november 2012

30.11.2012

Det er fredag og siste dagen i november. Nå begynner snart den mest hektiske og slitsomme måneden i året. Jeg har registrert at flere bloggere allerede har vasket huset, kjøpt julekalender, bakt fire av syv kakesorter og pyntet til jul. Fint det. Selv må jeg innrømme at jeg ikke er så glad i julen. Kjøpepresset, kravet om at man skal ha det så forbanna hyggelig hele tiden og ikke minst alle de kleine og obligatoriske juleselskapene. Stress! 

Uansett, i dag skal jeg nyte den siste dagen før jeg også omsider starter årets juleforberedelser.   Gleder du deg til jul?

PAKKE FRA USA

Jeg har bestilt varer på nettet igjen. Denne gangen helt fra USA! Butikken heter iHerb og selger helsekost og kosttilskudd til en svært rimelig pris. Jeg bestilte sjokoladepålegg, frokostblanding, sjokoladepulver og pannekakemiks. Noen av produktene er listet som legemidler her i Norge og dermed ulovlig å importere. Heldigvis ble ikke varene mine stoppet i tollen, men sendt videre til mitt lokale postkontor. Nå er pakken endelig i hus og jeg er klar for å finne ut om jeg har gjort et godt kjøp!Vil du også handle varer fra iHerb? Oppgi koden: DRQ922 ved første bestilling så får du 5 i rabatt!

Handler du på nettet?

PÅ ØRET

Jeg forlater sjelden hybelen uten mine øretelefoner og kjære iPhone. Fordi jeg trenger internett tilgang og er avhengig av musikk. Artistene jeg lytter mest til er A-ha, Simple Minds, Depeche Mode, The Smiths og M83. Men musikksmaken min skifter like ofte som humøret...

I tillegg har jeg lastet ned et par vittige podcaster. Radioprogrammet "Hallo i uken" på P2 kan særlig anbefales. Når jeg hører på musikk glemmer jeg at det regner, jeg glemmer at det er kjip mandag og jeg glemmer at jeg egentlig er trøtt og lei. Jeg kan synge høyt uten å måtte høre hva folk mener om stemmen min. Med musikk på øret kan jeg gå i flere timer i strekk.Hva hører du på?

FLØIEN OPP

Jeg startet dagen med rask gange opp fløiensvingene i oppholdsvær! Turen opp tar 30 minutter.  På toppen har jeg tatt et obligatorisk skrytebilde som kan dekke flere dager.

Utsikten gir muligheter til å ta postkortbilder av den fantastiske byen. Etter å ha minglet med de rare turistene og fått tilbake pusten tok jeg fløibanen ned igjen. Selv om turen koster 40 kroner en vei er det verdt det. Høydepunktet er når den røde og blå banen møter hverandre halvveis nede (oppe?).Har du vært på Fløien?

OG TING BARE FORTSETTER...

 

TWITTER VERSUS FACEBOOK

Dette skrev jeg på Twitter lørdag ettermiddag: "Twitter får meg til å like folk jeg aldri har møtt. Facebook får meg til å mislike folk jeg kjenner". En av de første reaksjonene jeg fikk var et spørsmål om jeg hadde postet samme status på Facebook. Vedkommende syntes det hadde vært morsomt å sammenligne Twitter- og Facebookreaksjoner. Jeg tok selvsagt utfordringen og her ser dere resultatet:

 

Ikke akkurat oppsiktsvekkende at Twitter stakk av med seieren. Men jeg må si at Facebook skuffet dog heller ikke. Jeg hadde forberedt meg på flere haters i kommentarfeltet. Eventuelt enda verre, at noen ville slette meg som venn. Men eksperimentet gikk greit. Denne gang...

Blogglisten

SLOW LIVING

Det har fortsatt ikke gått opp for meg at bacheloroppgaven er levert. Men det er den altså. Nå er det bare å vente på sensuren. Uansett, jeg har gjort mitt. Nå fortjener jeg å senke skuldrene og leve sakte. Er det ikke slow living det heter så fint?

Jeg har forspist meg på lomper med sjokoladepålegg og nytt hvert tygg. Det er flere måneder siden sist, så jeg tok en tur til frisøren. Da blir man tvunget til å sitte rolig i et par timer. Som vanlig var jeg nazi og ba dem om å ta minst mulig og pent droppe styling produkter og sånt. Glansfylt hår? Exstensions? Nei takk.Hjemme ventet Morgenbladet i postkassen. Jeg fant frem mer sjokolade og leste den meningstunge avisen i mange timer. Det beste er forøvrig den satiriske tegneserien "Kebbelife". Sjekk den ut!
God helg!

