Tv og Film

BIFF 2013

Norges største Filmfestival går av stabelen 23. - 30. oktober på Bergen Kino og består av mer enn 150 filmer! Musikkvideoer, kortfilmer, dokumentarer og førpremierer er noen av godbitene vi kan velge mellom. I tillegg arrangeres debatter, seminarer, masterclass og samtale i forkant/etterkant av visningene. Årets tema er blant annet: kvinnekamp, klima, avhengighet, politikk og menneskerettigheter. 

Mine favoritter

  • Blå er det varmeste fargen
  • Enough said
  • Filth
  • Fortiden
  • Inreallife 
  • Simon Killer
  • What Maisie Knew

NÅ BEGYNNER DET!

Jeg snakker selvsagt om sesong 2 av den danske krimserien "Broen". Slå på NRK1 kl 21.30 i kveld for gledelig gjensyn med Saga & Co!

BESTE VALGKAMPSENDINGEN

TV-skjermen florerer av valgkampsendinger, men den beste ble sendt i går på NRK 1. Trygdekontoret Valgkamp Spessial er morsomt, passe analytisk, avslappet og sist, men ikke minst bra tv. Her får du den velgerveiledningen du trenger og fortjener.

Trykk her for å se Trygdekontoret Valgkamp Spessial!Godt valg!

HEFT!G!

HEFT!G! er Norges nye filmmagasin på nett, og ble lansert 1. august i år. Her vil du finne nyheter, anmeldelser, artikler og intervjuer mm.


Redaktør er selveste Hans-Erik Dyvik Husby (Hank von Helvete), og jeg er en av de heldige skribentene. Den nyeste anmeldelsen jeg har skrevet er av den norske filmen "Jeg er din". Les anmeldelsen HER!

ORANGE IS THE NEW BLACK

Jeg har begynt å se på den nye Netflix-serien "Orange is the new black". Den handler om Piper Chapman (Taylor Schilling) som må sone i et kvinnefengsel for en forbrytelse hun gjorde i ungdsomstiden. Chapman strever med å inrette seg, men etterhvert finner hun sin måte å overleve på blandt andre kriminelle. Serien er spennende, men også ganske morsom og frekk!

Serien har sterke karakterer og gir et godt innblikk i hvordan det er på innsiden av et fengsel. 

Skaperne bak serien er allerede i gang med planleggingen av sesong 2! 

NY TV-SERIE FRA BERGEN

Ina Lerner Grevstad er en kommende stjerneregissør fra Bergen. Hun har allerede produsert et par kortfilmer og deltok i år på  prestisjetunge Berlinale Talent Campus. Nå er hun i gang med sin første TV-serie. "Ingen retur" kan fort bli hennes gjennombrudd. Serien har musikk fra lokale helter som Razika og Casiokids og får premiere våren 2014. For nærmere informasjon om når og hvor kan du følge "Ingen retur" på Facebook!

Synopsis: Den kreative karrierekvinnen Sofie`s (Kristine Nordby Simonsen) liv blir snudd opp ned når hun blir gravid. Hun klamrer seg til livet hun alltid har levd; Jobb, venner, fest! Utfordringene står i kø når hun skal gå fra bytryne til husmor. Før eller senere blir hun kanskje voksen...

Den fristende teaseren lover spreke bilder med livlige karakterer og mye humor. Bare å glede seg!

SØNDAGSSKOLE MED ARE KALVØ

Det var (ikke overraskende) stappfullt på Litteraturhuset i dag. Med Are Kalvø fikk publikum servert vitser i særklasse, oppskriften på en ny grunnlov og allsang. I tillegg hadde han et par avsløringer på lur: "Siden jeg skriver bøker på nynorsk tror folk at det er skjønnlitteratur, men det er bare tull". Kalvø kunne også fortelle (etter mye research) at grilling og oppussing er det fok flest er opptatt av.  

Her er en liten videosnutt til alle dere som ikke fikk oppleve den beste søndagsskolen så langt: 

LULU OG LEON KOMMER

Neste fredag begynner en ny dansk krimserie på NRK! Vi skal bli kjent med "Lulu og Leon" som er kjærester og har to barn sammen. Lulu driver sin egen frisørsalong mens Leon har opparbeidet seg et kriminelt rulleblad. I første episode gifter de seg, men bryllupet blir alt annet enn planlagt... 

