. Slappe av er hovedprosjektet. 

Her har jeg 25 grader i luften, saltvannsbasseng, palmer, velutstyrt leilighet, balkong med havutsikt, badekar, rette vegger, fersk frukt og grønnsaker, gratis Internett...ect 

For å ikke bli bli helt neddopet og blasert (eller kjede meg ihjel) har jeg bestemt meg for å skrive om opplevelsen. Teksten på bildet under (Morgenbladet) oppsummerer opplegget.En annen krevende plan jeg har, er å lese ferdig Knausgårds første bind  av "Min kamp". I det hele tatt. Det kommer til å bli travelt. 

#blogg #helse #yolo #ferie #syden #reise

TULIPANER AND THE REST OF IT

Jeg har aldri vært noe særlig opptatt av blomster. Jeg synes det er overdrevent, dyrt og hører hjemme utendørs. Men når jeg en sjelden gang får en bukett i gave må jeg innrømme at det er hyggelig. Når jeg setter blomster på stuebordet, så ser jeg hvor mye de gjør av seg. Plutselig har min primitive hybel blitt forvandlet til et herskapelig hjem. Blomster symboliserer overskudd, selskapeligheter og fornem stemning. Ikke akkurat min stil, men det er fint med forandringer, om enn kortvarig. For blomsteridyllen varer bare noen dager. Så visner blomstene. De dør. Og du blir påminnet om at ingenting, ikke engang den mest blomsterdekorerte herskapsbolig varer evig. Den har sin tid, før den forfaller og går til grunne den også. Slik vi alle skal.

Teksten er publisert i tidsskriftet Kraftverk nr. 48

#interiør #helse #blogg #foto 

LYKKELIG TIL DOVRE FALLER

I går satt jeg i panelet i lykkedebatten på Logen bar i regi av Studentersamfunnet og Festspillene i Bergen. Eventen var en del av "Vibber", en forsmak på Festspillene, kun for studenter. Sammen med to forskere (Joar Vittersø og Karl Ove Aarbu) diskuterte vi begrepet "lykke" og om lykke i Norge

Jeg har ikke forsket, men jeg stilte med rik personlig erfaring med både lykke og ulykke. Kontrasten er jævlig viktig.

Å sitte i et debattpanel kan høres skummelt ut: stå foran et publikum som retter blikkene sine mot deg, i påvente av at du skal si noe smart. Right. Jeg pustet med magen og tenkte "herregud, jeg skal da ikke prestere noe for disse folka". Min greie er jo å senke kravene. Ikke prøve å være så vellykket og sånn. Fuck det. Og om jeg nå dummer meg ut, sier noe teit, så er det vel ikke noe farlig...

Uansett. Innledningen min gikk fint (besvimte ikke). Gode spørsmål fra møteleder og salen bidro til en konstruktiv og spennende debatt. Oppsummert kan jeg si at lykke er relativt. Det er ingenting å jage etter. Lykken må heller jage etter deg. Klisje, I know. Men middels tilfreds er mer enn bra nok. 

#blogg #hverdag #debatt #foto #lykke

skraatak85

skraatak85

29, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

hits