LEVERT

Jeg har endelig levert bacheloroppgaven! OMG. Måneder med intens skriving, lesing og frustrasjon er over. Nå skal jeg levere tilbake fagbøker på biblioteket og kaste rablete notatbøker i bosset. Jeg gleder meg til å lese aviser igjen. Jeg gleder meg til å surfe i timesvis på nettet uten dårlig samvittighet. Og jeg gleder meg til å skrive korterer tekster, her på bloggen. Men først skal jeg feire med stil. Nå skal jeg gå bort på vinmonopolet og kjøpe en rådyr vin og handler fancy mat på Meny. 

Her er (som lovet) oppgaven min som ordsky: 
 

KULTUR-HÆLVETE

Jeg er ferdig i praksis og har skriveuke. Nå er det bare to dager igjen til innlevering og panikken nærmer seg. Men hva har jeg gjort? Dagen startet med en klassiker.Det er brå overgang å sitte alene på en liten hybel, fra å dele et intimt kontor med sjefen. Lengselen etter drama ble så stor at jeg gikk utendørs med blikket rettet mot teateret. I billettluken sikret jeg meg billetter til siste forestilling av "Fanny og Alexander". Dette er et familiedrama med tragisk utfall. Jeg har invitert med meg et familiemedlem og satser på en episk kveld.

Jeg bestemte meg for å ta en omvei hjem og gikk innom Narvesen. Der fant jeg tegneserien "Rocky" og lo høyt for meg selv. Jeg kjenner meg igjen i Rocky. Humoren, det turbulente livet og den depressive tonen. Hvis jeg får bestått på eksamen skal jeg kjøpe meg boken "Rocky og Edith" som nettopp er utgitt av Karl Ove Knausgård.Nå skal jeg snart ta kvelden. Men først skal jeg toppe denne produktive dagen med å se et par episoder av TV-serien "House".

Lost på Lagunen

Jeg vet ikke hva jeg tenkte på, men jeg har vært på Lagunen, Bergens største kjøpesenter. Det var ikke butikkene som lokket, men parkeringshuset. Jeg liker den creepy følelsen jeg får mens jeg går mellom alle de tomme bilene. Det lave taket, den innestengte følelsen og de ensomme menneskene som vandrer rundt i mørket. Følelsen av å være lost. Ha null peiling på hvor du kom fra og hvor du skal. Jeg er overbevist om at jeg er midt et krimdrama, at skurken er like bak meg og at jeg har hovedrollen. Etter to timer bak denne stolpen fikk jeg frysninger og en enorm tørste og måtte derfor gå inn i senteret. Jeg knep øynene sammen og gikk forbi alle Fanasossene så fort jeg kunne. Kjøpepress og juelenisser allerede...galskap! Jeg segnet om på Dolly Dimples og bestilte en iskald Pepsi Max. På et lite bord innerst i cafeen satt jeg som en hvilken som helst fremling.Etter siste slurk var jeg åpen for litt sosialt samvær. Cafeen var tom ettersom alle shoppet. Heldigvis fant jeg en likesinned etter å ha letet høyt og lavt. Det resulterte i intime betroelser og delte bekymringer. Da klokken ble 21 dro jeg hjem igjen. Liker du parkeringshus?

dw12dt

GIRLS

Jeg har akkurat oppdaget HBO-serien "Girls" og er frelst! På to dager har jeg ledd meg gjennom hele første sesong og klarer nesten ikke å vente på fortsettelsen. "Girls" handler om forfatterspiren Hannah, en jente midt i de dramatiske 20-årene som lever i storbyen New York. Serien skilder på unikt vis den grå hverdagen vi alle erfarer. Hannah gidder verken å sminke eller slanke seg, for hun har nemlig bedre ting å ta seg til. "Girls" er rippet for glamour, dyre designklær og champange. Istedet er den full av svart humor, sarkasme og hardbarka realisme. Du vil garantert kjenne deg igjen!Har du sett Girls?

Tweet i Aftenposten


Synes du også at Tuva Syvertsen burde ha vunnet "Stjernekamp"?

Siste dag i praksis

Nå har jeg vært 6 uker i praksis på teateret. Men i dag var det dessverre slutt for denne gang. Jeg kommer til å savne dramatikken, den høye pulsen, humoren til sjefen og de hektiske møtene. Som plaster på såret spanderte sjefen lunch på nabocafeen.