Her er en trailer jeg fant på YouTube:

Jeg gleder meg!

SLUTT PÅ LYKKE

I helgen tok jeg farvel med Lykke Leth og Anders Assing i tv-serien "Lykke". Siste episode var nydelig, full av dramatikk, forviklinger og sort humor. Nå hører jeg tittelmelodien "Out of it" konstant som plaster på såret. Jeg savner Lykke og Anders allerede, men jeg sikker på at de sitter sammen på en altan og irriterer hverandre grønn. Og om jeg virkelig skal fantasere, så har de fått en liten rakkerunge som er bipolar.  HOUSE OF CARDS - NY FAVORITTSERIE

1. februar var det premiere på serien "House og Cards" med Kevin Spacey i hovedrollen. Den politiske dramaserien vises kun på Netflix og er regissert av David Fincher som blant annet står bak filmene "Zodiac", "Figth Club" og "The Social Network". Medlemskap hos Netflix koster 79 kroner i måneden og kan bestilles her!

 Kongressmedlemmet Francis Underwood (Kevin Spacey) gjør alt han kan for å få det som han vil. Serien viser oss grådigheten og korrupsjonen i dagens Washington D.C. Journalisten Zoe Barnes (bildet) er min favoritt. Hun er en nådeløs og hardtarbeidende reporter i den lokale avisen, Washington Herald. Hun inngår et hemmelig samarbeid med Francis. Sammen forsøker de å snu opp ned på maktkabalen i den amerikanske kongressen. 

"House of Cards" er full av kyniske og iskalde karakterer som likevel klarer å kapre seernes sympati. De er rå og direkte og skaper spenning tross lite vold og action-scener. Jeg har sett tre episoder og er hekta! 

TV2 KLOKKEN 17.30

Da er jeg vel plassert i Oslo og klar for tv-besøk. Nå sitter jeg og lader opp med en kaffe på Stockfleths sammen med en god venninne.

Om du vil se meg som gjest på "Ettermiddagen", slår du på TV2 kl 17.30 i dag!

ANDERS "PAIN IN THE" ASSING

Jeg har blitt en dansk-drama-slave. Jeg ser alt og liker alt. Kall meg gjerne naiv, men jeg er bitt av basillen. Mens jeg venter på neste sesong av krimseriene «Broen» og «Borgen» ser jeg på den danske depresjonskomedien «Lykke». Den går hver fredag på NRK1 kl 23.45. Men du finner den også i nett-tv.Serien handler om Lykke Leth, en ung, elegant og ambisiøs kvinner som drømmer om et lykkelig og velordnet liv. Hun jobber i mediekonsernet, SantaFortis, som jobber med psykofarma. Lykkes stilling er i den interne kommunikasjonsavdelingen. For å bedre arbeidsmiljøet starter hun en blogg, noe som vekker skepsis hos sjefen, men stor entusiasme blant kollegaene.

Vi møter også Lykkes tvillingbror, Thomas, som er deprimert og går til psykologen Anders «pain in the» Assing. Assing er en skikkelig irriterende, men kul fyr som prøver å sjekke opp Lykke.

Serien er full av forviklinger, flauser og svart humor. Det er lite krim, men med «Lykke» viser danskene at de kan lage godt drama i flere sjangre.

Har du sett "Lykke"?

DRAMA PÅ SAMLEBÅND

Jeg skriver om TV og Sarah Lund i Bergens Tidende i dag! Du kan lese innlegget i på nett! 
GIRLS

Jeg har akkurat oppdaget HBO-serien "Girls" og er frelst! På to dager har jeg ledd meg gjennom hele første sesong og klarer nesten ikke å vente på fortsettelsen. "Girls" handler om forfatterspiren Hannah, en jente midt i de dramatiske 20-årene som lever i storbyen New York. Serien skilder på unikt vis den grå hverdagen vi alle erfarer. Hannah gidder verken å sminke eller slanke seg, for hun har nemlig bedre ting å ta seg til. "Girls" er rippet for glamour, dyre designklær og champange. Istedet er den full av svart humor, sarkasme og hardbarka realisme. Du vil garantert kjenne deg igjen!Har du sett Girls?

