juli 2013

EN GOD START PÅ DAGEN

Etter en lang og varm dusj var jeg klar for frokostbuffe. Der fant jeg alt jeg kunne ønske meg. Yoghurt, musli, frukt, egg, skinke, ost, kaffe, brød, juice..etc. I tillegg var det et rikt utvalg av dagens aviser. Det var en estetisk opplevelse!

Nå er jeg mett, våken og klar for å oppleve Oslo!    

HEI FRA RICA HOLBERG HOTEL!

Jeg har akkurat ankommet hovedstaden, nærmere bestemt Holbergs plass. Nå er jeg klar for et døgn med luksus og avslappning! Her er rette vegger, stor seng, rent sengetøy, bad, skrivebord, flatskjerm, trådløst nett, og Oslo rett utenfor døren.

Jeg gleder meg allerede til morgendagens frokostbuffe. I følge Fotballfrue (og alle andre rosabloggere) er visst hotellfrokost noe av det beste som finnes. På nettsiden til hotellet står det at frokosten er komponert i samarbeid med Olympiatoppen. Så regner med å få en rimelig god start på morgendagen i Oslo!

Men først litt kvalitetstid med flatskjermen og "skjønnhetssøvn".

ORANGE IS THE NEW BLACK

Jeg har begynt å se på den nye Netflix-serien "Orange is the new black". Den handler om Piper Chapman (Taylor Schilling) som må sone i et kvinnefengsel for en forbrytelse hun gjorde i ungdsomstiden. Chapman strever med å inrette seg, men etterhvert finner hun sin måte å overleve på blandt andre kriminelle. Serien er spennende, men også ganske morsom og frekk!

Serien har sterke karakterer og gir et godt innblikk i hvordan det er på innsiden av et fengsel. 

Skaperne bak serien er allerede i gang med planleggingen av sesong 2! 

TIMEOUT

Endelig kom sommeren til Bergen! Jeg har benyttet anledningen til å vise mine hvite legger i parken og fordøye alle tilbakemeldinger på mine to innlegg i Bergens Tidende og Dagbladet. Det har vært godt å koble av med en venninne på grønt gress og snakke om helt andre ting.

Selvsagt har også besøk favorittplassen min. En svømmetur kurerer alt! Nordnes Sjøbad er Kreta light.

Jeg har vært på Fløien med familie fra Østlandet. Vi gikk inn til Skomakerdiket og spiste nisten vår akkurat som hvilken som helst familie. Noen ganger er det greit å gli inn i mengden.

TAKK FOR ALLE KOMMENTARENE TIL MITT INNLEGG OM NAV

Både på bloggen, påTwitter, og på Facebook og aller mest i kommentarfeltet i Dagbladet.

480 kommentarer har rent inn. Noen konstruktive, andre mindre konstruktive...Det som er sikkert er at innlegget engasjerer mange. Jeg har lest alle. Det er fint å bli lest og få tilbakemeldinger når man deler en så personlig historie. Det er klart det er tøft å lese de kommentatorene som utfordrer mest.

Jeg skriver fordi jeg ønsker det skal bli lettere for meg selv, og for alle andre å snakke om vanskelige ting (i offentligheten). De mest aggressive kommentarene bidrar ikke etter mitt syn til det offentlige ordskiftet.

Jeg kan naturligvis ikke legge ut hele min egen sak offentlig. Så jeg innser at mitt personlige eksempel har begrenset verdi som grunnlag for diskusjon. Gjennomgang av kommentarfeltet tyder på at de som er kritiske til min tekst, generelt synes å ha mindre kunnskap om, og erfaring med, psykiske lidelser. Jeg vil hevde at å dømme i enkeltsaker krever både full oversikt over gjeldende sak og generell kunnskap om psykiske lidelser.

Jeg innser at NAV-diskusjonen helst må føres på et generelt plan. Når så mange mennesker strever med deltakelse i arbeidslivet, ligger vel feilene både hos arbeidssøkende enkeltmenneskene og i arbeidslivet. Begge parter må gjøre så godt de kan og tilpasse seg den andre. Bedre samarbeid mellom partene oppnår vi blant annet gjennom en offentlig diskusjon. Så igjen; takk for deltakelsen.SYK OG SAMTIDIG STERK (AVISINNLEGG)

I dag har jeg et innlegg på debattsidene i Bergens Tidende. Her kan du lese det på nett!ET MØTE MED NAV (AVISINNLEGG)

EG GÅR OG LEGGE MEG

God natt!

SMÅ GLEDER

Du har kanskje lest innlegget om angsten? Vel, her er et innlegg om hvordan jeg takler den.

Det hjelper alltid å komme seg ut. Nå om sommeren er favorittstedet Nordnes sjøbad. Der kan jeg svømme i utendørs saltvannsbasseng med panoramautsikt til fjorden. Følelsen etterpå er ubeskrivelig. 


Seriefavorittene mine på tv har tatt ferie, men biblioteket har mange godbiter til utlån! Jeg kan særlig anbefale de danske tv-seriene: "Den som dreper" og "Broen". De er spennende og underholdende! En sikker vinner er uansett humorserien: "Hotel i særklasse".

Ellers er kinoen alltid åpen!

På sengen leser jeg "Raushetens tid" av Kathrine Aspaas, som er inspirerende og spennende. Hun skriver ærlig og klokt om åpenhetens kunst.Jeg koser meg også med radioprogrammet "Sommer i p2". I morgen er det forfatter Kjersi Annesdatter Skomsvold som gjester programmet. Tror det blir relativt bra.

ET ROP FRA DEN ANDRE SIDEN

Faen ta angsten. Den står i veien og sperrer for alt det jeg ønsker og lengter etter. Selv om jeg stenger døren, så borer angsten seg gjennom og binder seg fast i meg. Jeg er fengslet og forlatt i en et stort svart hull. Jeg roper om hjelp hver dag, men hvem vil se inn i mitt mørke? Tårene mine presser seg frem og jeg griner meg til smertefull hodepine. Det verste er at jeg ikke klarer å forklare noe som helst. Jeg aner ikke hva jeg skal si til folk. Jeg vet ikke hvordan jeg skal oppføre meg lenger. Jeg skjønner ikke meg selv engang.

Bildet er tatt på en kunstutstiling i Bergen 2012

Det eneste jeg kjenner er smerten i hele kroppen som banker og vil ut. Samtidig er alt så skummelt. Lyder fra byen, mennesker, samtaler, arbeid og familier. Jeg tør ikke å møte det. Jeg unngår å møte det. Jeg lengter etter å møte det. Heldigvis er det en ting jeg ikke er redd for og det er tastaturet mitt. Angsten fordriver gjennom fingrene mine og ut som svarte hylende bokstaver på det hvite papiret.

SNAPSHOTS FRA INSTAGRAM

1. Felleslunsj hos Bergen Assembly 2. Blomsten Jasmin 3. Skulpturen Grinegutten 4. Lille Lungegårdsvannet 5. En kopp nespresso 6. Duene i byparken 

Et lite utrag fra mine bilder på #Instagram den siste uken. Følg meg gjerne på @skraatak

Er du på Instagram?

ER DU EN "HATER"?

Jeg har skrevet et debattinnlegg om det skumle kommentarfeltet. Innlegget kan lese på bt.no

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

hits