august 2013

BESTE VALGKAMPSENDINGEN

TV-skjermen florerer av valgkampsendinger, men den beste ble sendt i går på NRK 1. Trygdekontoret Valgkamp Spessial er morsomt, passe analytisk, avslappet og sist, men ikke minst bra tv. Her får du den velgerveiledningen du trenger og fortjener.

Trykk her for å se Trygdekontoret Valgkamp Spessial!Godt valg!

FRIHET

Telefonen er utladet

Signalet er dødt

Hodet er tomt

Veien er endeløs

Tiden står stille

Kroppen letter

Opp fra bakken

Til drivende skyer

Svever blant regndråper og solskinn

Fri

Bare sjelen

Alene

STELLA PÅ STELL!

Denne uken ankom septemberutgaven av Stellamagasinet i posten, med selveste kulturministeren som coverdame! 

I tillegg til portrettintervju med Hadia Tajik får vi intervjuer med spennende og tøffe damer som skuespiller Lise Fjeldstad, skuespiller og artist Rebekka Karijord, student og forfatter Ingvild Tennfjord, grunder Eliza Krantz, komiker Sigrid Bonde Tusvik...etc.

Jeg digger at Stellamagasinet setter søkelys på uavhengige kvinner, kjente og litt mindre kjente, med sterke meninger. Å lese om dem er inspirerende og lærerikt!

Jeg er også fan av alle artiklene som handler om selvutvikling kontra "hvordan få den perfekte kroppen" som kvinneblader ellers skriver om. Selvsagt har også Stella artikler med matoppskrifter, motetrender og treningsøvelser, men de er skrevet på en sunn og balansert måte. Om du er kulturinteressert finner du mange gode tips til filmer, bøker, musikk, teater og nettsteder.

Tidligere leste jeg blader som Shape Up, Elle og Henne, til utmattelse. Jeg følte at bladene stilte for høye krav til mote, utseende, trening, reise, jobb og relasjoner. Intervjuobjektene var ofte jålete kjendiser. Det ble fjernt fra min virkelighet og dessuten kjedelig! Mens Stella gir meg motivasjon og selvsikkerhet. Her opplever jeg journalistikk som vil meg vel, som heier istedet for å kjefte/mase. Jeg leser om kvinner med meninger ved siden av kjendisstatus og suksess.Og noen har også utseende med seg. Sånn er det bare.

Og Stella er uten glossy cover. Bra!

JEG, EN SOME-NERD

Jeg er en some (sosiale medier) nerd. Det betyr at jeg stadig utbryter: "jeg må bare sjekke...", "Det har jeg lest på Twitter/Facebook..." og slenger ut sitater fra Twitter og diverse blogginnlegg. Jeg får abstinenser når jeg ikke har nettilgang eller når det er lenge siden jeg har oppdatert meg på sosiale medier.

I tillegg til bloggen er jeg aktiv på Twitter, Facebook, Instagram, YouTube og har så vidt rukket å begi meg i kast med ferske Vine. Ulempen og fordelen med sosiale medier er at de blir stadig oppdatert. Det gjør at du må følge med døgnet rundt om du skal henge med i strømmen av oppdateringer. Frykten for å gå glipp av noe, er alltid tilstede.

Å logge på Twitter er det første og siste jeg gjør hver dag. Det er ikke alltid jeg har noe å melde, men det er alltid noe å spore. Jeg har alltid en blogginnlegg i tankene og det hender ofte at jeg blogger om sosiale medier. Noen ganger blir det så meta at jeg forvirrer meg selv...

Det er delekulturen jeg liker med sosiale medier. Alle de kreative måtene jeg kan bidra på som, bilder, video, poesi, sleispark og ironi. En årsak er at sosiale medier alltid er tilgjengelig, det er gratis og det er ingen sensur. Ikke minst når jeg frem til mange. Men det er en bakside også.

Jeg er samtidig møkklei av presset om å dele alt jeg gjør. Ikke minst at det du deler bør være prestasjoner, som en treningsøkt, en deltakelse på en debatt, et kulturarrangement eller et besøk på en fancy restaurant. Stress. Her på skraatak deler jeg heller det som hverdagen består av;  flaue og grå øyeblikk.

Mulig dette bare var forvirrende, men vi some-nerder er i grunnen en smule forvirret selv.

HEFT!G!

