oktober 2013

MEN FØRST BEKMØRKT

tomme gater kledd i sort

et ungt par runder hjørnet

samtalen forsvinner ut i et farvel

vinden varsler om kulde og natt

og en bærepose er tung av frukt og melk og brød

men i morgen er gaten full av liv

med mennesker på vei til arbeid

syklister, biler, busser og nye muligheter

men akkurat nå er det mørket og stillheten som råder

en mystikk som rolig brer over byens tak

inni husene sitter familier og spiser kveldsmat

alle venter vi på en ny dag

men først bekmørkt

JEG HAR SYNDET

Jeg har syndet - tilbragt halve arbeidsdagen i et treningsstudio. Midt på blanke formiddagen har jeg vært i idrettens vold. Men, historien er ikke så stygg som du tror. Jeg hadde sikret meg fullastet iPhone med podcaster av nyheter. Foran meg, en flatskjerm som viste reprise av "The Big Bang Theory" og ukeavisen Dag og Tid plassert foran på tredemøllen.

 Ja, jeg løp en time. Ja, det var slitsomt. Ja, jeg svettet. Ja, jeg måtte unnvære fylla kvelden før. Men, sjekk resultatet:

Formen har aldri vært bedre. Etter 1 mil 5,2 km var jeg fylt med nye ideer og var høy på endorfiner. Vel hjemme med fem nye ideer til blogginnlegg. Jeg publiserte nye tweets og facebook oppdateringer. Jeg malte 3 bilder og begynte på seks nye romaner. Jeg var blitt en Duracell kanin. Fysisk aktivitet trigger kreativitet. Det er ingen løgn det mediene skriver. Det er fakta.

 Synder du?

#trening #helse 

BIFF 2013

Norges største Filmfestival går av stabelen 23. - 30. oktober på Bergen Kino og består av mer enn 150 filmer! Musikkvideoer, kortfilmer, dokumentarer og førpremierer er noen av godbitene vi kan velge mellom. I tillegg arrangeres debatter, seminarer, masterclass og samtale i forkant/etterkant av visningene. Årets tema er blant annet: kvinnekamp, klima, avhengighet, politikk og menneskerettigheter. 

Mine favoritter

 • Blå er det varmeste fargen
 • Enough said
 • Filth
 • Fortiden
 • Inreallife 
 • Simon Killer
 • What Maisie Knew

HØSTSTEMNING

MANDAGS MORGEN

Klokken 07.30 velter jeg ut av sengen med et brak. I halvsøvne vakler jeg mot kjøkkenet for å redde meg selv med en kopp kaffe.

Men hva skjer?

Jeg åpner kaffeposen, måler opp filterkaffe og retter skjeen i retning presskannen. Så går det galt. Kaffen ender opp på gulvet. (Der passer det i grunnen godt sammen med inntørkede yoghurt-rester fra forrige uke).

Jeg blir stående å glane et par minutter. Prøver å skjønne hva som har skjedd.

Hva skal jeg gjøre nå?

 • Tørke opp? 
 • Feie opp? 
 • Kaste opp?
 • Gi opp? 
 • Gå tilbake til sengen?

VERDENSDAGEN FOR PSYKISK HELSE #2

Først og fremst, gratulerer med dagen! I dag markeres en viktig dag. Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse. Årets tema er "Se hverandre - gjør en forskjell" med hovedmålgruppe barn og ungdom.

Jeg bidro som nevnt med et innlegg på et frokostmøte i regi av NAV. Etter å ha helt nedpå et par kopper en liter med kaffe og småsnakket litt med publikum, kviknet jeg til og var klar for foredrag. Spørsmålet jeg tok opp var: hvordan bedrifter kan legge til rette for å ansette personer med nedsatt arbeidsevne.

Publikum lyttet og lo opptil flere ganger, til tross for at klokken så vidt hadde bikket åtte. Gøy! Da jeg var ferdig fikk jeg varme tilbakemeldinger og sitter igjen med en fin opplevelse.

Etter frokostmøtet var jeg sliten, men glad og stilte opp på fotografering sammen med dagens foredragsholdere.

Takk til publikum for konstruktive innspill, og takk til NAV for oppdraget!

NYTT FAMILIEMEDLEM

Min nye Acer V5 - 171 (til høyre på bildet) er allerede i god bruk. Flere Word-dokumenter er opprettet og jeg begynner å få teken på Windows 8. Jeg har nå to bærbare pceer og det kjennes litt overveldende.

Hvilken skal jeg bruke, liksom? Foreløpig synes jeg det er vanskelig å prioritere den ene fremfor den andre, så jeg kjører dobbelt! 

Den nye mini-pc veier nesten ingenting og passer perfekt i sekken. Nå gleder jeg meg til å leke hipster på byens kafeer!                                                          

(Innlegget er sponset av min far).

INNLEGG I BERGENS TIDENDE

LITTERÆR LUNSJ MED AGNES RAVATN

I dag hadde Bergen Offentlige Bibliotek storfint besøk da de inviterte til "Litterær lunsj". Bokaktuelle Agnes Ravatn leste høyt fra sin roman "Fugletribunalet" mens publikum fikk servert kaffe/te og boller. Alt sammen gratis! Arrangementet fant sted mellom bokhyllene på kunstavdeling i 2. etage, og ble en intim og hyggelig opplevelse.

Ravatn gjester også Litteraturhuset førstkommende lørdag under forfattersleppet 2013. 

VERDENSDAGEN FOR PSYKISK HELSE 10. OKTOBER

Et av arrangementene er et frokostmøte i regi av NAV arbeidslivssenter, som er et ressurs- og kompetansesenter for et inkluderende arbeidsliv (IA). Selv har jeg ikke hørt om senteret før nylig. Det overrasker meg igrunnen ikke. Jeg oppdager stadig nye avdelinger, tiltak osv. innenfor NAV-systemet!

Som dere ser på bildet har jeg sagt ja til å holde et fordrag om hvordan bedrifter kan legge til rette for personer med nedsatt arbeidsevne. Etter siste planleggingsmøte med NAV fikk jeg utlevert to tykke Stortingsmeldinger med hjem til research. De bare: "her har du litt lesestoff til helgen". 

Heftene har heldigvis mange oppsummeringer. Savner flere illustrerende bilder (ikke bare grafer og søylediagram).

Tror jeg kommer til å legge inn et par vitser i foredraget siden det er tidlig på dagen (les: kl 08.00). Det blir spennende. Det er første gang jeg gjør et lønnet oppdrag i regi NAV. Det er stas! 

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

hits