mai 2014

DET SISTE BLOGGINNLEGGET

Både her på skraatak85 og på min første blogg ungkul har det vært tre spennende år. Men nå er det slutt. Vemodig, men samtidig fint. 

Det har vært krevende å blogge om personlige erfaringer, motta kommentarer av alle slag og leve opp til forventningen om å levere.   

Jeg har prøvd å utvikle min egen stil blant alt det rosenrøde, og toppbloggerne som mottar tusenvis av kroner for å blogge om betakaroten og restylane. 

Uansett. Jeg vil rette en stor takk til mine lesere, for kommentarer og støtte. Bloggen blir ikke slettet, så dere kan når som helst stikke innom arkivet. 

Jeg kommer til å fortsette å skrive, men da på andre plattformer. 

 

Avslutter her med en selfie.

Vi snakkes!

#blogg #hverdag #foto #selfie

FESTSPILLFORESTILLING OM DEPRESJON OG DISNEY

21. mai braker det løs med årets Festspill i Bergen. Hundrevis av arrangementer spredt utover byen. Ute og inne. Min sterkeste anbefaling er den danske teaterforestillingen "All My Dreams Come True", som tar et oppgjør med Disney og normalitetstyranniet.

Regissør og dramatiker Christian Lollike forteller i et intervju: "Når du ser et stjerneskudd" synger Timmy Gresshoppe i Disneys klassiske juleshow. I dag er ikke det fromme ønsket forbeholdt julen. Hver dag inhalerer barn Disney-show, mens voksne fylder seg med stadig mer anti-depressiva. Vi lever i en kultur med lavt selvverd, angst og usikkerhet, og tross vår høyt skattede frihet, forsøker vi likevel å ligne hverandre i størst mulig grad. Vi gir ikke plass til eventyr, til de eller dem som faller utenfor det «normale».

Hovedpersonene i "All My Dreams Come True" er deprimerte. De er lei hverdag, terapi, havregrøt og stereotype kroppsidealer. I forsøk på å endre sine liv, bestemmer de seg for å lage sitt eget  Disney drama. På scenen medvirker det flere som har det til felles at de skiller seg ut fra "normalen". De er handikappede, kortvokste og overvektige. Hva skjer når de trer inn i Disneys univers? Vil de bli lykkelige?

Forestillingen er kategorisert i Festspillprogrammet under fanen "forstyrrelser" med undertittel Fandenivoldsk og utforskende. Spilles på Den Nationale Scene 27. - 29. mai kl 19.30.

SUB - EN ARENA HVOR VI MØTES RUNDT SPØRSMÅLSTEGNET

Jeg har blitt kjent med en kul fyr som heter Andreas Gravdal, en ekte ildsjel, hjerne bak konseptet (SUB) og forfatter av boken "En utrolig bra bok for unge folk". Sub består av litt forlag, litt foredragskonsept og tankesmie. SUB finner du i et stilfullt kontor på Nøstet, hvor Andreas inviterer til møter, samtaler og skriveverksteder over en lav terskel. Andreas serverer god og sterk kaffe. Han er god til å lytte og gir inspirende svar og innspill. Sammen med en gjeng andre idealister arrangerer Andreas, klubb: Sub en gang i måneden. Kvelden er satt av til samtale om det vi ikke prater om. Arrangjørene kaller det gjerne houseparty for hjernen. Poenget er ikke nødvendigvis å finne svarene, men å stille spørsmål og diskutere. Neste klubb: Sub går av stabelen medio mai med temaet: "møte med veggen".  Samtalen vil dreie seg om både de som er i arbeidslivet og blir utbrent, og de som står på utsiden og prøver å komme inn på arbeidsmarkedet.

#blogg #hverdag #foto #inspirasjon 

skraatak85

skraatak85

30, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

hits