  

Tilbake på kontoret ventet nye telefoner og titalls e-poster. Jeg fullførte mine siste oppgaver og skrev noen triste oppsummerende meldinger på Twitter. Da klokken ble 15.30 var det over. Jeg pakket sekken, ryddet pulten og reiste meg fra stolen for siste gang. Før jeg gikk delte vi ut avskjedsgaver. Jeg ga sjefen et kort, mens han ga meg jubileumsboken "Hundre år på Engen" og to teaterbilletter. Alt i alt ble det en fin og passelig klein avslutning på min praksisperiode.
Lansering av DNS repertoaret 2013, gratis og åpent for alle!

Det var smekkfullt da DNS i dag lanserte sitt program for teateråret 2013. Publikum var en god blanding av presse, ivrige teatergjengere og nyskjerrige kulturkjerringer. Neste års markering av stemmerettsjubileet for kvinner blir en rød tråd gjennom hele repertoaret. Sterke kvinneskikkelser dukker opp med spennende historier i flere av forestillingene. Ikke minst i vandreteateret "kvinner som bruker sin stemme" som blir startskuddet med urpremiere 4. januar 2013. Andre kvinner vi møter på DNS i 2013 er Anne Frank, Pippi Langstrømpe, Lilli Valentin og Nora Helmer.

Bjørn Willberg Andersen er en av skuespillerne vi møter i festspillforestillingen, "Måken" av Anton Tjekov.

Regissør Petter Næss serverer en "melankolsk lykkepille" når han setter opp det irske dramaet, "Mørktid" på Lille Scene.

Lanseringen ble ledet av teatersjef Agnete Haaland. Hun presenterte nye skuespillere, regissører og andre folk. I tillegg fikk vi smakebiter fra repertoaret. DNS satser videre på unge, med et splitter nytt drama, "På flukt", på Lille Scene høsten 2013. Her følger vi tre unge mennesker gjennom et intenst døgn på et asylmottak i Bergen. 

Besøk dns.no for mer info! 

Hva gleder du deg mest til å se?

Webstagram

Har dere fått med dere at Instagram nå er tilgjengelig online? 

 

En dag i praksis

Jeg trives godt i praksis. Selv om det innebærer hardt arbeid og lange dager, så gleder jeg meg til å stå opp når vekkerklokken ringer. Sånn har det ikke alltid vært...Men altså, her kommer et par illustrerende bilder: etter frokost og et par kopper kaffe spaserer jeg ut i regnet mot salgsavdelingen til DNS. Turen tar ca 10 minutter, men med min silly walk tar det max. 7 minutter. #winNår jeg ankommer kontoret hilser jeg pent på sjefen, men han er fremdeles like travel så øyekontakt får jeg ikke før nærmere lunsj. Egentlig har ingen av oss tid til å spise, fordi telefonen til sjefen ringer hele tiden og jeg har en bachloroppgave som skal leveres om 10 dager! #hjelp

Men herregud, som student har jeg da noen friheter. På fellesrommet ligger ferske aviser. Noen må jo lese dem! Og all den gode kaffen, skal vi liksom kaste den?Etter å ha blitt oppdatert er det tilbake til skrivebordet. Nå er det siste innspurt før den store lanseringen av repertoaret for 2013. Også tviterer jeg mye (selvsagt noe jobbrelatert). Kl 15.30 sier jeg takk for i dag og går hjem.

Og sånn går dagene. Jeg liker det.

Bacheloroppgave

Jeg holder som sagt på å skrive bacheloroppgave i teatervitenskap denne høsten. Hele 9000 saklige ord skal skrives om teater, informasjonsarbeid og nye medier. Ikke småtteri for en dyslektiker, med andre ord. Å skrive en akademisk oppgave er noe helt annet enn å blogge. Denne uken fikk jeg heldigvis hjelp av min danske veileder på universitetet. Her ser dere resultatet: Når oppgaven er ferdig skal jeg lage en ordsky og legge den ut på bloggen. Det kan dere glede dere til. 

Skriver du bacheloroppgave?

Velkommen til lansering!

 

Hvordan går det?