HEFT!G! er Norges nye filmmagasin på nett, og ble lansert 1. august i år. Her vil du finne nyheter, anmeldelser, artikler og intervjuer mm.


Redaktør er selveste Hans-Erik Dyvik Husby (Hank von Helvete), og jeg er en av de heldige skribentene. Den nyeste anmeldelsen jeg har skrevet er av den norske filmen "Jeg er din". Les anmeldelsen HER!

JEG HAR KOMMENTERT KRONIKKEN FRA ARBEIDSMINISTEREN

JEG HAR UTFORDRET ARBEIDSMINISTEREN!

Jeg har vært så heldig og fått muligheten til å utfordre arbeidsminister Anniken Huitfeldt om arbeidspolitikk i Bergens Tidende. I dag lanserer BT nye Valg13-spalten: "Utfordringen", hvor konseptet er at en vanlig person skal utfordre en politiker på et spesielt tema.

I dagens avis kan du lese mine spørsmål til Huitfeldt samt hennes svar.FEILPLASSERT REKLAME

Å ha blogg på blogg.no er gratis. Til gjengjeld må dere kjære lesere og jeg daglig holde ut med reklame. Mange av reklameannonsene som dukker opp på bloggen min er useriøse, destruktive og kapitalistiske.

Bloggen min har ingen sponsorer. Den drives kun for deres skyld (også litt for min, da). Men tror du at alle disse reklamene gjør at jeg mottar et eneste prøveprodukt? Nei!

De siste par ukene har dere lest om hold-in truser, selvbruningskrem, interiør fra dr.Lykke, nettbutikken "bli vakker" etc. Ingenting som samsvarer med bloggens innhold. Når kommer reklameannonsene som passer min blogg bedre: bandasjer? kinobilletter? antidepressiva? solbriller? avisabonnement? kaffe? Og andre ting jeg trenger for å overleve.

Jeg håper at reklameleverandørene som står bak min blogg kan ta kontakt, slik at vi kan bli enige om et fornuftig samarbeid. For det er først når produktene det reklameres for legges adskillig nærmere min smak, det kan bli snakk om positiv omtale av produktene i mine blogginnlegg.Til mine lesere: Jeg er takknemlig for at dere følger bloggen tross all den feilplasserte reklamen! 

TIPS TIL DEN MATLEIE

Jeg er matlei. Spiser ofte det samme til frokost, lunsj, middag og kvelds. Gammel vane vond å vende! Men nå skal jeg snu trenden og teste de nye kominasjonene. Regler har jeg også laget. Det skal være billig, sunt, godt og enkelt. Mulig? Absolutt! Bare fantasien setter grenser bla bla bla...

Først ut er dagens viktigste måltid, frokost. Veldig mange spiser knekkebrød eller skiver. Et godt alternativ er den klassiske havregrøten. Med frukt, cottage cheese og nøtter på toppen blir den mer spennende. Et annet forslag er yoghurt eller skyr med kornblanding og kanel. Om du trenger en kjapp variant anbefales et beger med cottage cheese, et egg og en banan. Sunnere fast food skal du se langt etter!

Hva spiser du til frokost?

#mat #kosthold #helse

BORTSKJEMT PÅ VESTKANTEN I OSLO

Jeg har hatt noen fine dager i Oslo. Først en natt på Rica Holberg Hotel og så tre netter hos min urbane fetter på Majorstuen. Hyggelige folk, god mat, moderne fasiliteter og ypperlig service gjorde susen!

Aftenposten var fin lesning som avveksling fra Bergens Tidende. Spesielt likte jeg Osloby-delen. 

Min fetter disket opp med amerikanske pannekaker med bacon, sirup og syltetøy. Jeg skal definitivt få tak i oppskriften og prøve dette selv!

På tirsdag besøkte jeg en av mine bestevenner, Kaja, som jobber og bor her i Oslo. Hun serverte meg en nydelig middag med ørret, ris og agurksalat. Og yoghurt med mango til dessert. Etterpå trasket vi rundt på Grunerløkka og fortalte hverandre vitser.

Selv om jeg var litt skeptisk, lot jeg meg overtale til litt shopping i bokstaveien. Jeg fant en genser på den fancy butikken Cos, og dro kortet før jeg fikk tenkt meg om. #yolo

Nå er jeg vel hjemme igjen, men savner Oslo allerede...neida...joda.

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

hits