desember 2013

GODBITER VED ÅRETS SLUTT

Romjulens gråtoner er tilbakelagt. Jeg ser fremover mot et nytt og lysere år. I anledning det nye året serverer jeg en fargerike kavalkade for 2013:

  • Jeg gjennomførte min siste eksamen ved Universitetet i Bergen og fikk min etterlengtede bachelorgrad.
  • Vi fikk 10 spennende episoder med Saga Noren i sesong 2 av Broen. 
  • Den danske tv-serien "Lykke" må også nevnes som et av høydepunktene på tv-skjermen.

  • Jeg fikk hele to nye diagnoser bekreftet! Hudkreft og dysleksi. 2014 håper jeg blir diagnosefritt.
  • "Gråblogg" ble som kjent kåret til et av årets nyord. Sjekk ut en av mine favoritter: Magnhilds antiblogg 
  • Arcade Fire kom med et av årets feteste musikkalbum, "Reflector" 
Godt nytt år!

HAVREGRØT ER DEN NYE SUSHIEN

Det sier nrk.no. Uansett. Grøt har også fått en renessanse hos meg. Hver morgen er det varm havregrøt som gjelder. Sunt, godt, raskt og billig! Men like viktig som grøten, er tilbehøret. I disse juletider pleier jeg å ha en mandel i grøten hver fredag. Og den er det alltid jeg som får! Noen gleder skal man ha når man bor alene.  

Fremgangsmåte:

Kok opp 1 1/2 dl havregryn med 3 dl vann eller melk. La det småkoke i ca 5 minutter. Rør mye, så grøten ikke svir seg (fester seg i bunnen av gryten). Mens du rører i gryten med den ene hånden, skjærer du opp en pære med den andre. Så finner du frem en skål og heller grøten oppi. Deretter lesser du på med pærebiter, cottage cheese og kanel etc. EU-direktivet om begrenset kanelbruk er fortsatt ikke tatt til følge under skraataket.

Perfekt frokost full av energi!

Serveres gjerne sammen med en kopp sterk kaffe og dagens avis. 

Enjoy!

#mat #havregrøt #frokost #kaffe #avis

OG JUL MED DIN GLEDE...NOT

Jeg er ikke fan av julen. Det kan være koselig å gå i julegatene, høre på julemusikk og spise en pepperkake eller to. Men thats it. Julen er i ikke noe stor stas for oss som verken har stor leilighet (til baking, pynting og vasking) eller mann og små barn å hygge oss med. Å dra "hjem til jul" er heller ikke lenger det samme når familien er skilt. For oss som har et problematisk forhold til mat og sosialt samvær er julen svært utfordrende. I det hele tatt. Julen er som en stor kvise i trynet. Jeg bare venter på at den skal sprekke, tørke ut og forsvinne!

I år skal jeg feire julaften sammen med mamma og pappa for første gang på 10 år. 

God jul!

MERKET FOR LIVET

Nå har jeg revet av plasteret og fjernet stingene. Arret er foreløpig stort og tydelig, men vil minske med tiden. Jeg synes den nye looken er uvant, men et fint vitne om livets harde realiteter. Pannelugg og dekksminke som er foreslått av lege og venner er lagt på is. Uten sammenlikning for øvrig, er det kult å tenke på at vår store antihelt Saga Noren (Sofia Helin) selv har et arr midt i ansiktet. 

#kreft #arr

KAFFE, BOK OG DRAMASERIE

Ute er det kaldt, mørkt og fullt av stressede folk på juleshopping. Og som nyoperert er det viktig å ta det med ro, slik at såret får gro. Ergo: All grunn til å holde seg innendørs! Jeg leser "Oppløsningstendenser" av Nina Lykke. Romanen handler om Liv som befinner seg på nullpunktet. Hun møter motstand absolutt overalt, men biter seg fast. Beste boken jeg har lest i år. (Anmeldelse kommer). For å holde meg våken og konsentrert drikker jeg franskbrent espressoblanding, servert i mitt splitter nye Mummi-krus.

På mandag begynner dramaserien "Top of the Lake" på TV2 kl 22.35. Litt sent spør du meg, men etter traileren å dømme er den verdt å ofre skjønnhetssøvn for. 

 

#tv #kaffe 

OPERASJON PÅ HAUKELAND SYKEHUS

I dag tidlig gikk jeg i bekmørket opp til Haukeland Sykehus for operasjon av påvist hudkreft. Jeg var ikke redd for selve inngrepet, men det er noe med lukten på sykehus, de sterile veggene og kampen om liv og død som herjer i korridorene.

Før jeg kom inn på operasjonssalen byttet jeg til sterile klær og vasket meg grundig med antibac. Mens jeg ventet på legen fikk jeg godt stell av to sykepleiere. De satte på radioen og serverte meg saft og kjeks. Koselig. Så kom en relativt ung og kjekk lege inn. Han forklarte meg hva han skulle gjøre og ga meg lokalbedøvelse. Jeg kjente ingenting og alt gikk smurt. 


Nå er kreftsvulsten byttet ut med hudfarget plaster. Neste uke skal jeg tilbake for å fjerne stingene. Takk til Haukeland!

#kreft #operasjon #sykehus

JULESTEMNING

RADIOINTERVJU MED NRK P1

I dag var gjest hos radioprogrammet "Her og nå" på NRK P1. 

Trykk her for å høre opptaket!

NY DIAGNOSE

For noen uker siden dro jeg til hudlegen for en rutine-sjekk av et sår i pannen. Jeg la meg på benken, fikk bedøvelsesspøyte og legen skar av en liten bit til analyse. 

Svaret på vevsprøven kom i posten. Jeg har fått basalcellecarcinom som er en mild form for hudkreft, og prognosene er utmerket! Men den må fjernes fullstendig. Uansett, det er ingen grunn til panikk. Jeg må bare ta en operasjon og så helt frisk. Bank i bordet!

Nå er det faktisk over et år siden sist jeg var på Haukeland Sykehus. I fjor var jeg der hele tre ganger og jeg blogget selvsagt om alt sammen! For interesserte: 1. beintetthetsmåling, 2. gastroskopi og 3. en ultralyd.

Nå vel. Hvis dette er den form for "spenning i hverdagen" jeg skal tildeles, så får jeg jo bare si ja takk. Noe spenning må man jo ha! 

Årsaken til denne kreftformen er ukjent, men sol, særlig ultrafiolett lys (UVB) kan medvirke til utvikling av svulsten. Og jeg som aldri soler meg! Why me?? I bunn og grunn har jeg vært heldig. Det finnes langt verre tilfeller for kreft! 

Uansett. To be continued...I hope.

FACEBOOK FOR REAL

Torsdag 28. november lanserte UngHjelp kampanjen #FacebookForReal på sosiale medier. Ungdomsorganisasjonen UngHjelp jobber med psykisk helse blant ungdom og har fått nok av skrytebilder som florerer i alle kanaler. Nå vil de ha oss til å være mer ærlige på Facebook. UngHjelp har kommet opp med ti regler i forbindelse med kampanjen. Første regel går ut på å parodiere et såkalt #selfie 

@skraatak 1. Thou shalt not take for granted that you are the most interesting photographical object on the planet.

Støtt kampanjen du også!

skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

hits