Et avsnitt i serien: "Jeg, en gråblogger"

Når folk spør hvordan det går og jeg svarer: «helt jævlig», så merker jeg at de ikke takler det. Mange er ikke interessert i det virkelige svaret eller har ikke tid og overskudd til mitt mas. Når folk ikke vil vite svaret så synes jeg de bør slutte å spørre. Det blir for dumt å si ting bare fordi «det er sånt man gjør».  Men sånn har det blitt. Noen ganger er det jo hyggelig, da. Spesielt når jeg har gode nyheter å fortelle. Som for eksempel en skadefri uke. Men som oftest har jeg noe kjipt å komme med.  Selv om jeg har øvd, klarer jeg fortsatt ikke å si den høflig og vanlige frasen «jo, takk, bare bra» som de nok forventer å høre. Men jeg har litt manerer så nå er standard svaret mitt: «Greit nok». 

Hvordan går det med deg?

Tweet i Bergens Tidende

Se hva jeg fant i dagens avis!

Tvitrer du?

Rainy days

Vinteren i Bergen kom og gikk. Det er høst og regn som gjelder. Hva annet er nytt? For å trøste meg selv har jeg kjøpt meg en ny regnjakke fra Berghans. Egentlig ville jeg kjøpe en svart jakke, men etter oppfordring fra venner valgte jeg en med farge. Etter å ha vært innom seks forskjellige butikker på jakt etter den mest diskret fargen, satt jeg tilslutt igjen med en lyselilla.


Enn venn kommenterte at jeg lignet litt på Kenny i tv-serien South Park. Det tar jeg som et kompliment.

Bruker du regnjakke?

Dialogkonferanse på Grand Hotell Terminus

I dag har jeg vært på herskapelige Grand Hotell Terminus i Bergen. Besøket skyldes Dialogkonferansen: "betraktninger og beretninger" i regi av Kunst, kultur og psykisk helse. Jeg var invitert til å holde foredrag om min erfaring som skriver i tidsskriftet Kraftverk. Litt skummelt, men mest gøy.

Spennende foredrag og kunstneriske innslag stod på programmet og ikke minst en solid og næringsrik lunch! Tror jeg forsynte meg 4 ganger. Det må nevnes at mens jeg spiste kom en fyr bort og spurte: Er det du som er Skraatak? Jeg ble så sjarmert at jeg inviterte vedkommende til å sitte sammen med meg. Ikke hver dag en møter blogglesere! Vi hadde en fin dialog om blogging og mat og psykisk slit og sånn.

Etter lunch var det min tur til å entre talerstolen. Jeg var stappmett og smånervøs, men det gikk overraskende bra! Jeg stod oppreist hele tiden, smilte og fikk en rose som takk for innsatsen. Nå skal jeg drikke kaffe og lade opp til nattens direktesending fra presidentvalget i USA. Go Obama!

Min livsviktige frokost

En god start på dagen er viktig. For meg handler det om en god og næringsrik frokost. Mat, kaffe fra presskanne og dagens avis er et must for meg før jeg foretar meg noe som helst.     

Som selskap har jeg ofte radiokanalen p2 surrende i bakgrunnen. Jeg står gjerne opp et par timer før jeg må gå, bare for å ha min høytidelige morgenstund. Det er alltid det samme på menyen. Knekkebrød med egg og ost, og paprika for estetikkens skyld. Til dessert er det yoghurt. 1 liter kaffe går ned på høykant (ja, jeg er avhengig).

Etter at frokosten har sunket godt ned i magen og avisen er lest, er jeg klar for hva som helst. Om jeg derimot ikke får frokost, blir jeg antakelig umulig å ha med å gjøre. Men det har både mine medmennesker og jeg heldigvis til gode å oppleve.

Spiser du frokost?

Et slag for kultur og Barn og Ungdom!

Teater ! Poesislam ! Dans ! Filmdokumentar ! Køer ! Lesing ! Musikkterapi ! 

Samspel-koferansen tar kulturen på alvor. 21-23.november på Hotel Grand Terminus i Bergen inviteres det til tre intense dager fylt med foredrag, kulturinnslag og debatter. Konferansen ønsker å samle ungdom, studenter, pensjonister og politikere innenfor kulturfeltet til opplevelser som engasjerer. 

Vi vet at Frode Grytten kommer, at Festspilldirektør Ander Beyer kommer, at frontfigur i Datarock Fredrik Sarroea kommer, at Happy Gorilla Dance Company kommer, at Berre gjer da-Yngvar kommer, at Madonna kommer (kanskje), at Kongen kommer (kanskje), at Pussy Riot kommer (kanskje ikke). Dessverre!Gratis Toaletter !  Konserter ! Kulturpolitikk ! Workshops! Mingling ! Mat !


For mer informasjon og påmelding til Samspel-konferansen finner du her!

skraatak85

skraatak85

29, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

hits