BIFF OG SKYR

Jeg har knapt rukket å sove ut ODDA-rusen før neste festival har begynt. Denne gangen er det i min egen hjemby, Bergen det skjer. I går startet BIFF (Bergen Internasjonale Filmfestival) med brask og bram. Jeg var selvsagt tilstede på åpningsfilmen "To liv" på Magnus Barfot Kino. Men jeg droppet filmvisningen med kulturministeren og kjendisene. Jeg satt heller i en neddempet sal sammen med andre slitne bergensere.

"To liv" handler om Katrine, en Stasi-agent som skjuler sin identitet og lever et nervepirrende dobbeltliv. Filmen hadde noen fine scener fra Bergen, men spenningen tok dessverre aldri helt av. Uansett, Juliane Køler som Katrine er vel verdt billetten! Til helgen har jeg planer om å få sett et par filmer til. Blant annet "Broken", "Jakten" og "Amour" også et par viktige dokumentarer om politikk og krig, og fred og sånn.

Men man kan ikke leve på BIFF alene. Heldigvis fant jeg ut at favorittbutikken min Rema 1000 har tilbud på skyr til 10 kroner. Jeg bare:


Skal du på BIFF? Liker du skyr?

Supermandag på NRK1!

I kveld på NRK1 kl 21.30 starter sesong 2 av tv-programmet «Brille» med Bård Tufte Johansen og Harald Eia i spissen. Jeg gleder meg til morsomme ordskyer, og statistikker på hva folk flest mener om ditt og datt.

Kl 22.00 (på samme kanal) er det endelig klart for 3 og siste sesong av den danske krimserien "Forbrytelsen". Seriens kvalitet er handlingen som blir drevet frem av karakterenes relasjoner. Etterforskeren Sarah Lund (Sofie Gråbøl) er en nerd, spesielt når det gjelder arbeidet, og fremstår som en antihelt vi alle heier på. Jeg hører rykter om at hun nok en gang har skiftet ut den berømte strikkegenseren. Årets Sarah Lund genser er ganske lik den første hun hadde, bare i nye farger. 
Kjære julenisse: Jeg har vært relativt snill i år og ønsker meg denne genseren til jul. (Du finner den i nettbutikk til Gudrun&Gudrun til 2.500 kroner.)

Skal du se på NRK1 i kveld?

Kan ikke du heve deg over det dårlige selvbildet ditt?

Jeg har vært på kino og sett den norske filmen «Som du ser meg». Og jeg tok faktisk med meg en venn. Kino er en enkel måte å være sosial på. Du sitter i et stummende mørke og har faktisk ikke lov til å prate. Slike regler liker jeg. Filmen er stjernespekket med norske kvinnelige (!) skuespillere. Ane Dahl Torp spiller en classy bortskjemt wannebe-hipster, bare slik hun kan. I tillegg møter vi blant andre Anne Marit Jacobsen, Trine Wiggen og Laila Goody som brukes altfor sjelden i norske filmer.

«Som du ser meg» forteller brilliant hvor lett kommunikasjonssvikt oppstår mellom mennesker. En tue kan velte ett helt lass! Den viser ærlige og klamme situasjoner som du garantert vil kjenne deg igjen i. Kvinnene i filmen viser nøyaktig hvordan det er. Hvordan vi kvinner aldri klarer å si ting rett frem, men kaver rundt grøten for å opprettholde en slags fasade. I «Som du ser meg» blir vi konfrontert med alle våre hverdagskonflikter i et humoristisk lys. Det er ingen som vil hverandre vondt, men ender likevel opp med å såre hverandre. Gjenkjennende? Javisst!

Filmen er usminket, grå, mørk, smal og tragikomisk. Det jeg liker spesielt godt med filmen er dens latterliggjøring av kunstnere og overklassen...«Fin den jakken der, er den fra Berlin, eller?»

se12me

Har du sett filmen?
skraatak85

skraatak85

28, Bergen

Gråblogger Kontakt: joma85@hotmail.com

Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

hits